Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Predstavljamo: HT nagrada za mlade

Međunarodno stručno povjerenstvo nagradit će najuspješniji rad u novoj kategoriji „Za mlade” s 20 tisuća kuna.

Hrvatski Telekom i Muzej suvremene umjetnosti Zagreb kontinuirano već dvanaest godina potiču razvoj suvremene umjetničke scene u Hrvatskoj objavom natječaja za dodjelu HT nagrade za hrvatsku suvremenu umjetnost i predstavljanjem njenog presjeka izložbom.

Ove godine uvedena je nova, peta nagrada - Za mlade. Osnivanjem i dodjelom ove nagrade, MSU i Hrvatski telekom žele dodatno potaknuti razvoj likovnog stvaralaštva i interdisciplinarnost među mladima te ostvariti njihovu afirmaciju na suvremenoj umjetničkoj sceni. Namijenjena je svim umjetnicima/ama i kreativcima s nenavršenih 27 godina života bez obzira na formalno obrazovanje, a čiji radovi tematiziraju viziju bolje budućnosti te anticipiraju odnos umjetnosti, tehnologije i svakodnevice. Međunarodno stručno povjerenstvo HT nagrade od pristiglih će radova u novoj kategoriji „Za mlade” izabrati najuspješniji rad i nagraditi ga s 20 tisuća kuna te izložiti kao integralni dio izložbe HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost u MSU.

HT nagrada za mlade nije otkupna, isplaćuje se autoru kao poticaj za daljnji rad stoga s radošću pozivamo mlade na prijavu putem e-prijavnice: http://artt.hr/prijavnica/ do 18. ožujka 2019. Pri prijavi rada na natječaj potrebno je naglasiti u prijavnici da se rad prijavljuje u kategoriji „Za mlade”.

Ovogodišnji dvanaesti natječaj HT nagrade poziva umjetnike na prijavu radova do 18. ožujka 2019. Već tradicionalno, međunarodni stručni žiri po završetku natječaja sastavit će izbor od trideset do četrdeset radova izvedenih u raznolikim medijima koji će se prezentirati na izložbi od 17. svibnja do 9. lipnja 2019. u Muzeju suvremene umjetnosti. Prema odluci međunarodnog stručnog žirija dodijelit će se tri otkupne nagrade: prva nagrada u iznosu od 75 tisuća kuna, druga nagrada u iznosu od 45 tisuća kuna i treća nagrada u iznosu od 40 tisuća kuna. Ti će radovi postati dio fundusa Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb. Radu s najvećim brojem glasova publike po zatvaranju izložbe dodijelit će se 4. nagrada – nagrada publike u iznosu od 10 tisuća kuna.

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.