Obiteljski program MALI I VELIKI

 

Obiteljski program MALI I VELIKI

11.07.2020 - 11.07.2020 / MSU

PROGRAM JE OTKAZAN

U okviru obiteljskog programa  mali i veliki, koji se održava jednom mjesečno u MSU i uključuje djecu u pratnji odraslih osoba, pripremili smo edukativan program uz izložbu "Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma" pod nazivom Novi Oscar.

Nadolazeće subote naša pažnja bit će usmjerena na nagradu Oscar koja je 1962. dodijeljena animiranom filmu Surogat, najnagrađivanijem hrvatskom filmu, remek–djelu svjetske animacije.

Nakon što pogledamo Surogata i prisjetimo se da je to bio prvi animirani film stvoren izvan Sjedinjenih Američkih Država koji je osvojio ovu nagradu, posvetit ćemo se upoznavanju sa statuom Oscara te saznati koga predstavlja navedena figura, tko je nadzirao dizajn nagradnog trofeja, te tko je bio model za statuu, a potom ćemo se posvetiti izradi obiteljske skulpture koja bi jednog dana mogla zamijeniti postojećeg Oscara.

Posebno pozivamo sve vas ljubitelje animiranih filmova da uživate gledajući animirane filmove, crteže i skulpture izložene na izložbi Zagreb filma.

Radujemo se razvoju kreativnosti, timskog rada i stjecanja novih znanja kod predškolske i školske djece, ali i zajedničkoj igri malih i velikih.

Cijena programa je 10 kn po osobi, a materijal i pribor su osigurani.

Voditeljica: Ivana Gorički, muzejska pedagoginja

Zbog ograničenog broja sudionika, prijave za radionicu su obavezne. Molimo da prijave šaljete na e-mail: edukacija@msu.hr, sa sljedećim informacijama: ime, prezime i dob djeteta i kontakt broj do petka 10.7. do 15 sati.

Okupljanje je na recepciji MSU-a, 11. 7.  2020. u 11.30 sati.