Novosti

 

IN MEMORIAM: MARIJAN CRTALIĆ (1968. – 2020.)

27.10.2020.

 

Jučer nas je, iznenada, u 52. godini života napustio istaknuti multimedijski umjetnik i aktivist Marijan Crtalić. Svima nama koji smo cijenili njegovo umjetničko djelovanje, iskreni angažman i buntovnu prirodu, poznavali ga i voljeli kao toplu i dragu osobu, itekako će nedostajati.

  PROČITAJ VIŠE

IN MEMORIAM: MIHAJLO ARSOVSKI (1937. – 2020.)

25.08.2020.

 

Jučer nas je, u 84. godini života, napustio čuveni Mihajlo Arsovski, jedan od najznačajnijih hrvatskih grafičkih dizajnera. Mihajlo Arsovski razvio je autentičan i osebujan vizualni jezik koji i u vrijeme nastanka i s današnjim odmakom predstavlja važnu referentnu točku u razvoju grafičkog dizajna u Hrvatskoj. Autorski plakatni opus Mihajla Arsovskog, kojeg čuva MSU, predstavlja temelj za izučavanje, razumijevanje i ponovno vrednovanje njegovog stvaralaštva. Usto, osim što je i nezaobilazno mjesto rekonstrukcije povijesti grafičkog dizajna ove sredine, taj je opus i poticajan zalog za budućnost dolazećih generacija dizajnera.

  PROČITAJ VIŠE

Dobitnici nagrada za najbolje zagrebačke online projekte

13.07.2020.

 

Po završetku Natječaja za najbolje zagrebačke online projekte realizirane u razdoblju od 19.3. do 31.5.2020., stručno povjerenstvo koje čine Domagoj Davidović, kreativni strateg i stručnjak za online marketing, Vesna Meštrić, viša kustosica MSU-a i Nikola Stojadinović, savjetnik u Gradskom uredu za kulturu, donijelo je dana 8.7.2020. godine odluku o dobitnicima natječaja Nagrada za najbolje zagrebačke projekte 2020.:

1. nagrada – Udruženje za razvoj kulture „URK“ za projekt Močvara Facebook Live Sessions

2. nagrada – Centar za kulturu Trešnjevka (CeKaTe) za projekt Biblioterapija – Priče koje liječe

3. nagrada – Barbara Grgić za projekt Beli Zagreb Grad

  PROČITAJ VIŠE

Zagreb živi kulturu - tjedni pregled kulturne ponude

15.06.2020.

 

  

  PROČITAJ VIŠE

Natječaj za najbolje zagrebačke online projekte realizirane u razdoblju od 19.3. do 31.5.2020.

09.06.2020.

 

Natječaj je otvoren od 9.6.2020. do 28.6.2020. u 23:59 sati.

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU - kongresni centar za konferencijski i poslovni turizam

25.05.2020.

 

Po broju sadržaja koje godišnje predstavlja, kao i po broju posjetelja koje godišnje privlači, Muzej suvremene umjetnosti već se godinama nalazi na samom vrhu hrvatske kulturne ponude u najširem smislu, od likovne preko glazbene do filmske umjetnosti. No, MSU je također vrlo aktivna i angažirana institucija kada je riječ o poslovnim servisima koji su također uključeni u ponudu naše institucije.

  PROČITAJ VIŠE

MSU & ALU virtualne radionice

20.05.2020.

 

Kao nastavak dugogodišnje suradnje Muzeja suvremene umjetnosti i Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, studenti nastavničkog odsjeka izrađuju virtualne radionice namijenjene učenicima. Nastale kao odgovor na pandemiju i nemogućnost fizičkog dolaska učenika u Muzej, ovakve radionice zapravo otvaraju nove mogućnosti i oblike rada. U njima pak mogu sudjelovati učenici iz cijele Hrvatske koji se na ovaj način mogu „prošetati“ Muzejom iz svojih domova.

  PROČITAJ VIŠE

MSU se otvara u utorak, 28. travnja 2020.

24.04.2020.

 

Sukladno Odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite od dana 23.4.2020., Muzej suvremene umjetnosti otvara se za javnost s danom 28.4.2020.

Radno vrijeme Muzeja suvremene umjetnosti od dana 28.4.2020. bit će od utorka do subote od 11.00 do 18.00 sati.

Muzej suvremene umjetnosti organizirat će rad na način koji omogućuje pridržavanje mjera fizičke udaljenosti, najvišeg higijenskog standarda i dezinfekcije prostora te svih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

  PROČITAJ VIŠE

Muzej suvremene umjetnosti Zagreb pretrpio je oštećenja uslijed potresa

23.03.2020.

 

Muzej suvremene umjetnosti u jučerašnjem potresu, koji je pogodio Zagreb i okolicu, kao i brojne druge kulturne institucije, pretrpio je oštećenja kako na samoj zgradi Muzeja tako i na muzejskoj građi.

  PROČITAJ VIŠE

Muzej suvremene umjetnosti Zagreb do daljnjeg je zatvoren za posjetitelje

19.03.2020.

 

Danas zatvaramo Muzej. Prije točno tjedan dana, u posljednji trenutak otvorili smo Retrospektivu 2020 Tome Savić-Gecana, izložbu koja samo na izgled izgleda prazna, budući da su se posjetitelji  čitavo vrijeme nalazili usred događaja koji su se uistinu zbivali, ali su oku ostajali nevidljivi. Danas, tjedan dana kasnije, svjedočimo  praznini na ulicama velikih i malih gradova, kada opasnost od  „nevidljivog“ svakodnevno zaglušuje medijski prostor i našu stvarnost. Često se kaže kako umjetnost imitira život, no ponekad se čini kao da je moguće i obrnuto.

Nadamo se da ste i vi i vaši bližnji dobro, a do sljedećih susreta podsjećamo kako nas i dalje možete pratiti naš program MSU NON STOP u sklopu kojeg ćemo vam svakodnevno  predstavljati radove iz naših zbirki, ali i ostale zanimljivosti i ideje kako bismo svi zajedno nastavili uživati u bogatstvu umjetničkog stvaralaštva.  

Vaš Muzej suvremene umjetnosti

  PROČITAJ VIŠE