Drugačiji i jednaki - nedjeljno vodstvo s iskustvenom radionicom

 

Drugačiji i jednaki - nedjeljno vodstvo s iskustvenom radionicom

15.10.2023 - 15.10.2023 / MSU

Nedjeljno stručno vodstvo - umjetnost na drugačiji način

Povodom Međunarodnog dana bijelog štapa MSU poziva publiku na sudjelovanje u interaktivnom vodstvu i iskustvenoj radionici koja će sudionicima približiti percepciju svijeta i doživljaj umjetnosti osobe s oštećenjem vida. 

Vidom prikupljamo 70 - 90 % svih informacija - doživljaj i percepcija okoline bitno se razlikuje ako nam je uskraćena mogućnost njegovog korištenja. Na vodstvu i radionici u nedjelju, 15. 10. s početkom u 11.30 sati tako će sudionici iskusiti drugačije viđenje i doživljaj umjetnosti, ali i okoline: imat će priliku kretati se i istraživati okolinu s povezima na očima, koristiti simulacijske naočale, iskusiti ulogu odgovornog vodiča slijepoj osobi kao i proširenje doživljaja umjetnosti više nego samo okom. Dijelom iskustva bit će i MSU na dodir, dio proširenog postava Zbirke kao glagol namijenjen osobama oštećenog vida, a koji smo producirali u suradnji s osobama oštećenog vida u sklopu EU projekta BEAM UP.

Radionicu će provesti Daniela Bilopavlović Bedenik, viša kustosica koja već niz godina radi s osobama s marginaliziranim skupinama na projektu Drugačiji i jednaki. Senzibiliziranjem javnosti prema osobama s invaliditetom i ostalim marginaliziranim skupinama, umjetnošću, nastoji ostvariti jednak pristup prema svima i bez predrasuda.

Program je namijenjen odrasloj dobi ili djeci starijoj od 10 godina uz pratnju. Broj mjesta je ograničen te se za program potrebno prijaviti do 13. 10. do 12 sati na e-adresu edukacija@msu.hr. U prijavi je potrebno navesti ime, prezime i  telefonski kontakt. Program je besplatan.

 

Drugačiji i jednaki - nedjeljno vodstvo i iskustvena radionica
MSU, 15. 10. u 11.30 sati