Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

MSU ART CLASS

Cjelogodišnji umjetničko-edukativni program crtanja i slikanja
MSU, listopad 2018. – veljača 2019., veljača – lipanj 2019.

U listopadu 2018. započinjemo cjelogodišnji umjetničko-edukativnim programom crtanja i slikanja pod nazivom MSU Art Class.

Program uključuje likovnu edukaciju kroz obradu različitih crtačkih i slikarskih tehnika, upotpunjenu proučavanjem umjetničkih djela izloženih u MSU. U program su uključeni besplatni posjeti stalnom postavu i trenutnim izložbama te susreti s umjetnicima.

Umjetničko edukativni program će biti podijeljen u dva dijela. Prvi dio započet će u listopadu 2018. i trajati do veljače 2019., a drugi dio započet će u veljači i završiti u lipnju. Nakon 60 sati edukacije, koliko sadržava svaki dio bit će organizirana izložba radova polaznika u MSU.

DETALJAN OPIS PROGRAMA:

MSU Art Class program crtanja i slikanja namijenjen je svim zaljubljenicima u umjetnost starijim od 14 godina koji se žele okušati u praktičnom radu učeći različite crtačke i slikarske tehnike. Tijekom edukacije polaznici će kroz izravan susret s originalima umjetničkih djela stjecati praktična znanja i vještine crtanja i slikanja te razvijati vizualnu percepciju i likovno mišljenje.

Prvi dio posvetit ćemo učenju praktičnih sposobnosti (crtanja i slikanja), a drugi usavršavanju, uz naglasak na kreiranje vlastitog izričaja. Polaznici mogu upisati samo prvi dio programa, dok će drugi dio moći upisati polaznici koji završe prvi ili oni koji pokažu dovoljan stupanj praktičnih znanja i vještina za praćenje drugog dijela programa koji počinje u veljači 2019.

PRAKTIČNE INFORMACIJE:

Nastava će se održavati jednom tjedno, u trajanju od tri nastavna sata, od toga 45 sati subotom, a preostalih 15 tijekom tjedna ovisno o dogovoru s upisanom grupom polaznika.

MSU osigurava radni prostor te crtaći pribor i slikarski materijal.

Program će se odvijati u malim grupama, s individualnim pristupom svakom polazniku.

Cijena programa MSU Art Classa za prvi dio(60 sati) je 2.400,00 kuna (uključen PDV), uz mogućnost obročnog plaćanja.

Predstavljanje programa bit će u subotu 6. 10. 2018. u MSU od 15 do 16 sati.

Prijave su otvorenedo 10. 10. 2018.

Program počinje u subotu, 13. 10. 2018.

Za prijavu i sve ostale informacije kontaktirajte nas putem e-maila: edukacija@msu.hr.

Voditeljica edukacije: doktorica slikarstva i profesorica likovne kulture Ivana Gorički, ivana.goricki@msu.hr.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.