PRETHODNE PROJEKCIJE

 

MSU kino, raspored projekcija od 14.12. do 20.12.2020.

15.12.2020. - 19.12.2020. / Dvorana Gorgona

 

U MSU kinu prikazuju se dva nova filmska naslova – uzbudljivi španjolski triler „Pogrešan korak“ redatelja Davida Victorija, koji donosi mračnu priču o samozatajnom Daniju koji se upušta u opasnu noćnu avanturu sa strastvenom djevojkom Milom. Novi naslov je i horor-drama „Mali Joe“ koja donosi nevjerojatnu priču o problemima nastalim kada se genetski modificirana biljka otme kontroli. Na repertoaru je i domaći dokumentarni naslov redatelja Nevena Hitreca „Povuci – potegni“. Film tematizira nedostatke školskog sustava i izazove kućnog odgoja, što je prikazano na primjeru jedne obitelji i njihove devetogodišnje kćeri. Prikazuje se i nagrađivani film „Otac“ – najnovije ostvarenje Srdana Golubovića s Goranom Bogdanom u glavnoj ulozi. Film je osvojio publiku u regiji i šire, pa je tako nagradu publike primio na ovogodišnjem Berlinaleu, a onda i u Puli. Prikazuje se igrano-dokumentarni film „Marijina zemlja“ redatelja Juana Manuela Cotela koji na otvoren i filmski privlačan način donosi svjedočanstva vjernika i prikaz zajedništva koje je utemeljeno u religijskim polazištima. Na repertoaru je i poljska kriminalistička drama „Corpus Christi“ koja donosi nevjerojatnu priču o dvadesetogodišnjaku koji nakon popravnog doma odluči pod svaku cijenu postati svećenik i razotkriva moralne probleme i okorjelo licemjerje male provincijske zajednice.
U Programu za djecu i mlade prikazuje se nagrađivani animirani film „Putovanje jednog princa“ i zgode genijalnog Profesora Baltazara u serijalu „Amadeusove uši“.

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 7.12. do 13.12.2020.

08.12.2020. - 10.12.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovoga tjedna u MSU kinu prikazuje se novi domaći dokumentarni naslov redatelja Nenada Hitreca „Povuci – potegni“. Film tematizira nedostatke školskog sustava i loš kućni odgoj, što je prikazano na primjeru jedne obitelji i njihove devetogodišnje kćeri.
Na repertoaru je i nagrađivani film „Otac“ – najnovije ostvarenje Srdana Golubovića s Goranom Bogdanom u glavnoj ulozi. Film je osvojio publiku u regiji i šire, pa je tako nagradu publike primio na ovogodišnjem Berlinaleu, a onda i u Puli, postavši prvi film u povijesti Pulskog filmskog festivala kojem je publika dala prosječnu ocjenu 5,00. Prikazuje se igrano-dokumentarni film „Marijina zemlja“ redatelja Juana Manuela Cotela koji na otvoren i filmski privlačan način donosi svjedočanstva vjernika i prikaz zajedništva koje je utemeljeno u religijskim polazištima.
U Programu za djecu i mlade prikazuju se zgode genijalnog Profesora Baltazara u serijalu „Krojač Silvestar“.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 30.11. do 7.12.2020.

30.11.2020. - 07.12.2020. / Dvorana Gorgona

 

U Kinu Metropolis prikazuje se nagrađivani film OTAC – najnovije ostvarenje Srdana Golubovića s Goranom Bogdanom u glavnoj ulozi. Film je osvojio publiku u regiji i šire, pa je tako nagradu publike primio na ovogodišnjem Berlinaleu, a onda i u Puli, postavši prvi film u povijesti Pulskog filmskog festivala kojem je publika dala prosječnu ocjenu 5,00.
Na programu je igrano-dokumentarni film MARIJINA ZEMLJA redatelja Juana Manuela Cotela koji na otvoren i filmski privlačan način donosi svjedočanstva vjernika i prikaz zajedništva koje je utemeljeno u religijskim polazištima. Prikazuje se još jedan igrano-dokumentarni naslov redatelja Juana Manuela Cotela – NAJVEĆI DAR sa snažnom porukom o važnosti oprosta. Na repertoaru je i romantična drama UNDINE popularnog njemačkog redatelja Christiana Petzolda, inspirirana mračnim mitom o vodenoj vili koja dušu može zaslužiti tek udajom za čovjeka.

