KREARTIVKA 54+: Sintetski snovi

 

KREARTIVKA 54+: Sintetski snovi

28.11.2020 - 28.11.2020 / MSU

ODGOĐENO 

Zbog novonastalih okolnosti uslijed pandemije bolesti Covid-19 subotnja radionca se odgađa. O novom terminu održavanja radionice obavijestit ćemo vas nakon 21. prosinca.

Posljednja subota u mjesecu rezervirana je za Kreartivke 54+, kreativne likovne i dizajnerske radionice za osobe starije od 54 godine (iako su i ostali dobrodošli).

Ove subote, 28.studenog u sklopu Kreartivke 54+ „Sintetski snovi“ posjetit ćemo izložbu „Hvatači snova“ koja obuhvaća presjek suvremene umjetničke marginalne – autsajderske i art brut scene iz Hrvatske i Srbije i prvi je takav projekt i početak razvoja suradnje likovne marginalne scene zemalja regije Balkana i istočne Europe. 

Na izložbi je predstavljeno dvadeset umjetnika kojima je zajedničko stvaralaštvo izvan ustaljenih umjetničkih okvira, kršenje uvriježenih normi – kako u formi tako i u sadržaju, često nemaju formalno likovno obrazovanje, ali zato imaju snažan poriv za izražavanjem. Njihova zapanjujuća, čudnovata i maštovita djela odvode nas u neke druge svjetove, ponekad mračne i fantazmagorične.

Nakon obilaska izložbe, polaznici radionica će biti u prilici „uhvatiti svoje snove“ te će izrađivati umjetničke instalacije u obliku jastuka u tehnici assemblage inspirirani instalacijama i kolažima koje su mogli vidjeti na izložbi. Potreban materijal za izradu radova je osiguran,  međutim ukoliko žele, polaznici mogu donijeti vlastite predmete koje žele ukomponirati u svoju kreaciju (primjerice: kutije, privjesci, šarafi, poklopci...). Upotrebom vlastite mašte izrađivat će se minijaturne assemblage instalacije u kombiniranim likovnim tehnikama od recikliranih predmeta.

Voditeljica radionice: Petra Bilić Križan

Sudjelovanje na radionici je besplatno, ali zbog ograničenog broja sudionika potrebno se prijaviti za sudjelovanje putem e-maila: edukacija@msu.hr najkasnije do petka 27.11. u 15 sati. Okupljanje je na recepciji Muzeja u 11.30 sati.

Više o izložbi možete saznati putem linka:  http://www.msu.hr/dogadanja/izlozba-hvataci-snova/541.html