PRETHODNE PROJEKCIJE

 

MSU kino, raspored projekcija od 7. 6. do 13. 6. 2021.

09.06.2021. - 12.06.2021. / MSU, 1. kat

 

U MSU kinu prikazuje se novi domaći naslov – Tereza37 redatelja Danila Šerbedžije, koji je na Pulskom filmskom festivalu 2020. osvojio 6 Zlatnih arena, uključujući i one za najbolji film, režiju i scenarij. Na repertoaru je i igrano-dokumentarni film Marijina zemlja redatelja Juana Manuela Cotela, a u programu Ljeto u MSU 2021 prikazuje se čileanska plesna drama Ema redatelja Pabla Larraína.

LJETO U MSU 2021
I ove godine, tijekom 6 subota u lipnju i srpnju, u popodnevnim i večernjim satima održat će se tradicionalni program Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu - LJETO U MSU 2021. Program uključuje posjet aktualnim izložbama u MSU-u, filmsku projekciju u MSU kinu, performanse i na kraju večeri koncert. Program donosi presjek aktualnih događanja, velikih zvijezda, ali i najnovijih umjetničkih otkrića na multidisciplinarnoj umjetničkoj sceni, kako kad se radi o sceni grada Zagreba, tako i Hrvatske, ali i regije i svijeta. U subotu 12. lipnja na programu je čileanska plesna drama Ema redatelja Ivana Živkovića, nakon kojeg će, na platou MSU-a, uslijediti koncert benda Porto Morto.


 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 31. 5. do 6. 6. 2021.

01.06.2021. - 05.06.2021. / MSU, 1. kat

 

U MSU kinu ovaj se tjedan prikazuje Oscarom nagrađena i zabavna humorna drama Još jedna runda redatelja Thomasa Vinterberga o alternativnim nastavnim metodama, koja je na ovogodišnjim Oscarima osvojila kipić za najbolji strani film. Prikazuje se i igrano-dokumentarni film Marijina zemlja redatelja Juana Manuela Cotela koji na otvoren i filmski privlačan način donosi svjedočanstva vjernika i prikaz zajedništva utemeljenog u religijskim polazištima.

LJETO U MSU 2021
I ove godine, tijekom 6 subota u lipnju i srpnju, u popodnevnim i večernjim satima održat će se tradicionalni program Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu - LJETO U MSU 2021. Program uključuje posjet aktualnim izložbama u MSU-u, filmsku projekciju u MSU kinu, performanse i na kraju večeri koncert. Program donosi presjek aktualnih događanja, velikih zvijezda, ali i najnovijih umjetničkih otkrića na multidisciplinarnoj umjetničkoj sceni, kako kad se radi o sceni grada Zagreba, tako i Hrvatske, ali i regije i svijeta. U subotu, 5. lipnja na programu je dokumentarni film Galeb redatelja Ivana Živkovića, nakon kojeg će, na platou MSU-a, uslijediti koncert triju bendova iz kompilacije Zagreb Calling: Generacija bez refrena (Ivan Grobenski, Klinika Denisa Kataneca i ŽEN!)

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 24. do 30. 5. 2021.

26.05.2021. - 29.05.2021. / MSU, 1. kat

 

U MSU kinu ovaj se tjedan prikazuje nagrađivana talijanska obiteljska komedija Moj brat lovi dinosaure, koja donosi toplu priču o prihvaćanju i ljubavi, uz puno humora. Prikazuje se i Oscarom nagrađena i zabavna humorna drama Još jedna runda redatelja Thomasa Vinterberga o alternativnim nastavnim metodama, koja je na ovogodišnjim Oscarima osvojila kipić za najbolji strani film. Na repertoaru je i romantični film Ljeto '85 redatelja Françoisa Ozona, o prijateljstvu, ljubavi i odrastanju. Prikazuje se i igrano-dokumentarni film Marijina zemlja redatelja Juana Manuela Cotela koji na otvoren i filmski privlačan način donosi svjedočanstva vjernika i prikaz zajedništva utemeljenog u religijskim polazištima.

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 17. do 23. 5. 2021.

