S Dabcem po gradu, kvartovska šetnja Novim Zagrebom

 

S Dabcem po gradu, kvartovska šetnja Novim Zagrebom

20.11.2021 - 20.11.2021 / Zagreb

Druga šetnja Novim Zagrebom u sklopu izložbe Točka sastajanja: Tošo Dabac / u fokusu – kretanje gradom u MSU galeriji i 13. dana fotografija Arhiva Tošo Dabac održat će se u subotu, 20. 11., od 11 do 12:30 sati. U skladu s ovogodišnjom temom - kretanja gradom i modusom operandi Toše Dabca, pozivamo Vas u zajedničku šetnju od zgrade MSU-a do izgrađenih i zelenih prostora naselja Središća, motivirani temama i motivima s izloženih Dabčevih fotografija u MSU-u. U šetnji ćemo uočiti, promisliti te osvijestiti vlastito kretanje, ali i doživljaje i dojmove o gradu, ulicama, zelenim javnim prostorima osvrćući se na infrastrukturno i planski zaokružene dijelove naselja, kao i na one u nastajanju ili nestajanju.

voditeljica programa: Tihana Rubić, prof. dr. sc. etnologije i kulturne antropologije

Zainteresirane molimo da se prijave na e-adresu atd@msu.hr do petka, 19. 11. u 14 sati.

Šetnja nosi naziv „S Dabcem po gradu“ prema akciji koja u obliku 6 kratkih uputa ima svrhu potaknuti građane na aktivniji stav prema vlastitom gradu i stvoriti kolekciju impresija koja može biti važno uporište za buduće oblikovanje našega grada. Akcija traje do kraja trajanja izložbe u MSU galeriji, 28. 11.

Upute su nastale suradnjom studenata etnologije i kulturne antropologije, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. Valentine Gulin Zrnić i kustosice MSU-a Renata Filčić.

Upute za akciju osviještenog kretanja

 

Pregled svih programa 13. dana fotografije Arhiva Tošo Dabac dostupan je na linku: PROGRAM