Art Pop Workshop MSU: Zoran Predin

 

Art Pop Workshop MSU: Zoran Predin

07.06.2021 - 09.06.2021 / MSU, 1. kat

Prvi gost u novom ciklusu art pop workshopa jedan je od najznačajnijih rock autora, skladatelja, tekstopisaca i pjevača regije u zadnja četiri desetljeća i lider kultnog sastava Lačni Franz - Zoran Predin.

Pop umjetnike koje ugošćujemo u ovom ciklusu programa karakterizira rad šireg umjetničkog područja i umjetničkih praksi, prvenstveno rock glazbe, poezije, teatra, performansa, slikarstva, fotografije i stripa. Ovakav tip art workshopa jedan je od najznačajnijih primjera sretnog braka suvremene umjetnosti i popularne kulture.

Ovaj program je nastavak ciklusa Art pop Workshop, koji smo uspješno realizirali kroz sezone 2011./2013. godine. Tada su radionice održale legende pop i rock scene regije: Vlada Divljan - Beograd/Beč, Marko Brecelj - Koper, Gordan Muratović Coki - Zagreb, Peter Lovšin - Ljubljana, Edo Maajka - Jerusalem/Zagreb.

Koncept radionice nije samo u tome da voditelj prenosi svoja iskustva, već stvaranje interakcije između polaznika i voditelja. Kroz kreativne akcije tijekom trajanja programa, pokušava se rasvijetliti i demistificirati proces skladanja i nastanka rock pjesme, teksta i glazbe. Zajedničkim radom i kreacijom stvara se novo umjetničko djelo, individualno i kolektivno.   

Nakon Predina, planirani gosti u narednim sezonama su perjanice svjetske pop kulture i art rocka Patti Smith, David Byrne, Laurie Anderson, Nick Cave, PJ Harvey, te najjači regionalni autori poput Gregora Tomca, Darka Rundeka, Saše Antića, Mile Kekina, Srđana Gojkovića Gileta, Jani Novaka, Zoran Kostića Caneta, Seje Saxona i drugih.  

Pratite ovaj program i ne propustite perjanice svjetske rock i pop kulture koji se u njemu pojavljuju u funkciji predavača / mentora / doajena scene. Program je realiziran uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. 

Ulaz na radionicu je slobodan. Zbog ograničenog broja polaznika radionice, prijave za svaki dan posebno primamo putem e-maila na: branko.kostelnik@msu.hr

MSU i art pop workshorp provode sve mjere epidemiološke zaštite koje će biti na snazi u trenutku održavanja radionice.

Urednik i autor programa: mr.sc. Branko Kostelnik, producent i voditelj Odjela za programsko-izložbenu djelatnost MSU

 

O voditelju:

Zoran Predin je slovenski kantautor rođen u Mariboru 16. 6. 1958., kojem, zbog njegove provokativnosti i crnohumornih tekstova, i najveći neprijatelji priznaju duhovitu autorsku izvornost i iskričavu nekonvencionalnost. Najvećim komplimentom smatra da su ga proglasili „novovalovnim Arsenom Dedićem", s kojim je dugo godina prijateljevao i plodno surađivao. U svojoj bogatoj umjetničkoj karijeri objavio je 40 autorskih albuma, 3 zbirke poezije i knjigu anegdota „Druga žena u haremu”, te roman „Mongolske pjege”  koji je nedavno na hrvatskom jeziku objavila izdvačka kuća Fraktura. Skladao je glazbu za filmove i kazalište, iskušao se u raznim glazbenim stilovima, od rocka do gypsy swinga, glumio u filmu, te nastupao po cijelom svijetu. U posljednje vrijeme redovno objavljuje albume na hrvatskom jeziku i nastupa s Matijom Dedićem i - do nedavne iznenadne Damirove smrti - s Damirom Kukuruzovićem i njegovim pratećim bendom. Upravo je s grupom sjajnih hrvatskih glazbenika za Croatia records snimio novi album prepun bluesa koji izlazi u lipnju. Sam kaže kako najbolje tek dolazi.

Više na: www.predin.com