Kreativna radionica 54+ Op art lepeza

 

Kreativna radionica 54+ Op art lepeza

26.10.2019 - 26.10.2019 / Školica

Od davnine su ljudi koristili lepeze. Koristile su se za hlađenje, bez opasnosti za okoliš, međutim lepeza se koristila i  kao modni detalj na dvorovima. Danas je ona u svijetu eletronike i klima uređaja pomalo zabravljeni predmet,

TF (Traditiona Fan) lepeza u prostoru je koncept povezivanja ploha u pomične ploče koje se ritmički kreću kao njihalo u prostoru i time stvaraju novu atmosferu i ventiliraju, ali ne samo zrak već i mentalno promatrača hipnotiziraju u doživljaju. Tako da TF-lepeza nije više samo dekorativan i rashladni uređaj sa listovima koji se njišu u prostoru već postaje mobil sa karakteristikama umjetničkog djela.

TF lepeza u prostoru je konceptualni dizajnerski nagrađeni rad dizajnerice Petre Bilić Križan u Japanu na JDF(Japan Design Fundation) natječaju u Osaki prije nekoliko godina, Dimenzije, boja i oblik  TF-lepeze su prilagodljivi prostoru i namjeni. Ona može biti velikih dimezija koje vise u prostoru ili malih dimenzija koje su samostojeći predmet.

Na radionici ćemo izrađivati:

  1. TF lepezu u prostoru, stolnu, manjih dimenzija, rasterom oslikanih površina. Koristiti ćemo kao inspiraciju  op art rastere i motive tako da kretanjem listova  lepeza poprimi  novu dimenziju.
  2. Klasičnu ručnu lepezu oslikanu op art motivom.

Polaznici mogu odabrati teži ili lakši zadatak ovisno o svojim mogućnostima.  

Radionicu je osmislila i vodi dizajnerica Petra Bilić Križan 

Radionica je namijenjena odraslima.

Okupljanje na recepciji MSU-a, 26. 10. 2019. u 11.30 sati. Radionica je besplatna.

Zbog ograničenog broja sudionika, prijave za radionicu su obavezne i to najkasnije do petka, 25. 10. do 15:00 sati. Molimo da prijave šaljete na e-mail: edukacija@msu.hr, sa sljedećim informacijama: ime, prezime i kontakt broj.