PRETHODNE PROJEKCIJE

 

MSU kino, raspored projekcija od 12. do 18. 4. 2021.

13.04.2021. - 17.04.2021. / MSU, 1. kat

 

U MSU kinu prikazuje se novi naslov – „Ne zaboravi disati“, slovensko-talijansko-hrvatska intimna art-drama redatelja Martina Turka o odrastanju, krhkosti, ljubomori, erotici i neizbježnom procesu prihvaćanja činjenice da se svijet mijenja, a život ide dalje.

Na repertoaru je i „Minari“, nježna i sentimentalna priča o obiteljskim korijenima koja prati korejsko-američku obitelj koja se doseljava na farmu u državu Arkansas u potrazi za vlastitim američkim snom. „Minari“ je osvojio Zlatni globus za film na stranom jeziku, a za Oscara se natječe u šest kategorija - za najbolji film, režiju, scenarij, glavnog glumca te sporedne glumice. Prikazuje se i zabavna i nagrađivana humorna drama „Još jedna runda“ redatelja Thomasa Vinterberga o alternativnim nastavnim metodama. Na programu je i film „Influencerica“ redatelja Magnusa von Horna koji prati tri dana u životu fitness-influencerice Sylwije nudeći uzbudljiv pogled iza kulisa te fascinantne industrije. Prikazuje se i igrano-dokumentarni film „Marijina zemlja“ redatelja Juana Manuela Cotela koji na otvoren i filmski privlačan način donosi svjedočanstva vjernika i prikaz zajedništva koje je utemeljeno u religijskim polazištima.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 5. do 11. 4. 2021.

06.04.2021. - 10.04.2021. / MSU, 1. kat

 

MSU kino program nastavlja s prikazivanjem filmova u novom prostoru, na prvom katu Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Dvorana Gorgona još je u postupku sanacije.

Ovaj tjedan prikazuje se novi hvaljeni i nagrađivani naslov – „Minari“, nježna i sentimentalna priča o obiteljskim korijenima koja prati korejsko-američku obitelj koja se doseljava na farmu u državu Arkansas u potrazi za vlastitim američkim snom. „Minari“ je osvojio Zlatni globus za film na stranom jeziku, a za Oscara se natječe u šest kategorija - za najbolji film, režiju, scenarij, glavnog glumca te sporedne glumice. Na repertoaru je i zabavna i nagrađivana humorna drama „Još jedna runda“ redatelja Thomasa Vinterberga o alternativnim nastavnim metodama te aktualni film „Influencerica“ redatelja Magnusa von Horna koji prati tri dana u životu fitness-influencerice Sylwije nudeći uzbudljiv pogled iza kulisa te fascinantne industrije. Prikazuje se i igrano-dokumentarni film „Marijina zemlja“ redatelja Juana Manuela Cotela koji na otvoren i filmski privlačan način donosi svjedočanstva vjernika i prikaz zajedništva koje je utemeljeno u religijskim polazištima.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 29. 3. do 4. 4. 2021.

31.03.2021. - 03.04.2021. / MSU, 1. kat

 

MSU kino program nastavlja s prikazivanjem filmova u novom prostoru, na prvom katu Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Dvorana Gorgona još je u postupku sanacije.

Ovaj tjedan se prikazuje novi hvaljeni i nagrađivani naslov – „Minari“, nježna i sentimentalna priča o obiteljskim korijenima koja prati korejsko-američku obitelj koja se doseljava na farmu u državu Arkansas u potrazi za vlastitim američkim snom. „Minari“ je osvojio Zlatni globus za film na stranom jeziku, a za Oscara se natječe u šest kategorija - za najbolji film, režiju, scenarij, glavnog glumca te sporedne glumice. Na repertoaru je i „Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa“ - eksperimentalni dugometražni film multimedijskog umjetnika Dalibora Barića zagonetno je ostvarenje u kojem se isprepliću tehnike kolaža i found footagea, solarizacije i rotoskopije, neiscrpnih kombinacija slike i značenja. Prikazuje se i zabavna i nagrađivana humorna drama „Još jedna runda“ redatelja Thomasa Vinterberga o alternativnim nastavnim metodama te igrano-dokumentarni film „Marijina zemlja“ redatelja Juana Manuela Cotela koji na otvoren i filmski privlačan način donosi svjedočanstva vjernika i prikaz zajedništva koje je utemeljeno u religijskim polazištima.

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 22. do 28. 3. 2021.

