PRETHODNE PROJEKCIJE

 

MSU kino, raspored projekcija od 23.11. do 29.11.2020.

25.11.2020. - 29.11.2020. / Dvorana Gorgona

 

U MSU kinu prikazuje se igrano-dokumentarni film Marijina zemlja redatelja Juana Manuela Cotela koji na otvoren i filmski privlačan način donosi svjedočanstva vjernika i prikaz zajedništva koje je utemeljeno u religijskim polazištima. Prikazuje se još jedan igrano-dokumentarni naslov redatelja Juana Manuela Cotela – Najveći dar sa snažnom porukom o važnosti oprosta.
U Programu za djecu i mlade i ovoga tjedna možete pogledati zgode genijalnog Profesora Baltazara u serijalu Amadeusove uši. 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 16.11. do 22.11.2020.

17.11.2020. - 21.11.2020. / Dvorana Gorgona

 

U MSU Kinu ovog tjedna prikazuje se novi igrano-dokumentarni film Marijina zemlja redatelja Juana Manuela Cotela koji na otvoren i filmski privlačan način donosi svjedočanstva vjernika i prikaz zajedništva koje je utemeljeno u religijskim polazištima. Prikazuje se još jedan igrano-dokumentarni naslov redatelja Juana Manuela Cotela – Najveći dar sa snažnom porukom o važnosti oprosta.
Na repertoaru je i romantična drama Undine popularnog njemačkog redatelja Christiana Petzolda, inspirirana mračnim mitom o vodenoj vili koja dušu može zaslužiti tek udajom za čovjeka. Od domaćih filmova na repertoaru je dokumentarni film Galeb redatelja i scenarista Ivana Živkovića Žike, a u Programu za djecu i mlade i ovoga tjedna možete pogledati zgode genijalnog Profesora Baltazara u serijalu Hanibalove Alpe.

NOĆ EUROPSKOG FILMA
U petak, 20. studenog u 18 sati, pod pokroviteljstvom Europa cinemas i Medie održat će se Noć europskog filma povodom koje će biti prikazan film Pinocchio, najnovije ostvarenje talijanskog redatelja Mattea Garronea. Ulaz na projekciju je slobodan do ispunjenja 50 mjesta u dvorani.

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 9.11. do 15.11.2020.

10.11.2020. - 14.11.2020. / Dvorana Gorgona

 

U MSU kinu prikazuje se novi naslov - romantična drama „Undine“ popularnog njemačkog redatelja Christiana Petzolda, inspirirana mračnim mitom o vodenoj vili koja dušu može zaslužiti tek udajom za čovjeka. Na repertoaru je i komedija „Skandalozno ponašanje“, te francuski triler „Časnik i špijun“ redatelja Romana Polanskog.

Od domaćih filmova na repertoaru su dokumentarni film „Galeb“ redatelja i scenarista Ivana Živkovića Žike, hvaljeni film „Mare“ redateljice Andree Štake, te nagrađivana drama „Mater“ redatelja Jure Pavlovića.

U Programu za djecu i mlade i ovoga tjedna možete pogledati zgode genijalnog Profesora Baltazara u serijalu „Pingvin Axel“ te animirani film „Slavna invazija medvjeda na Siciliju“.

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 2.11. do 8.11.2020.

02.11.2020. - 07.11.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovaj tjedan u MSU kinu na repertoaru je novi naslov - komedija „Skandalozno ponašanje“ koja donosi zanimljivu priču o svijetu izbora ljepote i prvoj crnkinji pobjednici na natjecanju za Miss svijeta 1970. godine. Na repertoaru su i dokumentarni film „Galeb“ redatelja i scenarista Ivana Živkovića Žike koji donosi priču o brodu s kojim je Tito putovao 14 puta, posjetio 18 zemalja na tri kontinenta i dogovorio Nesvrstane, hvaljeni i nagrađivani, domaći film „Mare“ redateljice Andree Štake, te francuski trilerČasnik i špijun“ redatelja Romana Polanskog. U Programu za djecu i mlade i ovoga tjedna možete pogledati zgode genijalnog Profesora Baltazara u serijalu „Baltazarov sat“.


 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 26.10. do 1.11.2020.

27.10.2020. - 31.10.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovoga tjedna u MSU kinu prikazuje se francuski triler "Časnik i špijun" redatelja Romana Polanskog, dokumentarni film "Galeb" redatelja i scenarista Ivana Živkovića Žike koji donosi priču o brodu s kojim je Tito putovao 14 puta, posjetio 18 zemalja na tri kontinenta i dogovorio Nesvrstane, hvaljeni i nagrađivani domaći film "Mare", redateljice Andree Štake, francuska komedija "Kako biti dobra supruga" te španjolski igrano-dokumentarni "Najveći dar".