18.05.2021. - 21.05.2021. / MSU, 1. kat

 

U MSU kinu prikazuje se novi naslov – nagrađivana talijanska obiteljska komedija „Moj brat lovi dinosaure“, koja donosi toplu obiteljsku priču o prihvaćanju i ljubavi, uz puno humora. Prikazuje se i Oscarom nagrađena i zabavna humorna drama „Još jedna runda“ redatelja Thomasa Vinterberga o alternativnim nastavnim metodama, koja je na ovogodišnjim Oscarima osvojila kipić za najbolji strani film. Na repertoaru je i romantični film „Ljeto '85“ redatelja Françoisa Ozona, koji donosi priču o prijateljstvu, ljubavi i odrastanju. Prikazuje se i igrano-dokumentarni film „Marijina zemlja“ redatelja Juana Manuela Cotela koji na otvoren i filmski privlačan način donosi svjedočanstva vjernika i prikaz zajedništva koje je utemeljeno u religijskim polazištima.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 10. do 16. 5. 2021.

11.05.2021. - 15.05.2021. / MSU, 1. kat

 

U MSU kinu prikazuje se Oscarom nagrađen film „Minari“ - nježna i sentimentalna priča o obiteljskim korijenima koja prati korejsko-američku obitelj koja se doseljava na farmu u državu Arkansas u potrazi za vlastitim američkim snom. „Minari“ je uz šest nominacija osvojio Oscara za najbolju sporednu žensku ulogu (Yuh-Jung Youn), a ovjenčan je i Zlatnim globusom za film na stranom jeziku. Prikazuje se i zabavna i nagrađivana humorna drama „Još jedna runda“ redatelja Thomasa Vinterberga o alternativnim nastavnim metodama, koja je na ovogodišnjim Oscarima osvojila kipić za najbolji strani film. Na repertoaru je i romantični film „Ljeto '85“ redatelja Françoisa Ozona, koji donosi priču o prijateljstvu, ljubavi i odrastanju. Prikazuje se i igrano-dokumentarni film „Marijina zemlja“ redatelja Juana Manuela Cotela koji na otvoren i filmski privlačan način donosi svjedočanstva vjernika i prikaz zajedništva koje je utemeljeno u religijskim polazištima. Za najmlađu publiku na repertoaru su zgode genijalnog znanstvenika u serijalu „Profesor Baltazar“.
 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 3. do 9. 5. 2021.

06.05.2021. - 08.05.2021. / MSU, 1. kat

 

U MSU kinu prikazuju se Oscarom nagrađen film „Minari“ - nježna i sentimentalna priča o obiteljskim korijenima koja prati korejsko-američku obitelj koja se doseljava na farmu u državu Arkansas u potrazi za vlastitim američkim snom. „Minari“ je uz šest nominacija osvojio Oscara za najbolju sporednu žensku ulogu (Yuh-Jung Youn), a ovjenčan je i Zlatnim globusom za film na stranom jeziku. Prikazuje se i zabavna i nagrađivana humorna drama „Još jedna runda“ redatelja Thomasa Vinterberga o alternativnim nastavnim metodama, koja je na ovogodišnjim Oscarima osvojila kipić za najbolji strani film.

Na repertoaru je i novi naslov – „Ljeto '85“ redatelja Françoisa Ozona koji donosi priču o prijateljstvu, ljubavi i odrastanju.


 

  PROČITAJ VIŠE

Dobitnici Oscara u MSU kinu!

27.04.2021. - 30.04.2021. / MSU, 1. kat

 

U MSU kinu prikazuje se slovensko-talijansko-hrvatska intimna art-drama „Ne zaboravi disati“ o odrastanju, krhkosti, ljubomori, erotici i neizbježnom procesu prihvaćanja činjenice da se svijet mijenja, a život ide dalje. Na repertoaru je i „Minari“, nježna i sentimentalna priča o obiteljskim korijenima koja prati korejsko-američku obitelj koja se doseljava na farmu u državu Arkansas u potrazi za vlastitim američkim snom. „Minari“ je uz šest nominacija osvojio Oscara za najbolju sporednu žensku ulogu (Yuh-Jung Youn), a ovjenčan je i Zlatnim globusom za film na stranom jeziku.  Prikazuje se i zabavna i nagrađivana humorna drama „Još jedna runda“ redatelja Thomasa Vinterberga o alternativnim nastavnim metodama koja je na ovogodišnjim Oscarima osvojila kipić za najbolji strani film. Prikazuje se i igrano-dokumentarni film „Marijina zemlja“ redatelja Juana Manuela Cotela koji na otvoren i filmski privlačan način donosi svjedočanstva vjernika i prikaz zajedništva koje je utemeljeno u religijskim polazištima. 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 12. do 18. 4. 2021.