U Programu za djecu i mlade prikazuje se pustolovni film PINOKIO - vjerna filmska adaptacija slavne priče Pinokijeve pustolovine kojoj redatelj Matteo Garrone daruje vizionarsku dimenziju, a na programu su i zgode genijalnog Profesora Baltazara u serijalu O MIŠU I SATOVIMA.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 23.11. do 29.11.2020.

25.11.2020. - 29.11.2020. / Dvorana Gorgona

 

U MSU kinu prikazuje se igrano-dokumentarni film Marijina zemlja redatelja Juana Manuela Cotela koji na otvoren i filmski privlačan način donosi svjedočanstva vjernika i prikaz zajedništva koje je utemeljeno u religijskim polazištima. Prikazuje se još jedan igrano-dokumentarni naslov redatelja Juana Manuela Cotela – Najveći dar sa snažnom porukom o važnosti oprosta.
U Programu za djecu i mlade i ovoga tjedna možete pogledati zgode genijalnog Profesora Baltazara u serijalu Amadeusove uši. 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 16.11. do 22.11.2020.

17.11.2020. - 21.11.2020. / Dvorana Gorgona

 

U MSU Kinu ovog tjedna prikazuje se novi igrano-dokumentarni film Marijina zemlja redatelja Juana Manuela Cotela koji na otvoren i filmski privlačan način donosi svjedočanstva vjernika i prikaz zajedništva koje je utemeljeno u religijskim polazištima. Prikazuje se još jedan igrano-dokumentarni naslov redatelja Juana Manuela Cotela – Najveći dar sa snažnom porukom o važnosti oprosta.
Na repertoaru je i romantična drama Undine popularnog njemačkog redatelja Christiana Petzolda, inspirirana mračnim mitom o vodenoj vili koja dušu može zaslužiti tek udajom za čovjeka. Od domaćih filmova na repertoaru je dokumentarni film Galeb redatelja i scenarista Ivana Živkovića Žike, a u Programu za djecu i mlade i ovoga tjedna možete pogledati zgode genijalnog Profesora Baltazara u serijalu Hanibalove Alpe.

NOĆ EUROPSKOG FILMA
U petak, 20. studenog u 18 sati, pod pokroviteljstvom Europa cinemas i Medie održat će se Noć europskog filma povodom koje će biti prikazan film Pinocchio, najnovije ostvarenje talijanskog redatelja Mattea Garronea. Ulaz na projekciju je slobodan do ispunjenja 50 mjesta u dvorani.

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 9.11. do 15.11.2020.

10.11.2020. - 14.11.2020. / Dvorana Gorgona

 

U MSU kinu prikazuje se novi naslov - romantična drama „Undine“ popularnog njemačkog redatelja Christiana Petzolda, inspirirana mračnim mitom o vodenoj vili koja dušu može zaslužiti tek udajom za čovjeka. Na repertoaru je i komedija „Skandalozno ponašanje“, te francuski triler „Časnik i špijun“ redatelja Romana Polanskog.

Od domaćih filmova na repertoaru su dokumentarni film „Galeb“ redatelja i scenarista Ivana Živkovića Žike, hvaljeni film „Mare“ redateljice Andree Štake, te nagrađivana drama „Mater“ redatelja Jure Pavlovića.

U Programu za djecu i mlade i ovoga tjedna možete pogledati zgode genijalnog Profesora Baltazara u serijalu „Pingvin Axel“ te animirani film „Slavna invazija medvjeda na Siciliju“.

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 2.11. do 8.11.2020.

