Program za djecu i mlade u MSU tijekom siječnja 2019.

 

Program za djecu i mlade u MSU tijekom siječnja 2019.

07.01.2019 - 26.01.2019 / MSU Zagreb

U siječnju 2019. za najmlađe smo pripremili Zimski kamp te razne kreativne i edukativne radionice kroz koje će bolje upoznati svijet tehnologije i strojeva.

Jutro u MSU - zimski program za djecu
Od ponedjeljka, 7. 1. do petka, 11. 1. 2019. od 9 do 12 sati

Provedite jutro u Muzeju tijekom zimskih praznika uz mnoštvo raznih aktivnosti koje uključuju radionice kreativnog, edukativnog i rekreativnog karaktera. Program je namijenjen djeci od 7 do 11 godina, a za roditelje kojima više odgovara raniji termin dolaska, organizirat ćemo i „čuvaonice“ u prostoru MSU-a od 8 sati ujutro.

KRATKI PROGRAM:
7.1. Razgibavanje igrom – Glinamol otisci – Likovni „Čovječe, ne ljuti se”
8.1. Razgibavanje igrom – Geometrijski (auto)portret – Pričam ti priču – tematizirano interaktivno vodstvo po stalnom postavu MSU-a
9.1. Razgibavanje igrom – Glinamol otisci – Crtačke impresije – tematizirano interaktivno vodstvo po stalnom postavu MSU-a
10.1. Razgibavanje igrom – Suslika u temperi – Fotografska radionica – tematizirano interaktivno vodstvo po stalnom postavu MSU-a
11.1. Razgibavanje igrom – Grad / država – Pričam ti priču – VIBE iskustvo (interaktivno vodstvo)

Cijena po djetetu za jedan dan iznosi 50 kuna, za cijeli tjedan 200 kuna. Za djecu će biti osigurana i užina koja je uključena u cijenu.

Za prijavu za „Jutro u MSU” molimo ispuniti OBRAZAC do 3. 1. 2019.

Veselimo se našem druženju!

Dodatne informacije:
Renata Filčić, autorica i voditeljica programa „Jutro u MSU”, e-mail: renata.filcic@gmail.com, mobitel: 091 979 4441


Program mali i veliki: Ljudski i robotski um = um košnice
Subota, 5.1.2019. od 11.30 do 13.30 sati

Svake prve subote u mjesecu u MSU-u se održava obiteljska edukativna radionica za djecu od 5 do 13 godina koja uključuje odrasle osobe u pratnji. Svrha je razvoj kreativnosti, timskog rada i stjecanja novih znanja kod predškolske i školske djece, ali i zajednička igra malih i velikih.
Stoga smo za sve one koji žele prvi vikend u Novoj godini provesti okruženi članovima svoje obitelji u kreativnoj atmosferi, pripremili poseban edukativni program uz našu novu izložbu „Strojevi nisu sami“. Program smo nazvali „Ljudski i robotski um = um košnice“, a inspiraciju pronašli u povezanosti stroja i čovjeka, koju ćemo zajedno istražiti kroz rad „Empathy Swarm“. autora Katrin Hochschuh i Adama Donovana. Ovaj umjetnički par stvorio je robota koji prepoznaje emocije i ulazi u interakciju s ljudima. Stoga pozivamo svu djecu, roditelje, a posebno bake i djedove, tete i stričeve da dođu u MSU i upoznaju svijet tehnologije i strojeva kroz druženje s jednim robotom.

Okupljanje je na recepciji MSU-a 5. 1. 2019. u 11.30 sati.

Zbog ograničenog broja sudionika, prijave za radionicu su obavezne. Molimo da prijave šaljete na e-mail: edukacija@msu.hr, sa sljedećim informacijama: ime, prezime i dob djeteta i kontakt broj.

 

Device_art radionica: Automata - Living Contraptions
Subota, 12. 1. 2019. , od 11.30 do 13.00 sati

Kreirajte jednostavne i zabavne minijaturne svjetove mehaničkih skulptura koje se nazivaju “automata”. Umjetnik Johnathan A. Roberts pokazat će vam kako vratiti svrhu odbačenim stvarima i stvoriti skulpture od žice, kartona, drva, starih konzervi i drugih sitnih predmeta koji bi inače bili bačeni te im udahnuti nov život pomoću jednostavnih mehanizama za pokretanje. Inspirirajte se filmovima, mitovima, bajkama ili svakodnevicom, ali ne zaboravite dodati smisao za humor.
Dob sudionika: 6-12

Okupljanje je na recepciji MSU-a 12.1.2019. u 11.30 sati.
Zbog ograničenog broja sudionika, prijave za radionicu su obavezne. Molimo da prijave šaljete na e-mail: edukacija@msu.hr, sa sljedećim informacijama: ime, prezime i dob djeteta i kontakt broj.

 

Device_art radionica: Zlatna groznica
Subota, 19. 1. 2019. od 11.30 do 13.00

Radionica je vezana uz rad Tina Dožića, Goldrush (2018.), a na njoj će se djeca upoznati s prisutnošću različitih vidova tehnologije i strojeva u likovnoj umjetnosti. Kroz posjet izložbi „Strojevi nisu sami“ djeci ćemo približiti dugu povijest korištenja zlata u umjetnosti, a zatim ćemo, promatrajući rad Tina Dožića, koji ekstrahira zlatne komponente elektroničkog otpada, vidjeti kako je zlato prešlo iz dekorativnoga u utilitarno sredstvo. Zajedno ćemo zatvoriti krug protoka zlata vraćajući mu dekorativnu ulogu kroz korištenje pozlate u stvaranju vlastitih umjetničkih radova. Na praktičnom djelu radionice zasukat ćemo rukave te stvoriti skulpture koje uključuju elektroničke komponente i zlatne detalje koji naglašavaju njihov estetski dojam.
Dob sudionika: 10-14

Okupljanje je na recepciji MSU-a 19. 1. 2019. u 11.30 sati.
Zbog ograničenog broja sudionika, prijave za radionicu su obavezne. Molimo da prijave šaljete na e-mail: sara.markovic@msu.hr, sa sljedećim informacijama: ime, prezime i dob djeteta i kontakt broj.


Device Art radionica: Bio-mimikrija: mehanička čudovišta
Subota, 26. 1. 2018. od 11:30 do 13:00

Radionica će započeti diskusijom o bio-dizajnu u znanosti i umjetnosti. Razmatrat ćemo važna etička načela suvremene bio-mimikrije i učiti osnovna umjetničko-znanstvena načela dizajna, izrade i testiranja te ćemo dizajnirati vlastite biomehaničke robote i organizame.
Što je zajedničko zmiji, cvijetu, žoharu i leptiru? Sva su ova bića bila izvor inspiracije suvremenim izumima. Znanstvenici konačno hvataju korak s umjetnicima i inspiriraju se s 3.8 bilijuna godina pokušaja i pogrešaka evolucije. Kroz radionicu umjetnik Johnathan A. Roberts povest će vas na zanimljivo istraživanje mimikrije u znanosti i umjetnosti.
Dob sudionika: 6-12

Okupljanje je na recepciji MSU-a 26.01.2019. u 11.30 sati.
Zbog ograničenog broja sudionika, prijave za radionicu su obavezne. Molimo da prijave šaljete na e-mail: edukacija@msu.hr, sa sljedećim informacijama: ime, prezime i dob djeteta i kontakt broj.