ČITAJMO UMJETNOST: IGRA SKRIVANJA

 

ČITAJMO UMJETNOST: IGRA SKRIVANJA

15.01.2022 - 15.01.2022 / MSU

I ove godine nastavljamo sa ciklusom radionica čitanja i kreativnog izražavanja pod nazivom Čitajmo umjetnost. Pridružite nam se ove subote, 15. siječnja u 11.30 sati na radionici Igra skrivanja.

U sklopu radionice polaznici će se upoznati sa stvaralaštvom arhitekta i umjetnika Josipa Seissela preko knjižice Tko se nije skrio, magarac je bio: Josip Seissl – Igra skrivanja, nakon čega će se i sami okušati u igri asocijacije: spajati nespojive pojmove te ih prenositi na papir u formi slike. Radionica je namijenjena djeci i mladima od 11 do 18 godina, a cilj je potaknuti na svjesno i angažirano čitanje.

„U ovoj knjižici, povjesničarka umjetnosti Nada Beroš tumači mladima i/ili onima koji su sjedili u magarećoj klupi za vrijeme sata likovne kulture, nadrealistička djela Josipa Seissla. Zaigranim i smionim povezivanjem poznatih i nepoznatih djela iz crtačko-slikarskog opusa tog umjetnika, inače uglednog arhitekta i urbanista, poziva na sudjelovanje i igru.“

Iz Tko se nije skrio, magarac je bio: Josip Seissl – Igra skrivanja, autorica Nada Beroš, suautorica projekta i urednica Ivana Kancir.

Radionica je besplatna i održava se uz poštivanje epidemioloških mjera, a zbog ograničenog broja sudionika potrebna je prethodna prijava na e-mail: edukacija@msu.hr. U prijavi jepotrebno navesti ime, prezime i dob djeteta te kontakt.

Vrijeme: 15.1.2022., od 11:30 do 13h

Mjesto: Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Voditeljice: Ivana Šešlek (voditeljica Odjela za edukativnu djelatnost MSU) i Danijela Vuković (akademska glumica)

 

COVID-19: INFORMACIJA O EPIDEMIOLOŠKIM MJERAMA 

Sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH od 12. studenog 2021. godine, od 16. studenog za posjet Muzeju suvremene umjetnosti potrebno je predočenje važeće EU digitalne Covid potvrde, ili drugi odgovarajući dokaz, ili negativan test ovlaštene ustanove i laboratorija.

Drugi odgovarajući dokaz ostvaruje se potvrdom liječnika primarne zdravstvene zaštite o preboljenju bolesti Covid-19, koje uključuje i preboljenje u statusu tzv. „vjerojatnog slučaja“, te preboljenje uz cijepljenje jednom dozom cjepiva unutar 8 mjeseci od preboljenja, ali da nije prošlo više od 12 mjeseci od preboljenja.

Ova odluka ne primjenjuje se:

* na osobe mlađe od 16 godina
* na osobe koje prate osobu  koja se ne može brinuti za sebe
* na osobe kod kojih postoje kontraindikacije za cijepljenje ili dovršetak cijepljenja bilo kojim cjepivom protiv Covid-19, što se dokazuje liječničkom  potvrdom