Izvedba projekta˝Improvizirani događaji˝

 

Izvedba projekta˝Improvizirani događaji˝

14.09.2019 - 16.09.2019 / Baunet café i ostali prostori MSU-a

Izložba izvedbe nastaje u vizualnoj, plesnoj, instrumentalnoj i vokalnoj interakciji četiriju autorica - Andreja Kulunčić [vizualna umjetnica], Zrinka Užbinec [plesna umjetnica i koreografkinja], Jasna Jovićević [saksofonistkinja i skladateljica], Annette Giesriegl [vokalistica]

 

Umjetnice istražuju mogućnost dijaloga i razmjene ideja kroz improvizaciju kako bi ostvarile interakciju u širokom rasponu svojih područja. Cilj je ostvariti skupnu umjetničku praksu nastalu na sjecištu prostora, pokreta i zvučne artikulacije unutar prostornih, semantičkih i političkih potencijala zadanog prostora. 

Elementi individualnog izražavanja se više ne ograničavaju na afektivne reakcije danog i jednoličnog umjetničkog polja. Tokom ovog stvaralačkog događaja, prepoznaju se stalno obnavljajuće nepoznanice. Princip jednakosti različitih umjetničkih tehnika unutar procesa obrazuje novu praksu čiji je ishod potencijalni vokabular novih izraza.

Slobodna struktura izvedbe, odnosno koreografija proširene prakse, ograničena je prethodno definiranim točkama u zadanom fizičkom prostoru Muzeja i vremenskim sekvencama, a njezin je ishod rezultat interakcije baziran oko dogovorenih točaka (stanica) u kombinaciji sa živom izvedbom. Živa izvedba se pritom ne odnosi na formu ili disciplinu već na strategiju: to je proces i praksa koja provocira cjelokupno iskustvo sudjelovanja, često zamagljujući distinkciju između izvođača i gledatelja, postavljajući pitanje njihovog prostora djelovanja. U istovremenosti i interaktivnosti medijski zasićenog društva, živa izvedba označava „sada“ i „ovdje“ te otvara  prostor za istraživanje iskustva stvari, višestrukih značenja i pojedinačnih odgovornosti u proizvodnji značenja.

Izvedbe: subota, 14. rujan u 17 sati i ponedjeljak, 16. rujan u 18 sati

 

Detaljnije o procesu: http://www.andreja.org/impro/

Kustosica projekta: Jasna Jakšić

Produkcija: Andreja Kulunčić / MAPA

Zagreb, 2019.

Projekt je podržan od Zaklade Kultura nova, Grada Zagreba, Ministarstva kulture RH, i-Portunus programa Kreativne Evrope i Austrijskog kulturnog foruma