Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Program

Kino MSU 24.- 29. 7. 2018.

Prikazuje se izbor šest ostvarenja sa 65. pulskog filmskog festivala: pretpremijerne projekcije filma „Do kraja smrti“ i dokumentarnog serijala „Varoški Amarcord“, filmove dobitnike po 5 Zlatnih Arena „Osmi povjerenik“ i „Comic Sans“ te pobjednike programa manjinskih koprodukcija „Žaba“ i „Ivan“.

Projekcije počinju u 21 sat, a ulaz je slobodan zahvaljujući suradnji s Pulskom filmskom festivalu i producentima odabranih ostvarenja te potpori Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Grada Zagreba.

Raspored projekcija:

utorak 24.7. Do kraja smrti, red. Anđelo Jurkas

srijeda 25.7. Varoški Amarcord: Šibenik, red. Ivan Živković i Zvonimir Rumboldt

četvrtak 26.7. Osmi povjerenik, red. Ivan Salaj

petak 27.7. Comic sans, red. Nevio Marasović

subota 28.7. Ivan, red. Janez Burger

nedjelja 29.7. Žaba, red. Elmir Jukić

Zlatne Arene 65. pulskog filmskog festivala filmu "Osmi povjerenik" pripale su Borku Periću za najbolju sporednu mušku ulogu, Alenu i Nenadu Sinkauzu za glazbu, Ivani Škrabalo za scenografiju, Morani Starčević za kostimografiju te Tomislavu Vujnoviću, Antoniju Patljaku, Siniši Mataiću i Sandrinu Požežancu za vizualne efekte.

Zlatne Arene filmu "Comic Sans" pripale su Neviju Marasoviću za režiju, Nataši Janjić za najbolju sporednu žensku ulogu, Janku Popoviću Volariću za najbolju glavnu mušku ulogu, Tomislavu Pavlicu za montažu te Juliju Zorniku za oblikovanje zvuka.
U konkurenciji manjinskih hrvatskih koprodukcija Zlatna Arena za najbolji film dodijeljena je filmu "Žaba" redatelja Elmira Jukića koji je ujedno dobio i Zlatnu Arenu za režiju i nagradu FEDEORA za najbolji film, dok je Zlatna Arena za glumačko ostvarenje dodijeljena Maruši Majer za ulogu Mare u filmu "Ivan" redatelja Janeza Burgera.

Ponedjeljkom nema projekcija, a MSU je zatvoren.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.