PROJEKCIJE OVOG TJEDNA

 

MSU kino, raspored projekcija od 4. do 11. veljače 2023.

04.02.2023. - 11.02.2023. / Dvorana Gorgona

 

Od 4. do 11. veljače 2023. u MSU kinu prikazuje se 5 novih naslova - nezavisna američko-njemačka drama Tár redatelja Todda Fielda o krahu karijere Lydije Tár, jedne od najvećih i najcjenjenijih skladateljica i dirigentica te prve žene na čelu Berlinske filharmonije u monumentalnoj izvedbi Cate Blanchett, hrvatska drama Glava velike ribe o tranziciji i poduzetništvu na balkanski način, koja prati život i ambicije taksista Andrije, srpska komedija Komedija na tri kata o komičnim i često suludim avanturama stanara jedne naizgled obične stambene zgrade u Beogradu, britanska drama Poslije sunca redateljice Charlotte Wells o nostalgičnom ljetovanju mlade Sophie i njezinog oca u turskom odmaralištu, te drama Korzet redateljice Marie Kreutzer, koji donosi kompleksan uvid u život fascinantne carice Sisi, supruge austrougarskog cara Franje Josipa.

Na programu su i španjolska pustolovna drama i dobitnik Zlatnog medvjeda na Berlinaleu Alcarràs o obitelj Solé koja naraštajima brine o velikoj plantaži bresaka u malom mjestu na zapadu Katalonije te najbolji europski film 2022. godine i dobitnik Zlatne palme u Cannesu Trokut tuge.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 13. do 28. siječnja 2023.

13.01.2023. - 28.01.2023. / Dvorana Gorgona

 

Od 13. do 28. siječnja 2023. u MSU kinu prikazuje se 4 nova naslova - francuska horor-komedija Rez! oskarovca Michel Hazanaviciusa o kaotičnom snimanju filma sa zombijima koji dovede do stvarne zombij-apokalipse, britanska biografska komedija Vojvoda redatelja Roger Michell sa slavnom glumačkom postavom o krađi portreta Vojvode od Wellingtona autora Francisca Goye iz Nacionalne galerije u Londonu, španjolska pustolovna drama i dobitnik Zlatnog medvjeda na Berlinaleu Alcarràs o obitelj Solé koja naraštajima brine o velikoj plantaži bresaka u malom mjestu na zapadu Katalonije te talijanska drama Zbogom Leonora o avanturističkom putovanju Pirandellovog posmrtnog pepela iz Rima sve do Agrigenta i posljednjoj priči koju je napisao za života.

Prikazuje se dobitnik Srebrnog medvjeda na Berlinaleu Obje strane oštrice o ženi uhvaćenoj između dvojice ljubavnika čiji život odlazi van kontrole te francuska romantična komedija Seks fantazije o šest parova i šest varijacija o žudnji, intimnosti i fantazijama. Na repertoaru su i najbolji europski film 2022. godine i dobitnik Zlatne palme u Cannesu Trokut tuge, hrvatska hit-komedija Nosila je rubac črleni i hrvatska koprodukcija Ljeto kada sam naučila letjeti.

  PROČITAJ VIŠE