MSU kino, raspored projekcija od 22. 6. do 27. 6. 2021.

 

MSU kino, raspored projekcija od 22. 6. do 27. 6. 2021.

23.06.2021 - 26.06.2021 / MSU, 1. kat

U MSU kinu prikazuje se gostujući naslov Festivala mediteranskog filma Split – turska glazbena drama „Još jedan dah“ o neutaživoj želji za uspjehom u svijetu glazbe i poteškoćama i demonima koji stoje na putu. Na repertoaru je i romantični film „Ljeto '85“ redatelja Françoisa Ozona, o prijateljstvu, ljubavi i odrastanju te domaći naslov „Tereza37“ redatelja Danila Šerbedžije, koji je na Pulskom filmskom festivalu 2020. osvojio 6 Zlatnih arena, uključujući i one za najbolji film, režiju i scenarij.

LJETO U MSU 2021

U subotu, 26. lipnja, u programu Ljeto u MSU 2021 prikazuje se jedan od najuspješnijih filmova u povijesti Argentinske kinematografije - kriminalistička komedija „Pljačka stoljeća“ koja prati grupu lopova koja je 2006. godine organizirala pljačku poslovnice Banco Río u Acassusu, jednu od najoriginalnijih i najpoznatijih pljački banke u povijesti Argentine. Nakon igranog filma prikazat će se kratki ambijentalni dokumentarni film „Kozibrod“ koji istražuje odnose žena s majčine strane obitelji, uz live soundtrack u izvedbi Svena Domaćinovića i Barbare Radelje. Za kraj večeri uslijedit će koncert benda Sacher koji čine mladi glazbenici Miljan Bakić i Ivan Beuc na gitarama, Dragan Brkljačić Faca na bubnjevima i vokalist Filip Riđički. Osnivač benda je Srđan Sacher, koji je i osnivač legendarnih bendova Haustor i Vještice te autor najvećeg hita i albuma novog vala – pjesme „Moja prva ljubav" i albuma „Treći svijet". Dobitnik je tri nagrade Porin za album Vještica „Kradljivac srca".
 

SRIJEDA, 23. lipnja 2021.

19:30 TEREZA37, drama, 100', Hrvatska, red. Danilo Šerbedžija

Tereza ima 37 godina, živi u Splitu i već deset godina je u braku s pomorcem Markom. Nakon nekoliko spontanih pobačaja, liječnik je pokuša oraspoložiti našalivši se da bi možda trebala promijeniti partnera. Potaknuta prijedlogom, Tereza počne preispitivati svoj život i brak te konačno odluči okrenuti novi list, što potakne niz događaja koji će joj promijeniti život i unijeti promijene u njezin rutinizirani brak, u duhu novostečene slobode i istine koja je samo njezina.

 

ČETVRTAK, 24. lipnja 2021.

19:30 LJETO '85 (Été 85), romantična drama, 90', Francuska, red. François Ozon

Novo filmsko ostvarenje francuskog redatelja Françoisa Ozona, nastalo prema romanu „Ples na mom grobu“ autora Aidana Chambersa donosi priču o šesnaestogodišnjem Alexisu kojeg nakon nesreće na moru i nasukavanja na obali Normandije, u ljeto 1985. spašava osamnaestogodišnji David. Alexis ubrzo shvaća da je upravo upoznao prijatelja iz snova. Ali hoće li ti snovi trajati više od samo jednog ljeta? Film je ostvario 12 nominacija za prestižnu francusku filmsku nagradu Cezar te nominaciju za najbolju režiju Europske filmske akademije.


PETAK, 25. lipnja 2021.

19:30 GOSTOVANJE FESTIVALA MEDITERANSKOG FILMA SPLIT: JOŠ JEDAN DAH (Bir Nefes Daha), 97', glazbena drama, Turska, red. Nisan Daḡ

Fehmi je 19-godišnji talentirani reper iz siromašne Istanbulske četvrti koji bi želio postati glazbena zvijezda. Radi kao ispomoć u trgovini i povremeno konzumira jeftinu sintetičku drogu „bonzai“. Nakon što upozna 25-godišnju DJ-icu Devin, zaljubljuje se i započinje s njom strastvenu vezu i glazbenu suradnju. Uskoro ga kontaktira producent iz velike izdavačke kuće, no na putu prema glazbenom uspjehu, ali i sretnom ljubavnom odnosu s Devin, stoji Fehmijeva sve veća ovisnost o drogi.

SUBOTA, 26. lipnja 2021.

18:00 LJETO U MSU: PLJAČKA STOLJEĆA (The Heist of the Century), kriminalistička komedija, 114′, Argentina, red. Ariel Winograd

Film prati grupu lopova koja je 2006. godine organizirala pljačku poslovnice Banco Río u Acassusu, jednu od najoriginalnijih i najpoznatijih pljački banke u povijesti Argentine. Legendarna pljačka inspirirala je ovaj akcijski triler s elementima komedije, koji je ostvario jedno od najuspješnijih kino otvaranja u povijesti Argentine.


Raspored svih projekcija objavljen je na web stranicama www.kinometropolis.eu te Facebook stranici fb.me/kinometropolis

Karte za filmske projekcije u Kinu Metropolis moguće je kupiti prije projekcije samog filma na blagajni kina, u Muzeju suvremene umjetnosti i online, na web stranici Kina Metropolis: www.kinometropolis.eu/raspored-projekcija

Cijena ulaznice za redovite filmske projekcije: 25 kuna

Učenici, studenti i umirovljenici: 15 kuna

Cijena ulaznice za program Ljeto u MSU: 79 kuna (Ulaznica uključuje, filmsku projekciju igranog filma, projekciju dokumentarnog filma uz live-izvedbu soundtracka Svena Domaćinovića i Barbare Radelje, razgledavanje izložbi u postavu MSU-a i koncert benda Sacher)

Popust za učenike, studente i umirovljenike moguće je ostvariti samo prilikom kupnje ulaznica na blagajni kina.

Ostalih dana u navedenom periodu nema projekcija.

Rad kina odvija se u novoj, maloj dvorani izvedenoj u izložbenom muzejskom prostoru na prvom katu MSU-a.
Dvorana Gorgona još je u postupku sanacije.

Rad kina odvija se uz sve mjere zaštite posjetitelja i zaposlenika koje su propisane od Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.