Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Program

Kino MSU, raspored projekcija 25. i 25. svibnja 2019.

Na programu su belgijsko-francuska pustolovna drama Na putu, 5 europskih kratkih filmova (Europa u kinu: #EUANDME), hrvatski film Za ona dobra stara vremena, sinkronizirani animirani film Hrabri mališan 2 i Hrabri mališan 2 iz serijala Profesor Baltazar

Četvrtak, 23. svibnja 2019.

21.00 ZA ONA DOBRA STARA VREMENA, drama, Hrvatska, 105', r. Eduard Galić, ul. Karlo Mrkša, Ivo Gregurević, Marko Petrić, Vini Jurčić, Elizabeta Brodić

Hrvoje i Borna prijatelji su od djetinjstva. Život je za njih još uvijek igra: cure, utakmice, tulumi. No dolazi vrijeme sazrijevanja, a svaki od njih nalazi vlastiti način na koji se nosi sa životnim nedaćama u društvu u kojem nema ni jasnih pravila ni mjesta za nevinost i naivnost. Iznenadne odluke koje će morati donijeti odredit će njihove životne putove, a njihovo prijateljstvo doći će na ispit zrelosti.

Subota, 25. svibnja 2019.

16.00 PINGVIN AXEL - Profesor Baltazar, crtani serijal, 8. serija, 50' - Crtani filmovi: Pingvin Axel, Posao je posao, Ptica, Sportski život, Šampion, Ulični svirači, Veliko hrkanje, Violeta i Franc, Vjetrenjača, Zrak.

17.00 HRABRI MALIŠAN 2 (Minuscule - Les Mandibules du Bout du Monde), animirani, sinkroniziran, Francuska, 92', r. Hélène Giraud, Thomas Szabo
Kada u dolini padne prvi snijeg, jako je bitno pripremiti zalihe za zimu. Nažalost, tijekom operacije zimnica, mala bubamara ostane zarobljena u kutiji koja putuje na Karibe.
19.00 EUROPA U KINU: #EUANDME

DEBUT, Hrvatska, 2018, 4’, režija i scenarij Dalibor Matanić
Emotivna priča o mladom hrvatskom poljoprivredniku koji želi biti nogometna zvijezda dok istodobno prolazi kroz unutrašnja previranja zbog svoje seksualne orijentacije.
OONA, Finska, 2018, 9’, režija i scenarij Zaida Bergroth
Film obrađuje okolišnu politiku EU-a u priči o djevojčici kojoj, nakon što se izgubi u prijetećoj šumi, neočekivani prijatelj pomaže pronaći put natrag.

PARTY ANIMAL, Grčka, 2018, 8’, režija i scenarij Yorgos Zois
Priča o energičnom 25-godišnjaku Alexu, zaljubljeniku u ples, koji je zarobljen na poslu. Neočekivana iskra inspiracije pomaže mu shvatiti da njegov hobi i karijera nisu međusobno isključivi.

USAMLJENIK, Poljska, 2018, 10’, režija i scenarij Tomasz Konecki
Topla i zabavna priča o Poljaku Janu koji živi u kolibi duboko u planinama. Kad na internetu jednog dana naruči krplje, zaljubi se u dostavljačicu. Jan će se suočiti s raznim izazovima kako bi je ponovno vidio i priznao joj što osjeća.

ŽIVOT U HOSTELU, Njemačka, 2018, 9’, režija i scenarij Matthias Hoene
Moćna priča o baki koja silno želi vidjeti europske znamenitosti, ali nema dovoljno novca. No njezina unučad smišlja plan kako zaraditi novac i ostvariti bakin san.

20.00 NA PUTU (Continuer), pustolovna drama, Belgija, Francuska, 84', r. Joachim Lafosse, gl. Virginie Efira, Kacey Mottet-Klein, Diego Martin
Razvedena majka Sybille odlučuje povesti sina Samuela na dugo putovanje kroz Kirgistan. Dok im društvo prave dva konja, majka i sin suočavaju se s veličanstvenim krajolikom, opasnostima, lokalnim stanovnicima i prije svega, jedno s drugim. Film se temelji na romanu Continuer uvaženog pisca Laurenta Mauvigniera (2016.)

Nagrade i festivali:
Venice Film Festival 2018 – Venice Days
Zagreb Film Festival 2018 - pobjednik natjecateljskog programa PLUS


Cijena ulaznica: 25 kuna
Učenici, studenti i umirovljenici: 15 kuna
Profesor Baltazar i Europa u kinu – ulaz slobodan

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.