Ciklus kreativnih radionica U potrazi za Atlantidom - Putovanje arhitekturom za male sanjare

 

Ciklus kreativnih radionica U potrazi za Atlantidom - Putovanje arhitekturom za male sanjare

18.03.2023 - 18.03.2023 / Zbirka Richter

U subotu, 18. ožujka, nastavljamo s ciklusom kreativnih radionica na temu knjige U potrazi za Atlantidom – Putovanje arhitekturom za male sanjare, autora novinara Carla Piana i njegova oca arhitekta Renza Piana. Ciklus se ostvaruje u suradnji sa Školskom knjigom, a u ovom terminu putovanje će se još jednom „zaustaviti“ u New Yorku, među „okamenjenom“ šumom, gdje su debla drveća – neboderi. 

Razgovarat ćemo o neboderu za New York Times kojeg je projektirao Renzo Piano i kako se na pročeljima mogu mijenjati boje, ovisno o vremenskim prilikama i dobi dana. Neboder Renza Piana dovest će nas i do noćnih svjetla nebodera koja čine prepoznatljivu vizuru grada, koju ćemo zajednički izrađivati na radionici.

Voditeljice radionice su Lora Rajčić, magistra povijesti umjetnosti i sociologije i Ivana Završki, magistra francuskog jezika i književnosti i povijesti umjetnosti.

Sudjelovanje na svim radionicama je besplatno, a materijal i pribor za izradu radova je osiguran. Prijave na e-mail adresu radionice.richter@msu.hr ili putem Facebook stranice Zbirke Richter su obavezne.

Vidimo se u Zbirci Richter na Vrhovcu!


KAKO DO NAS: Vozite se tramvajem broj 6 ili 11 u smjeru Črnomerca, izađite na tramvajskoj stanici kod Čitaonice i Galerije Vladimira Nazora, skrenite desno u Mandaličinu ulicu te kratko prošetajte Mandaličinom ulicom ili se odvezite jednu stanicu autobusom br. 129 iz Mandaličine do Vrhovca.

DODATNE INFORMACIJE: Vesna Meštrić, voditeljica Zbirke Richter, vesna.mestric@msu.hr, tel. 01/60-52-710 ili radionice.richter@msu.hr

 

Ciklus kreativnih radionica U potrazi za Atlantidom - Putovanje arhitekturom za male sanjare
Zbirka Richter, Vrhovec 38
Kreativne radionice za djecu 9 – 12 godina
Subota, 18. 3. 2023., 11.00 – 12.30 sati