KREARTIVKA 54+: GEOMETRIJSKI PODLOŠCI

 

KREARTIVKA 54+: GEOMETRIJSKI PODLOŠCI

31.10.2020 - 31.10.2020 / MSU

Posljednja subota u mjesecu rezervirana je za Kreartivke 54+, kreativne likovne i dizajnerske radionice za osobe starije od 54 godine (iako su i ostali dobrodošli). 

Ove subote, 31.10. u sklopu Kreartivke 54+ posjetit ćemo izložbu “Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma” koja, osim uspješnih animiranih filmova nastalih u produkciji Zagreb filma prikazuje i umjetničke radove nastale 50-ih i 60-ih godina 20. stoljeća, dajući širi umjetnički kontekst stvaralaštvu animatora koji su djelovali u sklopu takozvane Zagrebačke škole crtanog filma. Na početku radionice polaznici će proći skraćeno vodstvo po izložbi “Od imaginacije do animacije”, fokusirajući se na umjetnička djela nastala u sklopu djelovanja grupe EXAT 51 (eksperimentalni atelje) koja je 1951. započela svoje djelovanje objavom manifesta u kojem se zalažu za sintezu svih disciplina likovnoga stvaralaštva te za prekid s praksom socijalističkoga realizma i tradicionalnih shvaćanja likovne umjetnosti, zalagavši se za apstraktnu umjetnost, prvenstveno geometrijsku apstrakciju. Upravo će geometrijska apstrakcija poslužiti kao inspiracija u radioničkom dijelu subotnjeg susreta kada će polaznici izrađivati šesterokutne kuhinjske podloške od pluta s različitim apstraktnim uzorcima.

Voditeljica radionice: Petra Bilić Križan

Sudjelovanje na radionici je besplatno, ali zbog ograničenog broja sudionika potrebno se prijaviti za sudjelovanje putem e-maila: edukacija@msu.hr najkasnije do petka 30.10. u 15 sati. Okupljanje je na recepciji Muzeja u 11.30 sati.