MSU kino, raspored projekcija od 11. do 24. 4. 2022.

 

MSU kino, raspored projekcija od 11. do 24. 4. 2022.

13.04.2022 - 23.04.2022 / Dvorana Gorgona

Od od 11. do 24. travnja 2022. u MSU kinu prikazuje se Oscarom nagrađena japanska drama „Drive my car“ o kazališnom redatelju Yusuke koji se suočava s proganjajućom misterijom koja je ostala za njegovom pokojnom ženom. Prikazuje se i iranska drama „Heroj“ slavnog dvostrukog oskarovca Asghara Farhadija. Na programu je i španjolska komedija „Ego protiv ega“ sa slavnim glumačkim postavom – Penélope Cruise, Antonio Banderas i Oscar Martínez. Prikazuje se i Almodóvarova posljednja uspješnica „Paralelne majke“ s Penélope Cruz u naslovnoj ulozi, koja je za izvedbu nominirana za nagradu Oscar.

U MSU kinu prikazuje se i nagrađivana drama „Quo vadis, aida?“ bosanske redateljice Jasmile Žbanić u sklopu Nagrade publike LUX 2022., u suradnji sa Zagreb Film Festivalom i Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj. Za dodatne informacije o glasovanju za film u konkurenciji posjetite www.kinometropolis.eu.

 

RASPORED PROJEKCIJA

SRIJEDA, 13. travnja 2022.

19:30 HEROJ, drama, 127', Iran, red. Asghar Farhadi

Rahim (Amir Jadidi) nalazi se u zatvoru zbog duga koji ne može vratiti. Tijekom dvodnevnog odmora, on pokušava nagovoriti svog zajmodavca (Mohsen Tanabandeh) da povuče tužbu zbog neplaćenog dijela duga. Međutim, stvari se uskoro u potpunosti izmaknu kontroli... Novi film dvostrukog dobitnika prestižne nagrade Oscar, redatelja Asghara Farhadija, službeni je iranski kandidat za ovogodišnju nagradu Oscar.
 

ČETVRTAK, 14. travnja 2022.

19:30 EGO PROTIV EGA (Competencia oficial), komedija, 114', Španjolska, Argentina, red. Mariano Cohn, Gastón Duprat

„Ego protiv ega“ nova je španjolska komedija u kojoj glavne uloge imaju Penélope Cruz, Antonio Banderas i Oscar Martínez. Unatoč tome što se pojavljuju u mnogim filmovima Pedra Almodóvara, ovo je prvi put da će Cruz i Banderas dijeliti mjesto na ekranu istovremeno. Film donosi priču o snimanju filma koji samog sebe ne shvaća previše ozbiljno te dopušta zbijanja šala na svačiji račun. U nadi da ostavi svoj trag, milijarder odluči snimiti film. No to ne može sam, pa zaposli dobitnicu Zlatne palme u Canessu, redateljicu Lolu Cuevas koju glumi zanosna Cruz sa svojim komičnim riđim kovrčama, oponašajući manire velikih autora s kojima je do sad surađivala. Zvijezde tog filma su Hollywoodski miljenik Félix Rivero (Banderas) i radikalni kazališni glumac Iván Torres (Martínez). Obojica su neizmjerno talentirani i toga svjesni, možda ih upravo to sprječava da surađuju. Kako se snimanje filma približava Lola im zadaje serije sve maštovitijih izazova u nadi da će ih to naučiti poniznosti i mirnoj suradnji.
 

PETAK, 15. travnja 2022.

19:30 DRIVE MY CAR, humorna drama, 179', Japan, red. Ryusuke Hamaguchi

Kazališni redatelj Yusuke sretno je oženjen scenaristicom Otom, koja iznenada umire i ostavlja za sobom dobro čuvanu tajnu. Dvije godine kasnije, Yusuke prihvaća ponudu režiranja predstave na kazališnom festivalu u Hirošimi, gdje upoznaje suzdržanu Misaki te se počinje suočavati s proganjajućom misterijom koja je ostala za njegovom ženom… Film premijerno prikazan u natjecateljskom programu Cannes Film Festivala među glavnim je favoritima za dobitnika Oscara u kategoriji najboljeg stranog filma.
 

ČETVRTAK, 21. travnja 2022.

19:30 DRIVE MY CAR, humorna drama, 179', Japan, red. Ryusuke Hamaguchi

Kazališni redatelj Yusuke sretno je oženjen scenaristicom Otom, koja iznenada umire i ostavlja za sobom dobro čuvanu tajnu. Dvije godine kasnije, Yusuke prihvaća ponudu režiranja predstave na kazališnom festivalu u Hirošimi, gdje upoznaje suzdržanu Misaki te se počinje suočavati s proganjajućom misterijom koja je ostala za njegovom ženom… Film premijerno prikazan u natjecateljskom programu Cannes Film Festivala među glavnim je favoritima za dobitnika Oscara u kategoriji najboljeg stranog filma.
 

