PRETHODNE PROJEKCIJE

 

MSU kino, raspored projekcija od 5. do 17. studenog 2022.

05.11.2022. - 17.11.2022. / Dvorana Gorgona

 

Od subote, 5. do četvtka 17. studenog 2022. u MSU kinu održat će premijera hrvatskog dokumentarnog filma „Sutra ću biti (priča o domcima)” redatelja Anđela Jurkasa o životima štićenika odgojnih domova u Hrvatskoj. Premijerno se prikazuje i španjolska glazbena komedija „Proslavimo blagdan u miru” - treći film uspješnog španjolskog redatelja Juana Paula Cotela koji će svoju hrvatsku premijeru ostvariti u MSU kinu, u kojem su se do sada s velikim uspjehom prikazivali njegovi naslovi „Najveći dar” i „Marijina zemlja”.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 1. do 16. listopada 2022.

01.10.2022. - 13.10.2022. / Dvorana Gorgona

 

Od 1. do 9. listopada 2022. u MSU kinu premijerno se prikazuje španjolski dokumentarac „Svitanje u kalkuti“ o Majci Tereziji, velikoj ženi koja je život posvetila najsiromašnijima među siromašnima. Novi naslov je i slovenska humorna drama „Prasica“ - prvi film renomirane slovenske kazališne redateljice Tijane Zinajić, nastao prema nagrađenom scenariju dramatičarke Ize Strehar, koji je na prošlogodišnjem Festivalu slovenskoga filma osvojio je čak sedam nagrada (najbolji film, scenarij, glavna i sporedna glumica, produkcija i kostimografija te nagrada publike na najbolji film).

Na programu su i hitovi s ovogodišnjeg Pulskog filmskog festivala - komedija „Nosila je rubac črleni“ te obiteljska drama „Ljeto kada sam naučila letjeti“.

 

  PROČITAJ VIŠE

RASPORED PROJEKCIJA MSU KINA od 1. do 30. rujna 2022.

01.09.2022. - 30.09.2022. / Dvorana Gorgona

 

Od 1. do 30. rujna 2022. u Kinu Metropolis održava se program Pula u Zagrebu koji donosi izbor najboljih i nagrađenih filmova 69. Pulskog filmskog festivala. U redovitom programu prikazuje se sportska biografska drama JA SAM ZLATAN o slavnom nogometašu Zlatanu Ibrahimoviću i njegovom odrastanju u neuglednom predgrađu švedskog grada te dobitnik nagrade za najbolju režiju na filmskom festivalu u Cannesu - DVOSTRUKA PRIJEVARA, velikog južnokorejskog redatelja Parka Chana Wooka. 

 

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 15. do 28. 8. 2022.

16.08.2022. - 27.08.2022. / Dvorana Gorgona

 

Od 15. do 28. kolovoza 2022. u MSU kinu prikazuju se dva nova naslova: hrvatska manjinska koprodukcija „Ljeto kada sam naučila letjeti“ o odrastanju mlade Sofije koja provede nezaboravno ljeto na Hvaru. Novi naslov je i napeti triler „Ne ostavljaj tragove“ temeljen na stvarnim događajima o politički motiviranom ubojstvu mladog pjesnika Grzegorza Przemyka u komunističkoj Poljskoj 80-ih.

Na repertoaru su i francuska drama „Madeleine Collins“, francuska romantična drama „Izgubljene iluzije“, talijanska komedija „Tri kata“, švedska romantična komedija „Magija ljubavi“, švedska drama „Bergmanov otok“ te britanska drama „Belfast“.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 20. 6. do 31. 7. 2022.

23.06.2022. - 31.07.2022. / Dvorana Gorgona

 

Od 20. lipnja do 31. srpnja 2022. u MSU kinu održava se 9. Revija europskog filma u sklopu koje će se prikazati 7 zagrebačkih premijernih naslova: francuski triler „Madaleine Collins“, romantična drama Izgubljene iluzije“ i komedija „Kako spasiti planetu“, talijanski kriminalistički film „Diabolik“ i komedija „Tri kata“, belgijska kriminalistička drama „Životinje“ te švedska romantična komedija „Magija ljubavi“. Ulaz na projekcije u sklopu 9. Revije europskog filma je slobodan.

U repriznom programu 9. Revije europskog filma prikazat će se filmovi s Ljetne pozornice Tuškanac: domaći naslov „4:2“ redatelja Anđela Jurkasa, španjolska komedija „Ego protiv ega“, hrvatski dokumentarni hit „Ljubav oko svijeta“, španjolska drama „Paralelne majke“, igrano-dokumentarni „Marijina zemlja“, francuska komedija „Badman“ te danska romantična drama „Okus gladi“.

U redovitom programu prikazuje se dugometražni redateljski i scenaristički prvijenac glumice Nine Violić „Baci se na pod“. Film je intimna drama koja prati posljednje trenutke zafrkancije, nježnosti i apsurda prije rastanka jedne obitelji. Prikazuje se i romantična drama „Priča o mojoj ženi“ sa Léom Seydoux i Louisom Garrelom u naslovnim ulogama, švedska drama „Bergmanov otok“ o paru filmaša koji odlučuje provesti ljeto na mističnim Farskim otocima, na kojima je slavni redatelj Bergman živio i snimio neke od svojih najslavnijih djela, te britanska drama „Belfast“ redatelja Kennetha Branagha, s Jamiem Dornanom i Judi Dench u naslovnim ulogama.

