Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Premijera dokumentarnog filma „Putnici“

Dvorana Gorgona, utorak, 20.11.2018. u 18 sati

Umjetnici Margareta Vidmar i Dražen Pavalić aka Esox Lucius Ido 80ih su godina bili dio zagrebačke punk scene. Ona je imala 15, a on 21 godinu. Njihova ljubav je bila iznimno snažna no obitelji se opiru njihovoj vezi i ona završava a njihovi životni putevi se razdvajaju.
Dvadesetpet godina poslije ponovo se susreću a njihova ljubav se nastavlja.
Povratkom u Margaretin život Dražen se priključuje radu na njenom umjetničkom projektu Putnici. Tako nastaju skulpture ljudi i životinja u prirodnoj veličini koje gostuju u muzejima, klubovima, kafićima, selima, privatnim domovima, ulaze u kontakt s ljudima, „žive“, putuju, mijenjaju se..

Tina Šimurina, scenaristica i redateljica
Tina Šimurina rođena 29.12. 1965. u Zadru. Gotovo 20 godina radi kao novinarka na Hrvatskoj radioteleviziji. Uređivala je i vodila većinu informativnih emisija HTV-a, od vijesti do središnjeg Dnevnika. Sedam godina uređivala je i snimala reportaže za emisiju Euromagazin. Riječ je o kraćim formama od 5 do 7 minuta ali i o dokumentarnim reportažama u trajanju od pola sata. Bila je urednica i voditeljica magazina „Paravan“, za koju je snimala i duže dokumentarne reportaže. Teme dokumentarnih reportaža širokog su spektra, od političkih do intimnih ispovijesti, različitih društvenih fenomena, putopisa...

Margareta Vidmar predstavnica je umjetničke tzv. autsajderske scene koja je u proteklih nekoliko desetljeća iznjedrila mnoge zanimljive umjetnike. Završila je Školu slikarstva Agora, Edukacijsko rehabilitacijski fakultet, te magistrirala psihotraumatologiju na Medicinskom fakultetu i specijalizirala se za art terapiju. Radi kao likovna terapeutkinja i voditeljica kreativnih projekata u Centru za rehabilitaciju Mali dom – Zagreb, te vodi likovne radionice za humanitarne udruge. Suradnica je Odsjeka za kreativne art terapije na ERF-u. Od 1998. godine aktivno izlaže na samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Članica je HDLU-a.

Trajanje filma: 45min
Redateljica: Tina Šimurina
Snimatelji: Mario Marko Krce i Josip Ivančić
Snimatelji tona: Daniel Golem i Ivan Šmintić
Montažerka: Anita Jovanov
Dizajn plakata: Silvija Jonjić
Producentica: Ana Radečić
Produkcija: Manevar d.o.o.
Godina produkcije: 2018
Film sufinancirali: Hrvatski audiovizualni centar i Grad Zagreb

Broj mjesta u dvorani Gorgona je ograničen stoga molimo zainteresirane da svoj dolazak potvrde najkasnije do nedjelje, 18.11. na e-mail: putnici2552@gmail.com
Karte su besplatne.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.