Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Jazz orkestar HRT-a: Guillermo Klein

Dvorana Gorgona, srijeda, 7. 3. 2018. u 20 sati

Južnoamerički modernizam i tradicija

Guillermo Klein, pijanist, skladatelj, dirigent (Argentina / SAD)
Argentinski skladatelj i pijanist Guillermo Klein (Buenos Aires, 1969.) danas je jedan od najzanimljivijih autora na američkoj sceni. Njegov sastav Las Guachas, koji udružuje glazbenike poput Bena Mondera, Miguela Zenona, Jeffa Ballarda i Chrisa Cheeka, kontinuirano djeluje od 1990. (što je rijetkost za velike jazz sastave) i jedan je od stupova njujorškoga glazbenog života. Pod utjecajem popularne argentinske glazbe, rocka i skladatelja suvremene klasične glazbe, od predstavnika dvanaesttonske tehnike do Messiaena i Stravinskog, Klein je pronašao jedinstveni stil obilježen vatrenim ritmovima i bujnim melodijama. Njegove skladbe, katkad kompleksne, ali nikada hermetične, odlikuju se nezadrživim ritamskim tijekom, obogaćenim harmonijskim progresijama koje se često poigravaju s očekivanjima slušatelja, opredjeljujući se za neočekivana ili nepotpuna rješenja. Guillermo Klein jedan od je od najfascinantnijih glazbenika koji povezuju jazz s elementima ukorijenjenima u tradicionalnoj glazbi sa svih strana svijeta te nikada ne podliježe pukoj imitaciji, već stalno slijedi inovaciju.

Ulaznice po cijeni od 50 kn osigurajte na ulaznice.hr ili dva sata prije početka koncerta na blagajni MSU.

Jazz orkestar HRT-a: Antonio Geček: 20 godina s Jazz orkestrom HRT-a
Dvorana Gorgona, srijeda, 4. 4. 2018. u 20 sati

Andreas Marinello, dirigent

Kada je 1990-ih Antonio Geček (Lepoglava, 1979.) učinio prve korake kao profesionalni glazbenik, hrvatska se glazbena scena uvelike promijenila. Izniman trubač svoj jedinstveni zvuk podario je stotinama snimki zavidnoga stilskog raspona: od jazza do popa, od rocka do funka i etno glazbe. Mogli bismo nabrajati brojne nagrade i priznanja koje je stekao tijekom godina, no dovoljno je reći da je uvijek prvi trubački odabir naših producenata ili skladatelja. Uz to, tijekom posljednjih nekoliko godina, često gostuje u uglednim europskim orkestrima. U 2018. čast nam je proslaviti njegovih prvih dvadeset godina s Jazz orkestrom HRT-a, programom koji je sam osmislio za sebe i kojim će predstaviti svaki aspekt svoje muzikalnosti. Vatromet je zagarantiran!

Ulaznice po cijeni od 50 kn osigurajte na ulaznice.hr ili dva sata prije početka koncerta na blagajni MSU.

Urednik programa za MSU: mr.sc. Branko Kostelnik, producent MSU-a

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.