Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

MSU EDU LAB

Prostor izložbe Potraga za stvarnošću - Jadranka Fatur i hiperrealno, 1. kat, do 9. 12. 2018.

Kako od fotografije nastaje slika? Umjetnica Jadranka Fatur služila se fotografijom kao predloškom za svoje slike, kako bi 'zamrznula' vrijeme, uhvatila sve detalje jednog prizora i, preko brojnih skica i priprema, stvorila svoju verziju stvarnosti u slici.

Danas, uz pomoć digitalne tehnologije, mi možemo puno lakše manipulirati fotografijama, igrati se i crtati po njima te tako stvoriti svoje verzije stvarnosti koje nam se čine najljepšima.

U prostoru MSU EDU LAB-a, posebno osmišljenom dijelu izložbe Potraga za stvarnošću: Jadranka Fatur i hiperrealno, naši najmlađi posjetitelji mogu se okušati u fotografiranju, skiciranju i stvaranju vlastitih djela koja zatim mogu isprintati i ponijeti sa sobom kao uspomenu. Znamo da će i roditeljima biti teško odoljeti eksperimentima u našem EDU LAB-u, ali ne brinite - svi su dobrodošli! Samo je zabranjen ulaz u cipelama, jer želimo da se kod nas osjećate kao da ste doma.

Autorica koncepta: Ana Škegro

Oblikovanje postava: Damir Gamulin, Antun Sevšek

Sponzori: iStyle, KSU

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.