Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Ivan Tudek: promocija novog strip albuma i radionica izrade stripa za djecu

MSU Shop, subota, 16. lipnja 2018. u 11 sati

‘Upoznaj umjetnika u MSU’ novi je ciklus događanja kroz koji vam predstavljamo umjetnike i umjetnice čije uratke možete pronaći u našem MSU Shopu i/ili na našim izložbama. Kroz razgovore, druženja i razne aktivnosti upoznajemo vas s nekim od najzanimljivijih umjetnika, čija su kreativnost, svestranost i strast prema umjetnosti i dizajnu zaslužni za originalne projekte i proizvode koje možete pronaći u dućanu MSU-a, idealnom mjestu za susret suvremenog dizajna i umjetnosti u primijenjenom smislu. U iduću subotu, 16. lipnja predstavit ćemo vam umjetnika Ivana Tudeka i njegov novi strip album „Šašavi a spašeni“, u nakladi Mala zvona, nakon čega slijedi i radionica za djecu na kojoj će polaznici uz umjetnikovu pomoć osmisliti i nacrtati svoju vlastitu priču po uzoru na strip album.

"Šašavi, a spašeni, strip album namijenjen najmlađim čitateljima, okuplja u jedan svezak niz anegdota iz 'pomaknutog' životinjskog svijeta Ivana Tudeka. Lisica i dabar uspoređuju repove kako bi se naučili skromnosti, risovi i tuljani preodgajajući medvjede otkrivaju moć suradnje, pas skačući za trešnjama spoznaje da je obazrivo ponašanje ključ uspjeha, a mladi medvjed tražeći Medograd otkriva moć slučajnosti i uvjerenja. Jednostavne humanističke poruke prosijavaju tako kroz igru zabavnih, gotovo bizarnih motiva koje Tudek niže nevjerojatnom brzinom: nagli obrati slijede jedan za drugim, a stripovsko kadriranje svojim afinitetom prema montaži dodatno doprinosi „šašavosti“ ove zbirke. Tudek tako održava trajnu ravnotežu između „šašavosti“ i „spašenosti“, igre i poruke, motiva i značenja, te nudi najmlađem čitatelju autentično iskustvo kako na vizualnoj, tako i na pripovjednoj razini zbirke." (Adrian Pelc, preuzeto s web stranice nakladnika Mala zvona)

Nakon predstavljanja strip albuma Šašavi i spašeni te kratkog razgovora s autorom, najmlađi će u prostoru MSU shopa dobiti priliku s autorom osmisliti i nacrtati vlastitu priču nadahnutu šašavim životinjama iz umjetnikovog novog stripa. Za vrijeme trajanja radionice, roditeljima u pratnji poklanjamo besplatan ulaz na sve naše izložbe!

Radionica je besplatna i namijenjena je djeci od 8 do 12 godina. Zbog ograničenog broja sudionika potrebna je prethodna najava do petka, 15. 6. 2018. Molimo da prijave šaljete na e-mail: edukacija@msu.hr, sa sljedećim informacijama: ime, prezime i dob djeteta, te vaš kontakt broj.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.