U FOKUSU – KRETANJE GRADOM

 

U FOKUSU – KRETANJE GRADOM

19.04.2022 - 19.05.2022 / Filozofski fakultet u Zagrebu

Od utorka, 19. travnja 2022. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu možete ponovno razgledati segment izložbe „Točka sastajanja: Tošo Dabac / u fokusu – kretanje gradom”  koja je bila predstavljena u studenom 2021. u Muzeju suvremene umjetnosti. Izložba je ostvarena uskom suradnjom s prof. dr. sc. Valentinom Gulin Zrnić, voditeljicom kolegija Urbana antropologija na FFZG, i studentima koji su na kolegiju izradili istraživanja kretanja gradom polazeći od fotografija Zagreba Toše Dabca. 

Na izložbi u MSU galeriji Dabčeva vizualna građa i tekstualna građa bile su predstavljene kao jednako vrijedna viđenja grada Zagreba u različitim povijesnim trenucima. Izložba se sada, s većim naglaskom na istraživačkim radovima studenata i dokumentarnim pregledom fotografija Toše Dabca, predstavlja na FFZG do 19. svibnja 2022. u auli fakultetske knjižnice.

Istraživači čiji su radovi nastali u okviru kolegija Urbana antropologija na Filozofskom fakultetu u Zagrebu: Lea Biličić, Doris Dautović, Matea Korda, Matija Krizmanić, Ana Magdalenić Vincek, Nikolina Novaković, Adrijana Puškarić.

Izložba je rezultat cjelogodišnjeg projekta „Točka sastajanja” Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb, voditeljice Renata Filčić, nastala u partnerstvu s Institutom za etnologiju i folkloristiku, na projektu HRZZ-a „Urbane budućnosti: zamišljanje i aktiviranje mogućnosti u nemirnim vremenima”, s dr. sc. Valentinom Gulin Zrnić i Institutom za povijest umjetnosti, na projektu HRZZ-a „Ekspozicija - Teme i aspekti hrvatske fotografije od 19. stoljeća do danas”, s dr. sc. Tihanom Rubić te Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu uz potporu Grada Zagreba i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

POPRATNI PROGRAM:

*Tko je propustio u studenom, povodom izložbe na FFZG-u u četvrtak, 21.4.2022. od 17 do 19 sati ponovno se održava kvartovska šetnja Novim Zagrebom. Više o šetnji

*U tijeku je nastavak projekta Točka sastajanja, više na linku.