Matko Vekić dobitnik je nagrade „Vladimir Nazor“ za najbolju likovnu izložbu u 2021. godini

 

Matko Vekić dobitnik je nagrade „Vladimir Nazor“ za najbolju likovnu izložbu u 2021. godini

23.06.2022

Slikar Matko Vekić dobitnik ja nagrade „Vladimir Nazor“ za najbolju likovnu izložbu u 2021. za izložbu „Arhipelag“ održanu u našem Muzeju od 27.4. - 19. 9. 2021. Kustosica izložbe bila je dr.sc. Snježana Pintarić.

Čestitamo na nagradi!

Najviša hrvatska državna priznanja, nagrade „Vladimir Nazor“ uglednim  umjetnicima u području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma uručili su ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek i predsjednik Odbora nagrade „Vladimir Nazor“ akademik Zvonko Kusić.

Dobitnici Nagrade „Vladimir Nazor“ za 2021. godinu za životno djelo su: Hrvoje Hitrec za književnost, Višnja Mažuran za glazbu, Petar Krelja za filmsku umjetnost, Ivica Kunčević za kazališnu umjetnost, Slavka Pavić za likovne i primijenjene umjetnosti i Đuro Mirković u kategoriji arhitekture i urbanizma. Dobitnici godišnjih nagrada su: Ivica Prtenjača za roman „Sine, idemo kući“, Dubravka Šeparović Mušović za operne uloge u 2021. godini, Antoneta Alamat Kusijanović za film „Murina“, Siniša Popović za ulogu Henrika u drami „Kad svijeće dogore“ Sandora Maraija, Matko Vekić za izložbu „Arhipelag“ u Muzeju suvremene umjetnosti i Iva Letilović te Igor Pedišić za projekt „Providurova palača“ u Zadru.