13.04.2021. - 17.04.2021. / MSU, 1. kat

 

U MSU kinu prikazuje se novi naslov – „Ne zaboravi disati“, slovensko-talijansko-hrvatska intimna art-drama redatelja Martina Turka o odrastanju, krhkosti, ljubomori, erotici i neizbježnom procesu prihvaćanja činjenice da se svijet mijenja, a život ide dalje.

Na repertoaru je i „Minari“, nježna i sentimentalna priča o obiteljskim korijenima koja prati korejsko-američku obitelj koja se doseljava na farmu u državu Arkansas u potrazi za vlastitim američkim snom. „Minari“ je osvojio Zlatni globus za film na stranom jeziku, a za Oscara se natječe u šest kategorija - za najbolji film, režiju, scenarij, glavnog glumca te sporedne glumice. Prikazuje se i zabavna i nagrađivana humorna drama „Još jedna runda“ redatelja Thomasa Vinterberga o alternativnim nastavnim metodama. Na programu je i film „Influencerica“ redatelja Magnusa von Horna koji prati tri dana u životu fitness-influencerice Sylwije nudeći uzbudljiv pogled iza kulisa te fascinantne industrije. Prikazuje se i igrano-dokumentarni film „Marijina zemlja“ redatelja Juana Manuela Cotela koji na otvoren i filmski privlačan način donosi svjedočanstva vjernika i prikaz zajedništva koje je utemeljeno u religijskim polazištima.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 5. do 11. 4. 2021.

06.04.2021. - 10.04.2021. / MSU, 1. kat

 

MSU kino program nastavlja s prikazivanjem filmova u novom prostoru, na prvom katu Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Dvorana Gorgona još je u postupku sanacije.

Ovaj tjedan prikazuje se novi hvaljeni i nagrađivani naslov – „Minari“, nježna i sentimentalna priča o obiteljskim korijenima koja prati korejsko-američku obitelj koja se doseljava na farmu u državu Arkansas u potrazi za vlastitim američkim snom. „Minari“ je osvojio Zlatni globus za film na stranom jeziku, a za Oscara se natječe u šest kategorija - za najbolji film, režiju, scenarij, glavnog glumca te sporedne glumice. Na repertoaru je i zabavna i nagrađivana humorna drama „Još jedna runda“ redatelja Thomasa Vinterberga o alternativnim nastavnim metodama te aktualni film „Influencerica“ redatelja Magnusa von Horna koji prati tri dana u životu fitness-influencerice Sylwije nudeći uzbudljiv pogled iza kulisa te fascinantne industrije. Prikazuje se i igrano-dokumentarni film „Marijina zemlja“ redatelja Juana Manuela Cotela koji na otvoren i filmski privlačan način donosi svjedočanstva vjernika i prikaz zajedništva koje je utemeljeno u religijskim polazištima.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 29. 3. do 4. 4. 2021.

31.03.2021. - 03.04.2021. / MSU, 1. kat

 

MSU kino program nastavlja s prikazivanjem filmova u novom prostoru, na prvom katu Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Dvorana Gorgona još je u postupku sanacije.

Ovaj tjedan se prikazuje novi hvaljeni i nagrađivani naslov – „Minari“, nježna i sentimentalna priča o obiteljskim korijenima koja prati korejsko-američku obitelj koja se doseljava na farmu u državu Arkansas u potrazi za vlastitim američkim snom. „Minari“ je osvojio Zlatni globus za film na stranom jeziku, a za Oscara se natječe u šest kategorija - za najbolji film, režiju, scenarij, glavnog glumca te sporedne glumice. Na repertoaru je i „Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa“ - eksperimentalni dugometražni film multimedijskog umjetnika Dalibora Barića zagonetno je ostvarenje u kojem se isprepliću tehnike kolaža i found footagea, solarizacije i rotoskopije, neiscrpnih kombinacija slike i značenja. Prikazuje se i zabavna i nagrađivana humorna drama „Još jedna runda“ redatelja Thomasa Vinterberga o alternativnim nastavnim metodama te igrano-dokumentarni film „Marijina zemlja“ redatelja Juana Manuela Cotela koji na otvoren i filmski privlačan način donosi svjedočanstva vjernika i prikaz zajedništva koje je utemeljeno u religijskim polazištima.

 

  PROČITAJ VIŠE