Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

MSU ART CLASS

Cjelogodišnji umjetničko-edukativni program crtanja i slikanja
MSU, listopad 2018. – veljača 2019., veljača – lipanj 2019.

U listopadu 2018. započinjemo s cjelogodišnjim umjetničko-edukativnim programom crtanja i slikanja u Muzeju suvremene umjetnosti pod nazivom MSU Art Class. Program će biti podijeljen u dva semestra, uz mogućnost završavanja samo jednog semestra, a uključivat će praktičnu edukaciju kroz obradu različitih crtačkih i slikarskih tehnika, upotpunjenu proučavanjem umjetničkih djela izloženih u Muzeju suvremene umjetnosti. Program uključuje i posjete trenutnim izložbama u MSU te susrete s umjetnicima. Po završetku svakog semestra polaznici će imati priliku predstaviti svoje najuspjelije radove na završnoj izložbi u MSU.

DETALJAN OPIS PROGRAMA:

MSU Art Class program crtanja i slikanja namijenjen je svim zaljubljenicima u umjetnost starijim od 14 godina koji se žele okušati u praktičnom radu upoznavajući različite crtačke i slikarske tehnike. Osnovni cilj programa je stjecanje praktičnih znanja i vještina te edukacija kroz izravan susret s originalima umjetničkih djela izloženima u prostoru MSU-a, služeći kao predložak i polazište za stjecanje i „brušenje“ vještina crtanja i slikanja. Na taj način polaznici stječu dodatna znanja te kompetencije vizualne percepcije i likovnog mišljenja.

Program će biti podijeljen u dva semestra: prvi semestar u trajanju od listopada 2018. do veljače 2019., a drugi od veljače do lipnja 2019. Prvi semestar posvetit ćemo razvijanju praktičnih sposobnosti (crtanja i slikanja), a drugi poboljšanju navedenog uz naglasak na kreiranju vlastitog izričaja.

PRAKTIČNE INFORMACIJE:

Nastava će se održavati jednom tjedno, u trajanju od tri nastavna sata. Termin održavanja programa je subota od 17 do 20 sati, a u dogovoru s polaznicima moguće je osigurati dodatni termin održavanja.

MSU osigurava radni prostor i sav likovni pribor (crtaći i slikarski pribor, blokovi za crtanje, platna, papir za ugljen, štafelaji).

Program će se odvijati u malim grupama, s individualnim pristupom svakom polazniku.

Cijena programa MSU Art Classa po jednom semestru (60 sati) je 2.400,00 kuna (uključen PDV), uz mogućnost obročnog plaćanja. Prijave su otvorene do 10.10.2018. Program počinje u subotu, 13.10.2018.

Za prijavu i sve ostale informacije kontaktirajte nas putem e-maila: edukacija@msu.hr.

Voditeljica edukacije: doktorica slikarstva i profesorica likovne kulture Ivana Gorički, ivana.goricki@msu.hr.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.