Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Zbirka Richter: Umjetnost i djeca – izložba dječjih radova DV Špansko

subota, 16 .6. 2018. u 11 sati

Treću godinu zaredom u skupini „Loptice“ Dječjeg vrtića Špansko provodi se edukativni projekt „Umjetnost i djeca“. Tim projektom sadržaj redovitog programa skupine „Loptice“ obogaćen je umjetničkim djelima arhitekta i umjetnika Vjenceslava Richtera, koja su svakodnevna inspiracija i motivacija za dječje likovno stvaralaštvo. Tijekom godine djeca su u radu primjenjivala mnoge njima poznate likovne tehnike kao što su slikanje temperama, vodenim i akrilnim bojama, crtanje drvenim bojama, flomasterima i pastelama, ali su upoznala i neke nove tehnike, poput crtanja ugljenom i suhim pastelama te tušem.

U sklopu projekta „Umjetnost i djeca“ u listopadu 2017. djeca su posjetila Muzej suvremene umjetnosti da bi pogledala izložbu Buntovnik s vizijom – retrospektivna izložba Vjenceslava Richtera. S velikim veseljem i ponosom primijetili smo da djeca prepoznaju mnoge Richterove radove kao i da barataju određenim spoznajama povezanima s likovnom umjetnošću (npr. razlikovali su skulpturu od slike, prepoznavali kojom su tehnikom napravljena djela ili koji je materijal upotrijebljen).

Likovni radovi nastali ove godine u sklopu projekta izloženi su na dvjema izložbama. Dva zajednička rada skupine „Loptice“ izložena su u Knjižnici Špansko-sjever na izložbi pod nazivom Zemlja je kuća svih ljudi i životinja (od 28. ožujka do 27. travnja 2018.) dok je nekoliko radova izloženo na velikoj izložbi likovnih radova djece predškolske dobi u tunelu Grič u povodu Dana dječjih vrtića (od 7. do 13. svibnja 2018). Školsku godinu završit ćemo jednodnevnom izložbom u Parku skulptura Zbirke Richter koja će se održati u subotu 16. 6. 2018. Veselimo se vašem dolasku.

Autorica projekta: Lana Gospodnetić

Voditeljica Zbirke Richter: Vesna Meštrić

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.