Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica: IDEMO NA VRHOVEC

Zbirka Richter, Vrhovec 38, subota 20. 10. 2018. od 11 do 13 sati

Pridružite nam se na još jednoj radionici jesenskog ciklusa 'Idemo na Vrhovec'. Inspiraciju ćemo ovaj put pronaći u Richterovom natječajnom projektu Diksi 2 za Jugoslavenski paviljon na Expo '58. Natječajni projekt nastaje u suradnji s Emilom Weberom, ali tadašnje političke i financijske prilike onemogućuju izvedbu prema prvotnoj zamisli. Već letimičan pogled na natječajni projekt asocira na raketu i mogućnost čovjekova putovanja u svemir, a samim time i otkrivanje njegovih tajni. Oblik rakete, uperene u svemir, bio bi oblikovan tako da cijela građevina počiva na čeličnim sajlama, tj. da se doima kao da lebdi. Stremljenje u visinu simbolički se može iščitati i kao težnja za napretkom na svim poljima života zbog razvitka tehnologije. Upravo ćemo spomenuti motiv rakete izdvojiti iz arhitektonskog opusa Vjenceslava Richtera, tako da ćemo od rola papira graditi vlastite; role ćemo bojati temperama i ukrašavati oblicima izrezanima od kolaža. Zajedno ćemo obići Zbirku, a uz rad ćemo razgovarati o Richterovu stvaralaštvu.

Radionica je namijenjena djeci od 6 do 10 godina.

Voditeljica radionice je Lora Rajčić, studentica povijesti umjetnosti i sociologije
Sudjelovanje na svim radionicama besplatno je, a materijal osiguran.
Molimo vas da najavite sudjelovanje do petka, 19. listopada na radionice.richter@msu.hr, ili preko naše Facebook stranice (https://www.facebook.com/zbirka.richter/)

KAKO DO NAS: Vozite se tramvajem broj 6 ili 11 u smjeru Črnomerca, izađite na tramvajskoj stanici kod Čitaonice i Galerije Vladimira Nazora, skrenite desno u Mandaličinu ulicu te kratko prošetajte Mandaličinom ulicom ili se odvezite jednu stanicu autobusom br. 129 iz Mandaličine do Vrhovca.
DODATNE INFORMACIJE: Vesna Meštrić, voditeljica Zbirke Richter, vesna.mestric@msu.hr, tel. 01/ 60-52-710, ili radionice.richter@msu.hr

Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.