zima u msu - radionice za zimske praznike, dob 6 - 18 godina

 

zima u msu - radionice za zimske praznike, dob 6 - 18 godina

03.01.2024 - 04.01.2024 / MSU

MSU edukacija za ove zimske praznike priprema niz kreativnih aktivnosti u Muzeju za djecu i mlade od 6 do 18 godina. Pogledajte njihov raspored i pridružite nam se! Za radionice se potrebno prijaviti do 2. siječnja do 10 sati na e-adresu edukacija@msu.hr. U prijavi je potrebno navesti ime, prezime i dob osoba te telefonski kontakt s naznakom radionice za koju se osoba prijavljuje. Naknada za sudjelovanje u 1 radionici: 5 eura po polazniku. Ulaznice je moguće kupiti i unaprijed na ulaznice.hr ili u Muzeju tijekom radnog vremena od 11 do 19 sati, odnosno, vikendom od 11 do 18 sati (ponedjeljak je neradan).


ZIMA u MSU - program radionica za djecu i mlade
3. - 4. 1. 2023. od 11 do 16 sati 

RASPORED RADIONICA

 

SRIJEDA, 3. siječnja

11-13h Boja zvuka, glazbeno-likovna radionica za djecu od 6 do 9 godina

14-16h Moja biografija, kreativna radionica za mlade od 14 do 18 godina

 

ČETVRTAK, 4. siječnja

11-13h Skulptura u pokretu – pokret u skulpturi, plesno-likovna radionica za djecu od 6 do 9 godina

14-16h Odrazi se/Izrazi se!, likovna radionica za mlade od 10 do 14 godina

 

VIŠE O SVAKOJ RADIONICI

Boja zvuka, glazbeno-likovna radionica za djecu od 6 do 9 godina

srijeda, 3. siječnja 2024. od 11 do 13 sati

Na prvoj radionici za djecu od 6 do 9 godina istražujemo sintezu, a možda i konflikt dviju umjetnosti - likovne i glazbene. Sudionici će se susresti s brojnim instrumentima, ali i svakodnevnim objektima sa zanimljivim akustičnim svojstvima i upustiti se u izradu vlastitog zvuka, kojeg će potom transformirati u likovni odraz.

Cilj je radionice istražiti spoj dviju vrsta umjetnosti, poticati razvoj senzibiliteta za umjetnički izraz i kreativno eksperimentiranje.

Koncepcija radionice: Teo Poldrugovac, student FFZG s dugogodišnjim iskustvom rada sa zvukom

 

Moja biografija, kreativna radionica za mlade od 14 do 18 godina

srijeda, 3. siječnja 2024. od 14 do 16 sati

Sanja Iveković, diplomirana grafičarka, već tijekom svog studija koristi razne medije i često poseže za gotovim materijalima. S ciljem kritičkog propitivanja medija, prezentacije i naslijeđa, ona jednostavnim, no vrlo promišljenim i preciznim intervencijama ukazuje na konstruiranost tih naoko stabilnih ili stvarnih društvenih „istina”. Na isti način pristupa i svojim fotografijama iz obiteljskog arhiva i biografiji.

Biografiju čini niz značajnih događaja za pojedinu osobu - tko određuje njihov značaj, koji nas kriteriji vode u sastavljanju teksta koji bi jedan život trebao svesti na šturi popis? Posjetom izložbi Sanje Iveković „Works of Heart“  uvodimo nove kriterije za biografije na radionici namijenjenoj mladima od 14 do 18 godina. Razgledom radova poput Gen XX, Tragedija jedne Venere i posjeta arhivskom dijelu izložbe, promišljat ćemo vlastite kriterije i u skladu s njima pristupiti izradi vizualnih biografija.

Koncepcija radionice: Renata Filčić, voditeljica Odjela za edukativnu djelatnost.

 

Skulptura u pokretu – pokret u skulpturi, plesno-likovna radionica za djecu od 6 do 9 godina

četvrtak, 4. siječnja 2024. od 11 do 13 sati

Pripremamo interaktivnu umjetničku poslasticu u kojoj će polaznici temeljem promatranja umjetničkih radova pretočiti viđeno u pokret. Time umjetničkim djelima u fokusu pružamo novi život, a sudionici ove plesno-muzejske radionice postaju njihovim produžetkom. U drugom dijelu radionice polaznici će svoja iskustva prenijeti u likovni rad koji će moći ponijeti kući.

Cilj je radionice poticati fokusirano promatranje, ali i interpretiranje umjetničkih djela na intenzivniji i produbljeniji način.

Koncepcija radionice: Lucija Radenić, studentica povijesti umjetnosti.

 

Odrazi se/Izrazi se!, likovna radionica za mlade od 10 do 14 godina

četvrtak, 4. siječnja 2024. od 14 do 16 sati

Na radionici Odrazi se / Izrazi se! voditeljica Stella Baki okupljene vodi u istraživanje stvaralaštva Vojina Bakića. Postoji li umjetnost bez njenih gledatelja? O skulpturama i njihovom odnosu s okolinom i publikom, o konveksnim i konkavnim oblicima, polaznici će zajedno propitati i promišljati u posjeti izložbi Budućnosti, a potom i u likovnom radu u drugom dijelu radionice.

Koncepcija: Stella Baki, magistra edukacije povijesti umjetnosti

 

Osnovne informacije

Za radionice se potrebno prijaviti do 2. siječnja do 10 sati na e-adresu edukacija@msu.hr. U prijavi je potrebno navesti ime, prezime i dob osoba te telefonski kontakt s naznakom radionice za koju se osoba prijavljuje.

Naknada za sudjelovanje u 1 radionici: 5 eura po polazniku. Ulaznice je moguće kupiti i unaprijed na ulaznice.hr ili u Muzeju tijekom radnog vremena od 11 do 19 sati, odnosno, vikendom od 11 do 18 sati (ponedjeljak je neradan).

 

ZIMA u MSU - program radionica za djecu i mlade
3. - 4. 1. 2023. od 11 do 16 sati 

 

  •