MSU ART CLASS u knjižnici Sloboština

 

MSU ART CLASS u knjižnici Sloboština

06.09.2019

Polaznici umjetničkog-edukativnog programa crtanja i slikanja pod nazivom msu art class, svoja djela nastala tijekom edukacije i izložbe u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb izlažu u Knjižnici Sloboština.

Polaznici MSU ART CLASS-a su tijekom četiri mjeseca edukativnog programa crtanja i slikanja redovito boravili u stalnom postavu Muzeja te razgovarali o umjetničkim djelima. Također su prisustvovali i sudjelovali u brojnim događanjima MSU-a te su vidjeli izložbu Josefa i Anni Albers: Putovanje kroz slijepo iskustvo. Sudjelovali su u vodstvu kroz izložbu Svijet bez mjere Zoltana Novaka. Spustili su se toboganom s trećeg kata stalnog postava, ali i čitali Futuristički manifest te razgledali izložbu Futurizam, dinamizam i boja. Nisu propustili ni izložbu Ivane Popović  jer im je tijekom trajanja programa omogućen slobodan posjet svim izložbama u MSU.

U okviru Manifestacije Muzeji izvan Muzeja u MIM paviljonu na Trgu bana Jelačića slikali su minijaturne replike slikarskih djela izloženih u MSU nakon čega su u duhu „Nedjeljnog slikarstva“  Gorana Trbuljaka posjetili Galeriju ŠIRA. Uživali su na izložbi Mirjane Vodopije: Lutajući krajolik“ i zajedničkim radnim satima okruženi umjetninama. Provjerite što su naučili i koje su vještine stekli  tijekom 60 sati programskih aktivnosti.

Njihove novonastale slikarske radove možete vidjeti u Knjižnici Sloboština od 2.9. do 2.10. 2019., a prijave za novu sezonu MSU ART CLASS-a počinju u listopadu. Pratite naše stranice, a prijavu možete poslati na edukacija@msu.hr

http://www.kgz.hr/hr/dogadjanja/izlozba-msu-art-class/53606