23.03.2021. - 27.03.2021. / MSU, 1. kat

 

MSU kino nastavlja program prikazivanjem filmova u novom prostoru, na prvom katu Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Dvorana Gorgona još je u postupku sanacije.

U MSU kinu prikazuje se domaći animirani naslov „Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa“ - eksperimentalni dugometražni film multimedijskog umjetnika Dalibora Barića zagonetno je ostvarenje u kojem se isprepliću tehnike kolaža i found footagea, solarizacije i rotoskopije, neiscrpnih kombinacija slike i značenja. Na programu je i nova, zabavna i nagrađivana humorna drama „Još jedna runda“ redatelja Thomas Vinterberg o alternativnim nastavnim metodama te aktualni film „Influencerica“ redatelja Magnusa von Horna koji prati tri dana u životu fitness-influencerice Sylwije nudeći uzbudljiv pogled iza kulisa te fascinantne industrije. Prikazuje se i igrano-dokumentarni film „Marijina zemlja“ redatelja Juana Manuela Cotela koji na otvoren i filmski privlačan način donosi svjedočanstva vjernika i prikaz zajedništva koje je utemeljeno u religijskim polazištima.


 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 15. do 21. 3. 2021.

16.03.2021. - 20.03.2021. / MSU

 

MSU kino nastavlja program prikazivanjem filmova u novom prostoru, na prvom katu Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Dvorana Gorgona još je u postupku sanacije.

Ovog tjedna prikazuje se novi domaći animirani film „Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa“ - eksperimentalni dugometražni film multimedijskog umjetnika Dalibora Barića zagonetno je ostvarenje u kojem se isprepliću tehnike kolaža i found footagea, solarizacije i rotoskopije, neiscrpnih kombinacija slike i značenja. Na programu je i nova, zabavna i nagrađivana humorna drama „Još jedna runda“ redatelja Thomas Vinterberg o alternativnim nastavnim metodama te aktualni film „Influencerica“ redatelja Magnusa von Horna koji prati tri dana u životu fitness-influencerice Sylwije nudeći uzbudljiv pogled iza kulisa te fascinantne industrije. Prikazuje se i igrano-dokumentarni film „Marijina zemlja“ redatelja Juana Manuela Cotela koji na otvoren i filmski privlačan način donosi svjedočanstva vjernika i prikaz zajedništva koje je utemeljeno u religijskim polazištima.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 28.12. do 3.1.2021.

29.12.2020. - 02.01.2021. / Dvorana Gorgona

 

Dragi posjetitelji, u ovom tjednu se otkazuju sve projekcije.

U MSU kinu prikazuju se film „Obiteljska priča“ – redateljski debi Vigga Mortensena o problematičnom odnosu oca i sina, te sukobu dvaju svjetova i svjetonazora. Na repertoaru je i uzbudljivi španjolski triler „Pogrešan korak“ redatelja Davida Victorija, koji donosi mračnu priču o samozatajnom Daniju koji se upušta u opasnu noćnu avanturu sa strastvenom djevojkom Milom. Prikazuje se i igrano-dokumentarni film „Marijina zemlja“ redatelja Juana Manuela Cotela koji na otvoren i filmski privlačan način donosi svjedočanstva vjernika i prikaz zajedništva koje je utemeljeno u religijskim polazištima. Prikazuje se još jedan igrano-dokumentarni naslov redatelja Juana Manuela Cotela – „Najveći dar“ sa snažnom porukom o važnosti oprosta.


 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 21.12. do 27.12.2020.

22.12.2020. - 23.12.2020. / Dvorana Gorgona

 

U MSU kinu prikazuju se novi naslov „Obiteljska priča“ – redateljski debi Vigga Mortensena o problematičnom odnosu oca i sina, te sukobu dvaju svjetova i svjetonazora. Na repertoaru je i igrano-dokumentarni film „ Marijina zemlja“ redatelja Juana Manuela Cotela koji na otvoren i filmski privlačan način donosi svjedočanstva vjernika i prikaz zajedništva koje je utemeljeno u religijskim polazištima.
U Programu za djecu i mlade prikazuju se zgode genijalnog Profesora Baltazara u serijalu „Oblačno sa svađavinama“ i „Baltazarov sat“.


 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 14.12. do 20.12.2020.

