Novosti

 

Zaigraj igru s Vitom i Nadom

18.03.2020.

 

Sve naše marljive osnovnoškolce (ali i one starije) pozivamo da nam se pridruže u jednoj posebnoj virtualnoj šetnji kroz park skulptura i kuću svestranog umjetnika i arhitekta, buntovnika i neumornog istraživača - Vjenceslava Richtera. Naime, Vjenceslav Richter i njegova supruga Nada poklonili su svoju jednokatnu obiteljsku vilu, koju je Richter sagradio prema vlastitom projektu, te brojne umjetničke radove Muzeju suvremene umjetnosti.  U otkrivanju svega onoga što se sve nalazi u toj kući i prekrasnom parku skulptura koji je okružuje, pomoći će vam dva lika - šestar Vito i gumica Nada, čija su imena preuzeta od naziva Richterovih skulptura. Vito i Nada vodit će vas u virtualnu vožnju do Richterove kuće, pokazati sve prostorije i park, a na kraju se možete poigrati bojama i kosinama, crtežima i kockama.

Igru možete podijeliti i sa svojim prijateljima u drugim zemljama jer „Avanture Vita i Nade“ imaju i svoju englesku verziju.

Za virtualni posjet preporučujemo korištenje Google Chrome preglednika i pritom je potrebno omogućiti opciju Flash.

 

  PROČITAJ VIŠE

Obavijest o odgađanju javnih događanja u Muzeju suvremene umjetnosti

13.03.2020.

 

U skladu s preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite te mjera predostrožnosti u vezi postupanja tijekom epidemije koronavirusa (COVID-19) Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Muzej suvremene umjetnosti obavještava javnost da do daljnjeg odgađa sve programe javnog okupljanja koji su planirani u narednom periodu (razgovori, konferencije, kino projekcije, koncerti, radionice, predavanja i slično.)
 
O novim terminima odgođenih događanja pravovremeno ćemo vas obavijestiti.

Muzej suvremene umjetnosti i dalje ostaje otvoren za posjetitelje prema redovnom radnom vremenu sve do drugačije odluke nadležnih tijela.

Pri tome Muzej poduzima preventivne mjere u cilju zaštite posjetitelja i zaposlenika - postavljenim dezinfekcijskim sredstvima koja funkcioniraju na principu senzorske bezkontaktne aktivacije kao i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vezanim uz preventivnu zaštitu od koronavirusa (COVID-19) postavljenim na video plazmi kod recepcije te u tiskanom obliku na glavnom ulazu u Muzej.  

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

 

  PROČITAJ VIŠE

Obavijest o preventivnim mjerama koje Muzej poduzima u cilju zaštite od koronavirusa (COVID-19)

12.03.2020.

 

Poštovani posjetitelji,

želimo vas izvijestiti o preventivnim mjerama koje Muzej poduzima u cilju zaštite naših posjetitelja i zaposlenika od koronavirusa (COVID-19):

  PROČITAJ VIŠE

Postani član Kluba mladih MSU-a i sudjeluj u međunarodnom projektu ART WORKS!

21.02.2020.

 

Muzej suvremene umjetnosti (MSU) poziva kreativne mlade ljude da se uključe u rad Kluba mladih MSU te sudjeluju u međunarodnom projektu Art Works! European Culture of Resistance and Liberation.

Uvjeti za prijavu su dob između 15 i 25 godina, poznavanje engleskog jezika u govoru i pismu, interes za umjetnost i muzeje i želja za kritičkim promišljanjem. 

Prijave su otvorene do 2.3.2020.

  PROČITAJ VIŠE

Otvorenje novog stalnog postava u planu u drugoj polovici 2020.

20.09.2019.

 

Do nedjelje, 22. rujna 2019., još možete razgledati „Zbirke u pokretu“ kao i izložbu Žarka Vijatovića ispred Atelijera Kožarić. U nedjelju, u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, ulaz na sve izložbe će biti slobodan.

  PROČITAJ VIŠE

MSU ART CLASS u knjižnici Sloboština

06.09.2019.

 

Polaznici umjetničkog-edukativnog programa crtanja i slikanja pod nazivom msu art class, svoja djela nastala tijekom edukacije i izložbe u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb izlažu u Knjižnici Sloboština.

  PROČITAJ VIŠE

Tjaša Kalkan dobitnica je nagrade publike na 12. izložbi HT nagrada

11.06.2019.

 

Nakon prebrojavanja glasova publike, komisija je ustanovila da je posjetiteljima na izložbi HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost bio najomiljeniji rad Tjaše Kalkan "Posejdonov gnjev", 2019. Nagrada iznosi 10.000 kuna.

  PROČITAJ VIŠE

Djelo Ivana Kožarića u zbirci njujorškog Muzeja moderne umjetnosti

11.06.2019.

 

Neposredno pred 98. rođendan Ivana Kožarića, njegova skulptura „Oblik prostora (Frižider)“ iz 1963. uvrštena je u zbirku njujorškog Muzeja moderne umjetnosti. 

  PROČITAJ VIŠE

12. HT nagrada: predstavljamo autore i autorice fotografija, filma, videa i video instalacija

29.04.2019.

 

Za izložbu je odabrano 37 radova, a bit će prikazani od 17. svibnja do 9. lipnja.

  PROČITAJ VIŠE

12. HT nagrada: predstavljamo prvu skupinu autora

22.04.2019.

 

Predstavljamo autore i autorice instalacija, multimedijalnih instalacija i objekata

  PROČITAJ VIŠE