Programi za djecu i obitelji

 

Programi za djecu i obitelji

  • Kreartivke

Subotama u prijepodnevnim satima organiziramo kreativne likovne radionice za djecu u dobi od 6 do 14 godina. Radionice su vezane uz određena umjetnička djela iz fundusa Muzeja, ili pak uz radove na izložbama, te pružaju zabavno i edukativno iskustvo našim najmlađim posjetiteljima. Jednom mjesečno održavaju se dvojezične kreartivke pod vodstvom izvornog govornika engleskog jezika, Johnathana A. Robertsa, akademskog slikara. Sudjelovanje na radionicama je besplatno. No, zbog ograničenog broja sudionika, potrebno se minimalno dan ranije prijaviti za sudjelovanje na e-mail adresu: edukacija@msu.hr.

  • Mali i veliki

Svake prve subote u mjesecu u MSU se održava obiteljska edukativna radionica Mali i veliki koja uključuje djecu u dobi od 5 do 13 godina u pratnji odrasle osobe. Tijekom edukativnog programa i radionice upoznajemo se s umjetničkim djelima i okušavamo u izradi vlastitih radova. Svrha edukativnog programa je razvoj kreativnosti, timskog rada i stjecanja novih znanja kod predškolske i školske djece, ali i zajednička igra malih i velikih. Program je besplatan uz kupnju obiteljske ulaznice po cijeni od 50 kn, a koja vrijedi za dvoje odraslih i djecu do 15 godina. Zbog ograničenog broja sudionika, prijave za radionicu su obavezne putem e-maila na: edukacija@msu.hr.

  • Mi plešemo!

Muzej suvremene umjetnosti u suradnji s Performing Arts Program (PAP) i Umjetničkom organizacijom Trafik predstavlja nedjeljne plesne radionice za djecu Umjetnost kroz pokret - Mi plešemo! Plesne radionice namijenjene su djeci od 5 do 14 godina i u potpunosti su prilagođene dobi i mogućnostima djeteta. Svakome od polaznika se individualno pristupa te će stoga grupe biti formirane do maksimalno 15 polaznika. Radionice ne zahtijevaju prethodno poznavanje plesnih vještina. Tijekom cijele godine polaznike ćemo poticati da razviju svoje individualno kretanje i prilagode ga svom tijelu i sposobnostima. Na kraju godišnjeg ciklusa polaznici će se predstaviti završnim radom – plesnom predstavom koja će biti izvedena u dvorani Gorgona MSU-a.

Više informacija o programu i kako se prijaviti za sudjelovanje saznajte ovdje: http://www.msu.hr/dogadanja/ciklus-plesnih-radionica-mi-plesemo/468.html

  • Bimbi e arte@msu

Od rujna 2020. Muzej suvremene umjetnosti započinje s održavanjem kreativnog likovnog programa uz usvajanje talijanskog jezika – Bimbi e arte @msu. Program uključuje učenje talijanskog jezika kroz praktični rad (crtanje, slikanje, modeliranje…) uz usvajanje općih pojmova iz povijesti umjetnosti, te upoznavanje različitih umjetničkih stilova. Kroz program polaznici će upoznavati umjetnike i izložbe koje će se odvijati u MSU, uz nastojanje da Muzej postane mjesto koje će osjećati kao svoj drugi dom – mjesto druženja, susreta, boravka, učenja i stvaranja. Program je namijenjen djeci od 5 do 11 godina i u potpunosti je prilagođen dobi i mogućnostima djeteta. Svakome od polaznika se individualno pristupa, a grupe su formirane do maksimalno 15 polaznika. Program završava izložbom radova polaznika i prezentacijom radova na talijanskom jeziku te podjelom potvrda o pohađanju.

Više informacija o programu i kako se prijaviti za sudjelovanje saznajte ovdje: http://www.msu.hr/dogadanja/kreativni-likovni-program-bimbi-e-arte/469.html