Prethodne izložbe

 

Kradljivci vremena – reloaded

11.07.2018. - 18.09.2018. / Stalni postav MSU-a (2. i 3. kat)

 

Vjerojatno jedno od najzanimljivijih pitanja koje si čovjek postavlja jest „Što je to vrijeme?“ Je li posrijedi ono što se događa kada se ništa drugo ne događa, kako se pita kvantni fizičar Richard Feynman, teče li nepovratno naprijed, ako da, prema čemu? Može li vrijeme usporiti i bismo li to uopće primijetili? Zbog bezbrojnih pitanja o prirodi vremena, izložba „Kradljivci vremena – reloaded“ problemski je fokus ograničila samo na nekoliko umjetnica i umjetnika koji se različito pozicioniraju kada razmišljaju o vremenu. 

  PROČITAJ VIŠE

Područja doticaja - arhitektura Graza i Zagreba

05.06.2018. - 14.08.2018. / Prostor za povremene izložbe, 2. kat

 

"Područja doticaja: arhitektura Graza i Zagreba" naziv je izložbe koja se otvara 5. lipnja 2018. na 2. katu prostora za povremene izložbe MSU-a. Izložba je suradnički projekt Kunsthausa iz Graza i MSU-a, a žele se prikazati srodnosti između suvremene arhitekture koja je oblikovala Graz, zagrebačke arhitekture modernizma te međunarodnih urbanističkih prožimanja i utjecaja koji su oblikovali promišljanja urbanista i arhitekata u oba grada. 

  PROČITAJ VIŠE

Paulina Jazvić: Sweet dreams

17.04.2018. - 13.05.2018. / MSU Galerija

 

Izložba Pauline Jazvić Sweet Dreams, kao što i sam naslov sugerira, govori o slatkim snovima, nadanjima i očekivanjima. Očekivanja su dio života svakog pojedinca i u sebi uključuju svjesni čin duše prema poželjnom i spoznatom dobru. 

  PROČITAJ VIŠE

Formula čula: djela iz Zbirke marginalne umjetnosti i zbirki MSU-a

06.04.2018. - 28.10.2018. / Stalni postav MSU-a, 2. kat

 

Na izložbi Formula čula predstavljen je izbor djela iz Zbirke marginalne umjetnosti i zbirki MSU-a. Izloženo je četrdesetak radova kojima želimo istaknuti osebujni karakter zbirke, ali i nekoliko radova umjetnika koje do sada nismo primarno sagledavali kroz prizmu autsajderskog stvaralaštva.

  PROČITAJ VIŠE