PRETHODNE PROJEKCIJE

 

MSU kino, raspored projekcija od 28.7. do 1.8.2020.

28.07.2020. - 01.08.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovoga tjedna u MSU kinu prikazujemo iščekivanu poljsku kriminalističku dramu "Tijelo Kristovo" koja donosi nevjerojatnu priču o dvadesetogodišnjaku koji nakon popravnog doma odluči pod svaku cijenu postati svećenik. Prikazujemo i španjolski film "Najveći dar" redatelja Juana Manuela Cotela koji, kroz blend humoristične drame i vesterna, donosi nezaboravne, komične trenutke ali i snažnu poruku da mir u današnjem svijetu ne mora biti utopija. Na programu je i argentinska kriminalistička komedija "Pljačka stoljeća" redatelja Ariela Winograda koja donosi uzbudljivu priču o jednoj od najoriginalnijih i najpoznatijih pljački banke u povijesti Argentine, te fascinantan iranski film "Yalda, noć oprosta" koji donosi priču o suđenju ženi za ubojstvo u reality-TV emisiji.


 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 21. do 26.7.2020.

21.07.2020. - 25.07.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovoga tjedna u MSU kinu prikazujemo argentinsku kriminalističku komediju "Pljačka stoljeća" redatelja Ariela Winograda koja donosi uzbudljivu priču o jednoj od najoriginalnijih i najpoznatijih pljački banke u povijesti Argentine. Prikazuje se i španjolski film "Najveći dar" redatelja Juana Manuela Cotela koji kroz blend humoristične drame i vesterna donosi nezaboravne komične trenutke ali i snažnu poruku da mir u današnjem svijetu ne mora biti utopija. Na repertoaru su i fascinantan iranski film "Yalda, noć oprosta" koji donosi priču o suđenju ženi za ubojstvo u reality-TV emisiji, napeti triler "Nevidljivi čovjek" s Elisabeth Moss u naslovnoj ulozi i talijanski film "Mračne priče" redateljskog dua Fratelli D'Innocenzo, koji je na ovogodišnjem Berlinaleu osvojio Srebrnog medvjeda za najbolji scenarij.
 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 13. do 19.7.2020.

14.07.2020. - 18.07.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovoga tjedna u MSU kinu prikazujemo 2 nova filmska naslova. Argentinska kriminalistička komedija "Pljačka stoljeća" redatelja Ariela Winograda donosi uzbudljivu priču o jednoj od najoriginalnijih i najpoznatijih pljački banke u povijesti Argentine. Španjolski film "Najveći dar" redatelja Juana Manuela Cotela, kroz blend humoristične drame i vesterna donosi nezaboravne komične trenutke ali i snažnu poruku da mir u današnjem svijetu ne mora biti utopija.
Od repriznih naslova na repertoaru su i fascinantan iranski film "Yalda, noć oprosta" koji donosi priču o suđenju ženi za ubojstvo u reality-TV emisiji, napeti triler "Nevidljivi čovjek" s Elisabeth Moss u naslovnoj ulozi i talijanski film "Mračne priče" redateljskog dua Fratelli D'Innocenzo, koji je na ovogodišnjem Berlinaleu osvojio Srebrnog medvjeda za najbolji scenarij.

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 6. do 12.7.2020.

07.07.2020. - 11.07.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovoga tjedna u MSU kinu prikazujemo 3 nova filmska naslova: fascinantan iranski film "Yalda, noć oprosta" koji donosi priču o suđenju ženi za ubojstvo u reality-TV emisiji, napeti triler "Nevidljivi čovjek" s Elisabeth Moss u naslovnoj ulozi i talijanski film "Mračne priče" redateljskog dua Fratelli D'Innocenzo, koji je na ovogodišnjem Berlinaleu osvojio Srebrnog medvjeda za najbolji scenarij. Od repriznih naslova na repertoaru je francuska drama "Sibyl".

 

  PROČITAJ VIŠE

14. Festival tolerancije

06.07.2020. - 06.07.2020. / Dvorana Gorgona

 

U ponedjeljak, 6. 7. u 18 sati u sklopu 14. Festivala tolerancije, u dvorani Gorgona MSU-a prikazujemo dokumentarni film "Svi protiv svih”, nizozemskog redatelja Luuka Bouwmana.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 29. 6. do 5. 7. 2020.

30.06.2020. - 04.07.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovoga tjedna u redovitom programu MSU kina prikazujemo humorističnu dramu Sinonimi izraelskog redatelja Nadava Lapida, nagrađenu Zlatnim medvjedom na Berlinaleu 2019. godine te romantičnu komediju Vjeran čovjek, slavnog francuskog redatelja i glumca Louisa Garrela. U pustolovinama genijalnog Profesora Baltazara možete pogledati serijal Oblačno sa svađavinama.


 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 22. do 28. 6.

23.06.2020. - 27.06.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovog tjedna u redovitom programu MSU kina prikazujemo animirane filmove za najmlađu publiku: sinkronizirani, animirani film Gordon i Paddy koji donosi pustolovine pametne mišice Paddy i žapca Gordona, šefa policijske uprave koji pokušavaju riješiti misterij nestanka lješnjaka. U pustolovinama genijalnog Profesora Baltazara možete pogledati serijal Krojač Silvestar i Amadeusove uši.


 

  PROČITAJ VIŠE

MSU Sturday Night Film Fever 20. lipnja 2020.

20.06.2020. - 20.06.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ove subote nastavljamo s programom ''MSU Saturday Night Film Fever'' uz veliku izložbu na kojoj su prikazana slavna filmska i umjetnička postignuća Zagreb filma čijoj povijesti pripada globalno prepoznatljiv fenomen Zagrebačke škole crtanog filma, zatim više od 500 nagrada, među kojima posebno mjesto zauzima prestižna nagrada Američke filmske akademije Oscar za najbolji animirani film dodijeljena 1962. „Surogatu“ Dušana Vukotića.

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 15. do 21. 6. 2020.

16.06.2020. - 20.06.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovog tjedna u MSU kinu prikazujemo dva nova naslova: nagrađivanu plesnu dramu ''Ema'' čileanskog redatelja Pabla Larraina i animirani i sinkronizirani film ''Gordon i Paddy'' za najmlađu publiku. Prikazujemo i kriminalističku komediju ''4 ruže'' srpskog redatelja Vasilija Nikitovića, a od repriznih naslova publika će imati priliku ponovno pogledati film ''Parazit'' korejskog redatelja Bong Joon-hoa, dobitnika 4 Oscara – za najbolji film, režiju, scenarij i najbolji strani film, kontroverzni francuski naslov ''Bogu hvala'' koji donosi priču o razotkrivanju skandala u Katoličkoj crkvi, romantičnu dramu ''Portret djevojke u plamenu'', te nagrađivani dokumentarni film ''Medena zemlja''. Za najmlađu publiku i ovaj tjedan prikazujemo crtani serijal Profesor Baltazar: ''Alfred noćni čuvar''.

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU Saturday Night Film Fever

13.06.2020. - 13.06.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ove subote nastavljamo s programom ''MSU Saturday Night Film Fever'' uz veliku izložbu na kojoj su prikazana slavna filmska i umjetnička postignuća Zagreb filma čijoj povijesti pripada globalno prepoznatljiv fenomen Zagrebačke škole crtanog filma, zatim više od 500 nagrada, među kojima posebno mjesto zauzima prestižna nagrada Američke filmske akademije Oscar za najbolji animirani film dodijeljena 1962. „Surogatu“ Dušana Vukotića.

 

  PROČITAJ VIŠE