U Programu za djecu i mlade i ovoga tjedna možete pogledati zgode genijalnog Profesora Baltazara u serijalu "Baltazarov sat".

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 19. do 25.10.2020.

19.10.2020. - 25.10.2020. / Dvorana Gorgona

 

U subotu 24. listopada u 19 sati, u Kinu Metropolis premijerno se prikazuje dokumentarni film GALEB redatelja i scenarista Ivana Živkovića Žike. Galeb donosi priču o brodu s kojim je Tito putovao 14 puta, posjetio 18 zemalja na tri kontinenta i dogovorio Nesvrstane. Film daje atmosferu tog vremena, politike, putovanja i egzotičnih zemalja koristeći se bogatom arhivskom građom.

Na repertoaru su i hvaljeni i nagrađivani, domaći film MARE, redateljice Andree Štake, francuski triler ČASNIK I ŠPIJUN redatelja Romana Polanskog, još jedan nagrađivani, domaći naslov - MATER redatelja Jure Pavlovića, kontroverzni makedonski BOG POSTOJI, NJENO IME JE PETRUNIJA te španjolski igrano-dokumentarni NAJVEĆI DAR.

U Programu za djecu i mlade i ovoga tjedna možete pogledati zgode genijalnog Profesora Baltazara u serijalu OBLAČNO SA SVAĐAVINAMA te obiteljsku komediju MOJE NEOBIČNO LJETO S TESS.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 12. do 17. 10.2020.

13.10.2020. - 17.10.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovoga tjedna u MSU kinu možete pogledati 3 nova filmska naslova, hvaljeni i nagrađivani, domaći film "Mare", redateljice Andree Štake, francuski triler "Časnik i špijun" redatelja Romana Polanskog te obiteljsku komediju "Moje ljeto s Tess". Od repriznih naslova prikazujemo još jedan nagrađivani, domaći naslov -  "Mater" redatelja Jure Pavlovića, dramu "O beskraju" kultnog švedskog redatelja Roya Anderssona, kontroverzni makedonski "Bog postoji, njeno ime je Petrunija", nagrađivani poljski triler "Corpus Christi", a na programu još uvijek možete pogledati i najgledaniji film u MSU kinu ove godine, španjolski igrano-dokumentarni "Najveći dar".

U Programu za djecu i mlade i ovoga tjedna možete pogledati zgode genijalnog Profesora Baltazara u serijalu "Amadeusove uši", te "Moje ljeto s Tess".


 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 5. do 11.10.2020.

06.10.2020. - 06.10.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovoga tjedna u MSU kinu možete pogledati makedonski "Bog postoji, njeno ime je Petrunija", film kontroverzne i zanimljive tematike koji je na filmskom festivalu u Berlinu osvojio Nagradu ekumenskog žirija, a na Pulskom filmskom festivalu ovjenčan Zlatnom arenom za najbolju režiju u programu Manjinske koprodukcije.

U Programu za djecu i mlade i ovoga tjedna možete pogledati zgode genijalnog Profesora Baltazara u serijalu Baltazarov sat.

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 28. 9. do 4.10. 2020.

29.09.2020. - 03.10.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovoga tjedna prikazujemo Animafestov "Putovanje jednog princa", te igranu komediju nastalu u hrvatskoj koprodukciji - "Bosonogi car" redateljskog dvojca Jessice Woodworth i Petera Brosensa. Novi naslov u MSU kinu je i drama "O beskraju" kultnog švedskog redatelja Roya Anderssona. Na programu je i filmski naslov domaće produkcije "Mater" redatelja Jure Pavlovića, koji je na ovogodišnjem 67. Pulskom filmskom festivalu osvojio 3 Zlatne arene, uključujući i onu za najbolju žensku ulogu, makedonski "Bog postoji, njeno ime je Petrunija", dobitnik Nagrade ekumenskog žirija na Berlinaleu, španjolski "Najveći dar", igrano-dokumentarni film sa snažnom porukom o važnosti oprosta te nagrađivani poljski film "Corpus Christi".

U Programu za djecu i mlade i ovoga tjedna možete pogledati zgode genijalnog Profesora Baltazara u serijalu "Amadeusove uši", i komediju "10 dana bez mame".
 

  PROČITAJ VIŠE

10. rođendan Kina Metropolis

26.09.2020. - 26.09.2020. / Dvorana Gorgona

 

Povodom desete godišnjice pokretanja programa Kina Metropolis u subotu, 26. rujna, održat će se filmski maraton na kojem će biti prikazana 4 filma: Animafestov Slavna invazija medvjeda na Siciliju, te igrani Kako biti dobra supruga, Vjeran čovjek i Corpus christi. Sve ulaznice bit će u prodaji po popularnoj cijeni od 10 kuna, a ulaznica za kino omogućit će i ulaz na izložbu po izboru u MSU.


 

  PROČITAJ VIŠE