Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Dvojezična kreativna radionica: Realizam susreće fantaziju - osmišljavanje likova

MSU, subota, 20.10.2018., 11.30 – 13h / Radionica je otkazana

Nadahnuti hiperrealističkim slikama Jadranke Fatur, krenut ćemo u istraživanje pitanja: „Koje karakterne osobine su dovoljno zanimljive da nadahnu umjetničko djelo?“ Krenut ćemo od početne skice i stići do gotovog umjetničkog djela, demonstrirajući tehnike ilustracije i koristeći ih kako bi osmislili vlastite jedinstvene likove.

Razmotrit ćemo važnost pozadinskog krajolika i konteksta za likovno portretiranje, te zajedno saznati kako kombinirati sve te elemente u skladnu cjelinu. Nakon planiranja i stvaranja svojih likova, mladi umjetnici će svoje likove oživjeti u 3D kolaž portretima u miješanim medijima.

Napomene:

Radionica se održava na engleskome i hrvatskome jeziku, iako je predznanje engleskoga poželjno, svakako nije neophodno. Sudjelovanje na radionici je besplatno, ali zbog ograničenog broja sudionika, prijave za radionicu su obavezne. Molimo da prijave šaljete na e-mail: edukacija@msu.hr do petka 19. 10. 2018. do 15.30 sati, sa sljedećim informacijama: ime, prezime i dob djeteta te kontakt broj. Okupljanje je na recepciji Muzeja u 11.30 sati.

Voditelj radionice: Johnathan A. Roberts, umjetnik

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.