Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Radionica: Fotografija kao apstrakcija

MSU galerija, subota, 10. 11. 2018., 11.30 – 13 sati

Na radionici Fotografija kao apstrakcija polaznici će zaroniti u povijest fotografije i uočiti njezine veze s likovnom umjetnošću i pojavom apstrakcije. Otkrit ćemo što je to uopće apstrakcija, što otkriva, a što skriva i zašto nam može biti zanimljiva. Saznat ćemo kako fotografija Toše Dabca, prestaje biti samo dokumentom i postaje i sama likovnim predmetom. Zato ćemo razgledati izložbu Tošo Dabac: Industrijska fotografija. Nakon igre uočavanja likovnih elemenata fotografije, polaznici će fotoaparatom ili mobitelom i sami pokušati razmišljati izvan standardnih okvira te, uz poticaj, uočavati vizualni potencijal svijeta oko sebe te iznalaziti fotografske apstrakcije.

Dob: od 10 do 14 godina

Broj polaznika: 10

Potrebna oprema: fotoaparat ili mobitel

Voditeljica radionice: Renata Filčić, povjesničarka umjetnosti

Sudjelovanje na radionici je besplatno. Zbog ograničenog broja polaznika molimo zainteresirane da se prijave za radionicu najkasnije do petka 9.11. do 15 sati na adresu elektroničke pošte:renata.filcic@gmail.comsa sljedećim informacijama: ime, prezime i dob djeteta te kontakt broj.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.