Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica: Praktična iluzija

MSU, četvrtak, 9. 8. 2018., od 15.30 do 17.00h

Radionica je posvećena op-art umjetnosti, koja je nastala sredinom prošlog stoljeća a bavila se učincima optičkih iluzija. Umjetnici su eksperimentirali, uglavnom s apstraktnim geometrijskim formama. Ti radovi pozivaju promatrača da aktivno sudjeluje jer djeluju na njegova osjetila, jer se radovi, često, stalno mijenjaju. Stoga će sudionici prvo razgledati u postavu MSU-a djela koja su nastala u žanru op-arta, odnosno pripadaju optičkoj umjetnosti. No, u središtu pozornosti bit će rad Nestabilnost francuskog umjetnika Jean-Pierrea Vasarelyja, poznatijeg pod imenom Yvaral. Njegovo djelo pleše na granici slikarstva i skulpture te će se djeca na praktičnom dijelu druženja okušati u stvaranju vlastitih optičkih varki. Djecu ćemo uporabom netipičnih materijala, poput drvenih štapića i stiropora, upoznati sa suvremenom umjetnošću koja izlazi iz tradicionalnih okvira i koristi sve dostupne materijale.

Zbog ograničenog broja sudionika, prijave za radionicu su obavezne. Molimo da prijave šaljete na e-mail: sara.markovic@msu.hr do srijede 8. 8. 2018. do 16:30h, sa sljedećim informacijama: ime, prezime i dob djeteta te kontakt broj. Okupljanje je na recepciji Muzeja u 15.30 sati. Sudjelovanje na radionici je besplatno.

Dob polaznika: od 7 do 12 godina

Voditeljica radionice: Sara Marković, kustosica pripravnica

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.