Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Međunarodni dan muzeja 2018.

MSU, petak, 18. svibnja 2018., od 11 od 18 sati

Povodom Međunarodnog dana muzeja, koji se diljem svijeta obilježava 18. svibnja, osigurali smo svim posjetiteljima besplatan ulaz u MSU i vodstvo po stalnom postavu Zbirke u pokretu u dva termina, u 15 sati na engleskom, a u 16 sati na hrvatskom jeziku, zatim besplatnu dvojezičnu kreativnu radionicu za djecu u dobi od 6 do 12 godina vezano uz novootvorenu izložbu marginalne umjetnosti Formula čula, te otvorenje izložbe ponajboljih učeničkih radova nastalih u sklopu projekta msu avantura.

Izložba msu avantura
Dvorana Školica, petak, 18.5.2018. u 14 sati
Pozivamo sve nastavnike škola koje su sudjelovale u projektnim aktivnostima msu avanture da do 12. svibnja 2018. dostave u Muzej suvremene umjetnosti Zagreb najuspjelije učeničke radove nastale u sklopu projekta. Završna izložba ponajboljih radova predstavit će se u dvorani Školica MSU-a, te vas ovim putem pozivamo da nam se pridružite na proslavi otvorenja koja će se održati u petak, 18.5. u 14 sati!
msu avantura je umjetničko-edukativni program koji provodimo u našem Muzeju, a koji smo prilagodili svim obrazovnim skupinama počevši od predškolskog odgoja, osnovnog i srednjeg školstva do visokog obrazovanja. Program se temelji na „Projektu povezivanja školskog kurikuluma, nastave likovne umjetnosti i Muzeja suvremene umjetnosti“. Navedeni projekt odobren je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja temeljem pozitivnog stručnog mišljenja Agencije za odgoj i obrazovanje i dobio je preporuku Grada Zagreba. Cilj projekta je približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima kroz susrete s originalnim umjetničkim djelima.
Provođenje edukativnih radionica u trajanju 135 minuta podijeljeno je na tri cjeline. Prva, u trajanju od 45 minuta obuhvaća stručno vodstvo kroz stalni postav MSU-a naziva Zbirke u pokretu s naglaskom na umjetnička djela, umjetnike i pojmove navedene u Nastavnom planu i programu. Idući školski sat posvećen je kreativnoj izradi kreativnog rada inspiriranog umjetničkim djelima za kojiu je MSU pripremio potreban radionički materijal. Treći sat rezerviran je za završnu prezentaciju usvojenog gradiva i novonastalog kreativnog rada. Osim edukacije i razvoja kreativnih procesa kod djece i mladih, ovim projektom nastojimo razvijati interes za posjećivanje muzejsko-galerijskih ustanova te potaknuti razvoj građanskih i kulturoloških kompetencija.

Dvojezična kreativna radionica Paleta prirode: Istraživanje veze između naše mašte i osjetila
ZUP, Baunet cafe 1.kat, petak, 18.5. od 16 do 17.30h
U ovoj radionici, koju će voditi umjetnik Johnathan A. Roberts, sudionici će koristeći različite ekološke materijale (uključujući vodene boje i akrilike) slikati ili crtati krajolike snova. Tako će sudionici isplesti priču koja obiluje divljim stvorenjima i neobičnim biljkama.
Započet ćemo radionicu posjetom izložbi marginalne umjetnosti Formula čula u kojoj ćemo pronaći inspiraciju za vlastita djela. Tijekom radionice krenut ćemo na veselo putovanje kroz ljepotu i složenost boja u biljkama, pticama i kukcima.
Kroz proces stvaranja živahnih slika, kretat ćemo se kroz brojne teme: od važnosti boje za preživljavanje i razmnožavanje biljaka i životinja, do psihološke i simboličke snage određenih boja. Dotaknut ćemo se važnosti boja i njihove uloge u našem svakodnevnom životu – uključujući u glazbi koju slušamo, pričama u kojima uživamo, u našoj omiljenoj hrani, čak i odjeći koju nosimo.
Voditelj: Johnathan Roberts, akademski slikar
Sudjelovanje na radionici je besplatno i sav materijal je osiguran, ali zbog ograničenog broja sudionika obavezne su prijave na e-mail: edukacija@msu.hr do četvrtka, 17.5. u 15:30h.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.