15.12.2020. - 19.12.2020. / Dvorana Gorgona

 

U MSU kinu prikazuju se dva nova filmska naslova – uzbudljivi španjolski triler „Pogrešan korak“ redatelja Davida Victorija, koji donosi mračnu priču o samozatajnom Daniju koji se upušta u opasnu noćnu avanturu sa strastvenom djevojkom Milom. Novi naslov je i horor-drama „Mali Joe“ koja donosi nevjerojatnu priču o problemima nastalim kada se genetski modificirana biljka otme kontroli. Na repertoaru je i domaći dokumentarni naslov redatelja Nevena Hitreca „Povuci – potegni“. Film tematizira nedostatke školskog sustava i izazove kućnog odgoja, što je prikazano na primjeru jedne obitelji i njihove devetogodišnje kćeri. Prikazuje se i nagrađivani film „Otac“ – najnovije ostvarenje Srdana Golubovića s Goranom Bogdanom u glavnoj ulozi. Film je osvojio publiku u regiji i šire, pa je tako nagradu publike primio na ovogodišnjem Berlinaleu, a onda i u Puli. Prikazuje se igrano-dokumentarni film „Marijina zemlja“ redatelja Juana Manuela Cotela koji na otvoren i filmski privlačan način donosi svjedočanstva vjernika i prikaz zajedništva koje je utemeljeno u religijskim polazištima. Na repertoaru je i poljska kriminalistička drama „Corpus Christi“ koja donosi nevjerojatnu priču o dvadesetogodišnjaku koji nakon popravnog doma odluči pod svaku cijenu postati svećenik i razotkriva moralne probleme i okorjelo licemjerje male provincijske zajednice.
U Programu za djecu i mlade prikazuje se nagrađivani animirani film „Putovanje jednog princa“ i zgode genijalnog Profesora Baltazara u serijalu „Amadeusove uši“.

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 7.12. do 13.12.2020.

08.12.2020. - 10.12.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovoga tjedna u MSU kinu prikazuje se novi domaći dokumentarni naslov redatelja Nenada Hitreca „Povuci – potegni“. Film tematizira nedostatke školskog sustava i loš kućni odgoj, što je prikazano na primjeru jedne obitelji i njihove devetogodišnje kćeri.
Na repertoaru je i nagrađivani film „Otac“ – najnovije ostvarenje Srdana Golubovića s Goranom Bogdanom u glavnoj ulozi. Film je osvojio publiku u regiji i šire, pa je tako nagradu publike primio na ovogodišnjem Berlinaleu, a onda i u Puli, postavši prvi film u povijesti Pulskog filmskog festivala kojem je publika dala prosječnu ocjenu 5,00. Prikazuje se igrano-dokumentarni film „Marijina zemlja“ redatelja Juana Manuela Cotela koji na otvoren i filmski privlačan način donosi svjedočanstva vjernika i prikaz zajedništva koje je utemeljeno u religijskim polazištima.
U Programu za djecu i mlade prikazuju se zgode genijalnog Profesora Baltazara u serijalu „Krojač Silvestar“.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 30.11. do 7.12.2020.

30.11.2020. - 07.12.2020. / Dvorana Gorgona

 

U Kinu Metropolis prikazuje se nagrađivani film OTAC – najnovije ostvarenje Srdana Golubovića s Goranom Bogdanom u glavnoj ulozi. Film je osvojio publiku u regiji i šire, pa je tako nagradu publike primio na ovogodišnjem Berlinaleu, a onda i u Puli, postavši prvi film u povijesti Pulskog filmskog festivala kojem je publika dala prosječnu ocjenu 5,00.
Na programu je igrano-dokumentarni film MARIJINA ZEMLJA redatelja Juana Manuela Cotela koji na otvoren i filmski privlačan način donosi svjedočanstva vjernika i prikaz zajedništva koje je utemeljeno u religijskim polazištima. Prikazuje se još jedan igrano-dokumentarni naslov redatelja Juana Manuela Cotela – NAJVEĆI DAR sa snažnom porukom o važnosti oprosta. Na repertoaru je i romantična drama UNDINE popularnog njemačkog redatelja Christiana Petzolda, inspirirana mračnim mitom o vodenoj vili koja dušu može zaslužiti tek udajom za čovjeka.

U Programu za djecu i mlade prikazuje se pustolovni film PINOKIO - vjerna filmska adaptacija slavne priče Pinokijeve pustolovine kojoj redatelj Matteo Garrone daruje vizionarsku dimenziju, a na programu su i zgode genijalnog Profesora Baltazara u serijalu O MIŠU I SATOVIMA.

  PROČITAJ VIŠE