Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Odjeli

Odjel za programsko izložbenu djelatnost

Odjel za programsko-izložbenu djelatnost u svojem sadržaju rada daje naglasak na tri glavna elementa, a to su: multimedijalna dvorana, izložbeno programska djelatnost i izdavaštvo.

1. Djelatnost multimedijalne dvorane

Vodeći se multimedijskim i interdisciplinarnim pristupom, koji je jedno od temeljnih načela popularne kulture, kao i česti postupak brojnih autora suvremene umjetnosti, te uvažavajući činjenicu o velikom medijskom i marketinškom odjeku sličnih promotivnih aktivnosti, MSU će u novoj zgradi pokrenuti ciklus brojnih koncerata i multimedijskih iskaza i nastupa.

Cilj ovih promotivnih aktivnosti jest ne samo skretanje pozornosti javnosti na otvorenje nove zgrade MSU-a već i privlačenje nove mlade publike kako programima MSU-a tako i samoj suvremenoj umjetnosti, njezinim sudionicima i novim tehnologijama. Jer, sam jezik, kod velikog dijela autora suvremene umjetnosti, kao i nove tehnologije kojima se oni koriste, doista korespondiraju upravo s predstavnicima mlađe populacije.

Otvorenje nove zgrade MSU-a, a samim tim i mulitmedijalne dvorane unutar nje, sa svim potrebnim pratećim sadržajima i vrhunskom tehnologijom, otvara brojne mogućnosti poslovanja i aktivnosti u prezentaciji najširih oblika umjetničkog izražavanja: od kazališta, glazbe, filma, plesa do videa i perfomancea.

2. Rad na produkciji i organizaciji poslova vezanih uz izložbenu aktivnost

Odjel će djelovanjem svojih djelatnika zaposlenih u odjelu, ponajprije producenta, kustosa, voditelja mulitmedijalne dvorane, muzejskih tehničara i tehničkog urednika, radeći u stručnom timu na organizaciji i produkciji pojedine izložbe ili performancea davati stručne usluge i osiguravati sve potrebne uvjete za realizaciju jedne izložbe kakva je izložba autora suvremene umjetnosti koja često zahtjeva brojne specifičnosti i u tehnologiji i u brojnim materijalima te opremi. Posebni naglasak stručni tim ovog odjela davat će na postav izložbe i realizaciju pojedine umjetničke akcije.

3. Rad na izdavačkoj djelatnosti

Unutar Odjela djelovat će urednik tiskanih i digitalnih izdanja i tehnički urednik koji će sa svojim timom stručnih suradnika raditi na razvoju izdavačke djelatnosti MSU-a. Plan je osnovati vrlo snažnu izdavačku djelatnost unutar koje će se, uz kataloge i deplijane izložbe, tiskati i brojna dvd i cd izdanja, knjige iz teorije umjetnosti i drugo. Posebna poslastica bit će izdavanje novina MSU-a koje će, dakako, biti dostupne i na ovim web stranicama Muzeja. U kojima će biti sve obavijesti o radu i aktivnostima MSU-a, te prikazi, recenzije i kritike o svim izložbama i autorima koji izlažu u MSU-u ili u produkciji muzeja.

Producent-voditelj odjela: mr. sc. Branko Kostelnik e-mail: branko.kostelnik@msu.hr

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.