Besplatna projekcija filma Da li ste videli ovu ženu? u sklopu Zimskog izdanja

 

Besplatna projekcija filma Da li ste videli ovu ženu? u sklopu Zimskog izdanja

19.01.2024 - 19.01.2024 / Dvorana Gorgona

Povodom početka druge edicije Zimskog izdanja, festivala u organizaciji Mreže festivala Jadranske regije, Zagreb Film Festival s ponosom predstavlja film Da li ste videli ovu ženu?, Dušana Zorića i Matije Gluščevića, glumački tour de force Ksenije Marinković, koji od premijere u Veneciji ne prestaje oduševljavati publiku i kritiku.

 

Besplatna projekcija održat će se u MSU-u u petak, 19. siječnja s početkom u 19 sati. Prije početka filma zajedničkim live streamom iz Zagreba, Sarajeva, Ljubljane, Herceg Novog i Beograda obilježit će se početak Zimskog izdanja, online festivala nastalog udruživanjem vodećih festivala iz regije.

Da li ste videli ovu ženu? nadrealistična je psihodrama fokusirana na temu identiteta, preciznije, na temu ženskog multiverzuma koji se želi osloboditi. To raslojavanje prati se kroz tri metamorfoze jedne žene (sve u izvedbi Ksenije Marinković) koja luta Beogradom i njegovim opskurnim zakutcima u potrazi za načinom da iskoči iz vlastite kože. Filmska forma je slijedi, i sama se preoblikujući.

Film je prikazan na petnaestak festivala, a od važnijih nagrada ističe se posebno priznanje za montažu na Tjednu kritike u Veneciji te grand prix Aleksandar Saša Petrović na Festivalu autorskog filma u Beogradu. Nastao je u produkciji Non-Aligned Films (Srbija), Radio-televizije Srbije, Fakulteta dramskih umetnosti, u koprodukciji s Dinaridi Film (Hrvatska).

Dušan Zorić́ i Matija Gluščević studirali su filmsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Filmovi su im prikazani na velikom broju međunarodnih festivala, osvojivši više nagrada. Da li ste videli ovu ženu? njihov je dugometražni debi.

Zimsko izdanje zajednički je projekt festivala udruženih u Mrežu festivala Jadranske regije: Festivala autorskog filma Beograd, Filmskog festivala Herceg Novi, Ljubljanskog  međunarodnog filmskog  festivala, Sarajevo Film Festivala i Zagreb Film Festivala.


➡️ Projekcija 19. siječnja je besplatna za publiku - ulaz je slobodan
➡️ Program Kina Metropolis MSU pratite na:
www.kinometropolis.eu