Ciklus kreativnih radionica Čitaj, crtaj, slikaj

 

Ciklus kreativnih radionica Čitaj, crtaj, slikaj

14.10.2023 - 14.10.2023 / Zbirka Richter

U subotu, 14. listopada u suradnji sa Školskom knjigom, nastavljamo ciklus kreativnih radionica „Čitaj, crtaj, slikaj“ koji je posvećen čitanju. Inspiraciju i poticaj pronašli smo u slikovnicama iz serije „Mali ljudi, veliki snovi“ posvećenih biografijama poznatih ličnosti među kojima su Zaha Hadid, Frida Kahlo, Stephen Hawking, David Bowie, Ada Lovelace, Coco Chanel, Maria Montessori, Audrey Hepburn, Bob Dylan i drugi.  

Na svakoj radionici čitat će se po jedna biografija, a nakon kratkog razgovora uslijedit će izrada portreta ličnosti o kojoj smo čitali, svaki put u drugoj tehnici. Tako u ovom ciklusu kreativnih radionica, djeca imaju priliku zaviriti u živote raznih poznatih ličnosti, naučiti nešto o njima i upoznati se s raznim crtačkim i slikarskim tehnikama. U ovom ćemo terminu čitati o jednoj od najpoznatijih i najčitanijih engleskih spisateljica, Jane Austen. Njezin portret djeca će izraditi tehnikom kolaža, koristeći novinski papir, stranice iz časopisa i druge tiskane tekstove.

Voditeljica radionice je Lana Gospodnetić, odgojiteljica predškolske djece, dipl. pedagog i profesor povijesti.

Sudjelovanje na svim radionicama je besplatno, a materijal i pribor za izradu radova je osiguran. Prijave na e-mail adresu lora.rajcic@msu.hr ili putem Facebook stranice Zbirke Richter su obavezne.

Vidimo se u Zbirci Richter na Vrhovcu!

KAKO DO NAS: Vozite se tramvajem broj 6 ili 11 u smjeru Črnomerca, izađite na tramvajskoj stanici kod Čitaonice i Galerije Vladimira Nazora, skrenite desno u Mandaličinu ulicu te kratko prošetajte Mandaličinom ulicom ili se odvezite jednu stanicu autobusom br. 129 iz Mandaličine do Vrhovca.

DODATNE INFORMACIJE: Lora Rajčić, lora.rajcic@msu.hr, tel. 01/60-52-710 ili richter@msu.hr.

 

Ciklus kreativnih radionica Čitaj, crtaj, slikaj
Kreativne radionice za djecu 5 – 10 godina
Zbirka Richter, subota 14. 10 .2023., 11 – 12.30 sati