Izložba LIK 2019 - Ekologija – ugrožene životinjske vrste moga kraja

 

Izložba LIK 2019 - Ekologija – ugrožene životinjske vrste moga kraja

04.09.2019 - 22.09.2019 / MSU, Otvorena galerija

Odjel za pedagošku djelatnost MSU-a već četvrtu godinu za redom u svojim izložbenim prostorima predstavlja učeničke radove nastale tijekom natječaja LIK.

Ovogodišnja tema LIK-a je Ekologija, a zadatak je za učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola bio samostalno oblikovati plakat s jasnom porukom poticanja i razvijanja interesa za zaštitu identificiranih ugroženih životinjskih vrsta našega kraja. Uz vodstvo mentora i mentorica učenici su uočavali, istraživali, izražavali se i vrednovali uloge ritma i dinamike boje te plohe pri oblikovanju plakata.

U tu su svrhu likovno-tematski elementi stilizirani, odnosno reducirani na bitno, a u primjeni boja težilo se za što jačim kolorističkim efektom (kontrastom).

Osnovna namjena izloženih plakata jest da svojim originalnim idejnim

rješenjima prenesu jasnu ekološku poruku.

Na ovogodišnjem je natjecanju – izložbi LIK 2019. iz područja Grada Zagreba sudjelovalo 59 osnovnih škola sa 185 likovnih radova i 9 srednjih škola s 29 radova. Na županijskoj su razini

odabrana ukupno 164 likovna rada od kojih su 153 likovna rada učenika iz 50 osnovnih škola te 11 radova iz 8 srednjih škola.

 

Izložba se u Otvorenoj galeriji može pogledati do nedjelje 22. rujna.

Radno vrijeme muzeja: utorak – nedjelja od 11 do 18 sati, subotom od 11 do 20 sati. Ponedjeljkom zatvoreno.

 

Ulaz na izložbu je besplatan.