 

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 6. do 19. 6. 2022.

15.06.2022. - 17.06.2022. / Dvorana Gorgona

 

Od 6. lipnja do 19. lipnja 2022. u MSU kinu prikazuje se španjolska komedija „Veliki gazda“ o ambicioznom vlasniku obiteljske tvornice koji će učiniti sve kako bi osvojio lokalnu nagradu za poslovnu izvrsnost. Na repertoaru je i nagrađivana malteška drama „Luzzu“ o mladom ribaru koji uzdržava obitelj ribolovom drvenim brodom naslijeđenim od oca te očajnički želeći financijski osigurati obitelj, ulazi u svijet ilegalnog ribolova.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 23. 5. do 5. 6. 2022.

27.05.2022. - 03.06.2022. / Dvorana Gorgona

 

Od 23. svibnja do 5. lipnja 2022. u MSU kinu prikazuje se tri nova filmska naslova. Španjolska komedija „Veliki gazda“ o ambicioznom vlasniku obiteljske tvornice koji će učiniti sve kako bi osvojio lokalnu nagradu za poslovnu izvrsnost. Novi naslov je i nagrađivana malteška drama „Luzzu“ o mladom ribaru koji uzdržava obitelj ribolovom drvenim brodom naslijeđenim od oca te očajnički želeći financijski osigurati obitelj, ulazi u svijet ilegalnog ribolova. Prikazuje se i nova hrvatska akcijska komedija „Divljaci“ u kojoj se skupina navijača odlučuje izvesti pljačku kako bi skupili novac za odlazak u Moskvu na Svjetsko nogometno prvenstvo 2018. godine.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 9. do 22. 5. 2022.

13.05.2022. - 21.05.2022. / Dvorana Gorgona

 

Od 9. do 22. svibnja 2022. u MSU kinu prikazuje se dug očekivani filmski povratak globalnog fenomena „Downton Abbey: Novo doba“ u kojem dio članova obitelj Crawley odlazi u Francusku na privremen boravak u vilu koja je misteriozno poklonjena Lady Violet. Prikazuje se i apsolutni pobjednik Sundancea, nagrađivana drama „Košnica“ o ženi koja uzima vlastitu sudbinu u svoje ruke i suprotstavlja se patrijarhalnoj seoskoj okolini. Na repertoaru je i film „Razgovor“ redatelja Dominika Sedlara koji donosi priču o jedinom susretu između novoizabranog predsjednika Jugoslavije Josipa Broza Tita i poglavara Katoličke crkve u Hrvatskoj Alojzija Stepinca. Na programu su i Oscarom nagrađena japanska drama „Drive my car“ te španjolska komedija „Ego protiv ega“.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 25. 4. do 8. 5. 2022.

26.04.2022. - 05.05.2022. / Dvorana Gorgona

 

Od 24. travnja do 8. svibnja 2022. u Kinu Metropolis prikazuju se 4 nova naslova - dugo očekivani filmski povratak globalnog fenomena „Downton abbey: novo doba“ u kojem dio članova obitelj Crawley odlazi u Francusku na privremen boravak u vili, koja je misteriozno poklonjena Lady Violet. Novi naslov je i apsolutni pobjednik Sundancea, nagrađivana drama „Košnica“ o ženi koja uzima vlastitu sudbinu u svoje ruke i suprotstavlja se patrijarhalnoj seoskoj okolini. Novi naslov je i domaći dokumentarac „Tvornice radnicima“ u kojem se radnici tvornice ITAS u Ivancu bore za opstanak u svijetu gdje snažne sile globalnog tržišta imaju sve razorniji utjecaj na poslovanje poduzeća. Novi naslov je i film „Razgovor“ redatelja Dominika Sedlara koji donosi priču o jedinom susretu između novoizabranog predsjednika Jugoslavije Josipa Broza Tita i poglavara Katoličke crkve u Hrvatskoj Alojzija Stepinca.

Na programu su i Oscarom nagrađena japanska drama „Drive my car“, španjolska komedija „Ego protiv ega“ te Almodóvarova posljednja uspješnica „Paralelne majke.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 11. do 24. 4. 2022.

13.04.2022. - 23.04.2022. / Dvorana Gorgona

 

Od od 11. do 24. travnja 2022. u MSU kinu prikazuje se Oscarom nagrađena japanska drama „Drive my car“ o kazališnom redatelju Yusuke koji se suočava s proganjajućom misterijom koja je ostala za njegovom pokojnom ženom. Prikazuje se i iranska drama „Heroj“ slavnog dvostrukog oskarovca Asghara Farhadija. Na programu je i španjolska komedija „Ego protiv ega“ sa slavnim glumačkim postavom – Penélope Cruise, Antonio Banderas i Oscar Martínez. Prikazuje se i Almodóvarova posljednja uspješnica „Paralelne majke“ s Penélope Cruz u naslovnoj ulozi, koja je za izvedbu nominirana za nagradu Oscar.

U MSU kinu prikazuje se i nagrađivana drama „Quo vadis, aida?“ bosanske redateljice Jasmile Žbanić u sklopu Nagrade publike LUX 2022., u suradnji sa Zagreb Film Festivalom i Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj. Za dodatne informacije o glasovanju za film u konkurenciji posjetite www.kinometropolis.eu.

 

  PROČITAJ VIŠE