Novosti

 

Obavijest o odgađanju javnih događanja u Muzeju suvremene umjetnosti

13.03.2020.

 

U skladu s preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite te mjera predostrožnosti u vezi postupanja tijekom epidemije koronavirusa (COVID-19) Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Muzej suvremene umjetnosti obavještava javnost da do daljnjeg odgađa sve programe javnog okupljanja koji su planirani u narednom periodu (razgovori, konferencije, kino projekcije, koncerti, radionice, predavanja i slično.)
 
O novim terminima odgođenih događanja pravovremeno ćemo vas obavijestiti.

Muzej suvremene umjetnosti i dalje ostaje otvoren za posjetitelje prema redovnom radnom vremenu sve do drugačije odluke nadležnih tijela.

Pri tome Muzej poduzima preventivne mjere u cilju zaštite posjetitelja i zaposlenika - postavljenim dezinfekcijskim sredstvima koja funkcioniraju na principu senzorske bezkontaktne aktivacije kao i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vezanim uz preventivnu zaštitu od koronavirusa (COVID-19) postavljenim na video plazmi kod recepcije te u tiskanom obliku na glavnom ulazu u Muzej.  

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

 

  PROČITAJ VIŠE

Obavijest o preventivnim mjerama koje Muzej poduzima u cilju zaštite od koronavirusa (COVID-19)

12.03.2020.

 

Poštovani posjetitelji,

želimo vas izvijestiti o preventivnim mjerama koje Muzej poduzima u cilju zaštite naših posjetitelja i zaposlenika od koronavirusa (COVID-19):

  PROČITAJ VIŠE

Postani član Kluba mladih MSU-a i sudjeluj u međunarodnom projektu ART WORKS!

21.02.2020.

 

Muzej suvremene umjetnosti (MSU) poziva kreativne mlade ljude da se uključe u rad Kluba mladih MSU te sudjeluju u međunarodnom projektu Art Works! European Culture of Resistance and Liberation.

Uvjeti za prijavu su dob između 15 i 25 godina, poznavanje engleskog jezika u govoru i pismu, interes za umjetnost i muzeje i želja za kritičkim promišljanjem. 

Prijave su otvorene do 2.3.2020.

  PROČITAJ VIŠE

Otvorenje novog stalnog postava u planu u drugoj polovici 2020.

20.09.2019.

 

Do nedjelje, 22. rujna 2019., još možete razgledati „Zbirke u pokretu“ kao i izložbu Žarka Vijatovića ispred Atelijera Kožarić. U nedjelju, u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, ulaz na sve izložbe će biti slobodan.

  PROČITAJ VIŠE

MSU ART CLASS u knjižnici Sloboština

06.09.2019.

 

Polaznici umjetničkog-edukativnog programa crtanja i slikanja pod nazivom msu art class, svoja djela nastala tijekom edukacije i izložbe u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb izlažu u Knjižnici Sloboština.

  PROČITAJ VIŠE

Tjaša Kalkan dobitnica je nagrade publike na 12. izložbi HT nagrada

11.06.2019.

 

Nakon prebrojavanja glasova publike, komisija je ustanovila da je posjetiteljima na izložbi HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost bio najomiljeniji rad Tjaše Kalkan "Posejdonov gnjev", 2019. Nagrada iznosi 10.000 kuna.

  PROČITAJ VIŠE

Djelo Ivana Kožarića u zbirci njujorškog Muzeja moderne umjetnosti

11.06.2019.

 

Neposredno pred 98. rođendan Ivana Kožarića, njegova skulptura „Oblik prostora (Frižider)“ iz 1963. uvrštena je u zbirku njujorškog Muzeja moderne umjetnosti. 

  PROČITAJ VIŠE

12. HT nagrada: predstavljamo autore i autorice fotografija, filma, videa i video instalacija

29.04.2019.

 

Za izložbu je odabrano 37 radova, a bit će prikazani od 17. svibnja do 9. lipnja.

  PROČITAJ VIŠE

12. HT nagrada: predstavljamo prvu skupinu autora

22.04.2019.

 

Predstavljamo autore i autorice instalacija, multimedijalnih instalacija i objekata

  PROČITAJ VIŠE

Odabrani radovi za 12. HT nagradu za hrvatsku suvremenu umjetnost

15.04.2019.

 

Od 286 radova pristiglih na ovogodišnji natječaj, međunarodno stručno povjerenstvo (u sastavu: mr.sc. Snježana Pintarić, predsjednica stručnog povjerenstva, ravnateljica MSU-a i muzejska savjetnica; Andreas Hoffer, kustos, Kunsthalle, Krems; Alenka Gregorič, kustosica, voditeljica Mestne galerije Ljubljana i Galerije KC Tobačna 001; Alem Korkut, akademski kipar; Ivana Kancir, viša kustosica MSU-a) izabralo je njih 34, od toga 5 autora u kategoriji za mlade, što uz troje pozvanih umjetnika čini ukupan broj od 37 autora koji će predstaviti recentne radove u MSU od 17. svibnja do 9. lipnja 2019. Pozvani umjetnici koji, prema odabiru stručnog povjerenstva, izravno sudjeluju na izložbi su: Andreja Kulunčić, Vesna Pokas i Nora Turato.

  PROČITAJ VIŠE