Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica: Prozor u maštu

Prostor izložbe „Formula čula“, subota, 14.04., od 11.30 do 13.00 sati

Dob polaznika: 6 – 12 godina

Na ovotjednoj subotnjoj kreativnoj radionici prošetat ćemo izložbom „Formula čula“ na kojoj su predstavljeni radovi marginalne umjetnosti. Istražujući unutarnje svjetove marginalaca kroz promatranje njihovih radova čiji su temeljni elementi fantastika, snovi, vizije i bogatstvo mašte koju ne ograničava stvarnost, pokušat ćemo dokučiti što je to uopće marginalna umjetnost.

Posebnu pažnju obratit ćemo na djelo Gojislava Kalapača – Goje Tata kupi mi auto koje spaja slikarstvo i skulpturu, pejzaž i gradski život te zbilju i maštu. Nakon što se kroz vodstvo upoznamo s Kalapačevim radom i odlikama marginalne umjetnosti, djeca će prenijeti vlastitu fantastičnu viziju u djelo te stvoriti scenu sličnoga formata, ali karakterističnog izražaja.

Zbog ograničenog broja sudionika, prijave za radionicu su obavezne. Molimo da prijave šaljete na e-mail: eduakcija@msu.hr do petka 13.4.2018. do 15:30 sati, sa sljedećim informacijama: ime, prezime i dob djeteta te kontakt broj. Okupljanje je na recepciji Muzeja u 11.30 sati. Sudjelovanje na radionici je besplatno.

Voditeljica radionice: Sara Marković, kustosica pripravnica

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.