02.11.2020. - 07.11.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovaj tjedan u MSU kinu na repertoaru je novi naslov - komedija „Skandalozno ponašanje“ koja donosi zanimljivu priču o svijetu izbora ljepote i prvoj crnkinji pobjednici na natjecanju za Miss svijeta 1970. godine. Na repertoaru su i dokumentarni film „Galeb“ redatelja i scenarista Ivana Živkovića Žike koji donosi priču o brodu s kojim je Tito putovao 14 puta, posjetio 18 zemalja na tri kontinenta i dogovorio Nesvrstane, hvaljeni i nagrađivani, domaći film „Mare“ redateljice Andree Štake, te francuski trilerČasnik i špijun“ redatelja Romana Polanskog. U Programu za djecu i mlade i ovoga tjedna možete pogledati zgode genijalnog Profesora Baltazara u serijalu „Baltazarov sat“.


 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 26.10. do 1.11.2020.

27.10.2020. - 31.10.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovoga tjedna u MSU kinu prikazuje se francuski triler "Časnik i špijun" redatelja Romana Polanskog, dokumentarni film "Galeb" redatelja i scenarista Ivana Živkovića Žike koji donosi priču o brodu s kojim je Tito putovao 14 puta, posjetio 18 zemalja na tri kontinenta i dogovorio Nesvrstane, hvaljeni i nagrađivani domaći film "Mare", redateljice Andree Štake, francuska komedija "Kako biti dobra supruga" te španjolski igrano-dokumentarni "Najveći dar".

U Programu za djecu i mlade i ovoga tjedna možete pogledati zgode genijalnog Profesora Baltazara u serijalu "Baltazarov sat".

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 19. do 25.10.2020.

19.10.2020. - 25.10.2020. / Dvorana Gorgona

 

U subotu 24. listopada u 19 sati, u Kinu Metropolis premijerno se prikazuje dokumentarni film GALEB redatelja i scenarista Ivana Živkovića Žike. Galeb donosi priču o brodu s kojim je Tito putovao 14 puta, posjetio 18 zemalja na tri kontinenta i dogovorio Nesvrstane. Film daje atmosferu tog vremena, politike, putovanja i egzotičnih zemalja koristeći se bogatom arhivskom građom.

Na repertoaru su i hvaljeni i nagrađivani, domaći film MARE, redateljice Andree Štake, francuski triler ČASNIK I ŠPIJUN redatelja Romana Polanskog, još jedan nagrađivani, domaći naslov - MATER redatelja Jure Pavlovića, kontroverzni makedonski BOG POSTOJI, NJENO IME JE PETRUNIJA te španjolski igrano-dokumentarni NAJVEĆI DAR.

U Programu za djecu i mlade i ovoga tjedna možete pogledati zgode genijalnog Profesora Baltazara u serijalu OBLAČNO SA SVAĐAVINAMA te obiteljsku komediju MOJE NEOBIČNO LJETO S TESS.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 12. do 17. 10.2020.

13.10.2020. - 17.10.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovoga tjedna u MSU kinu možete pogledati 3 nova filmska naslova, hvaljeni i nagrađivani, domaći film "Mare", redateljice Andree Štake, francuski triler "Časnik i špijun" redatelja Romana Polanskog te obiteljsku komediju "Moje ljeto s Tess". Od repriznih naslova prikazujemo još jedan nagrađivani, domaći naslov -  "Mater" redatelja Jure Pavlovića, dramu "O beskraju" kultnog švedskog redatelja Roya Anderssona, kontroverzni makedonski "Bog postoji, njeno ime je Petrunija", nagrađivani poljski triler "Corpus Christi", a na programu još uvijek možete pogledati i najgledaniji film u MSU kinu ove godine, španjolski igrano-dokumentarni "Najveći dar".

U Programu za djecu i mlade i ovoga tjedna možete pogledati zgode genijalnog Profesora Baltazara u serijalu "Amadeusove uši", te "Moje ljeto s Tess".


 

  PROČITAJ VIŠE