PETAK, 22. travnja 2022.

Nagrada publike LUX 2022. - Ulaz slobodan
19:30 QUO VADIS, AIDA?, drama, 101', BiH, Austrija, Rumunjska, Nizozemska, Njemačka, Poljska, Francuska, Norveška, Turska, red. Jasmila Žbanić

Četvrti cjelovečernji igrani film redateljice Jasmile Žbanić, nedavno ovjenčan s čak tri nagrade Europske filmske akademije – za najbolji film, najbolju režiju i najbolju glumicu (Jasna Đuričić), kroz perspektivu srednjoškolske profesorice Aide, angažirane kao prevoditeljice za UN, govori o genocidu u Srebrenici. Na izrazito senzibilan i pažljiv način film progovara o tragediji koja se nikada nije trebala dogoditi i o katastrofi koja ne smije biti zaboravljena. „Quo vadis, Aida?“ potvrda je redateljičine uspješne karijere započete Zlatnim medvjedom nagrađenom „Grbavicom“, ali i njezina interesa za prikazivanjem traumatičnih iskustava žena tijekom rata. Zasad posljednji naslov u tom nizu donio joj je i nominaciju za Oscara u kategoriji najboljeg stranog filma.
 

SUBOTA, 23. travnja 2022.

18:15 EGO PROTIV EGA (Competencia oficial), komedija, 114', Španjolska, Argentina, red. Mariano Cohn, Gastón Duprat

„Ego protiv ega“ nova je španjolska komedija u kojoj glavne uloge imaju Penelope Cruz, Antonio Banderas i Oscar Martínez. Unatoč tome što se pojavljuju u mnogim filmovima Pedra Almodóvara, ovo je prvi put da će Cruz i Banderas dijeliti mjesto na ekranu istovremeno. Film donosi priču o snimanju filma koji samog sebe ne shvaća previše ozbiljno te dopušta zbijanja šala na svačiji račun. U nadi da ostavi svoj trag, milijarder odluči snimiti film. No to ne može sam, pa zaposli dobitnicu Zlatne palme u Canessu, redateljicu Lolu Cuevas koju glumi zanosna Cruz sa svojim komičnim riđim kovrčama, oponašajući manire velikih autora s kojima je do sad surađivala. Zvijezde tog filma su Hollywoodski miljenik Félix Rivero (Banderas) i radikalni kazališni glumac Iván Torres (Martínez). Obojica su neizmjerno talentirani i toga svjesni, možda ih upravo to sprječava da surađuju. Kako se snimanje filma približava Lola im zadaje serije sve maštovitijih izazova u nadi da će ih to naučiti poniznosti i mirnoj suradnji.

20:30 PARALELNE MAJKE (Madres paralelas), drama, 120', Španjolska, red. Pedro Almodóvar, gl. Penélope Cruz, Milena Smit, Israel Elejalde, Aitana Sánchez-Gijón, Julieta Serrano, Rossy de Palma
Dvije žene, Janis i Ana, zajedno se nalaze u bolničkoj sobi gdje svaka očekuje rođenje djeteta. Ni jedna ni druga nisu u vezi, a obje su zatrudnjele igrom slučaja. Sredovječna Janis ne žali za trudnoćom i poprilično je ushićena. Adolescentica Ana kaje se, a usto je uplašena i traumatizirana pa je Janis pokušava ohrabriti. Nekoliko riječi koje će izmijeniti u satima čekanja do poroda stvorit će neočekivanu povezanost, koja će razvojem situacije i novonastalim komplikacijama zauvijek promijeniti njihove živote.


+++++

Raspored svih projekcija objavljen je na web stranici www.kinometropolis.eu te Facebook stranici fb.me/kinometropolis

Ostalih dana u navedenom periodu nema projekcija

Za film QUO VADIS, AIDA? ulaznice se ne naplaćuju

Ulaznice možete kupiti na 3 načina:

1. online po cijeni od 25 kn: http://kinometropolis.eu/raspored-projekcija/ (najkasnije 2 sata prije početka filma)

2. na recepciji MSU: utorak - petak od 11.00 do 19.00, subota i nedjelja od 11.00 do 18.00 i sve do početka projekcije. (25 kn; učenici, studenti i umirovljenici: 15 kn - popust samo pri kupnji u MSU-u)

3. na sljedećim prodajnim mjestima po 25 kn (ova prodaja se zatvara 1 sat prije početka projekcije): https://kinometropolis.eu/o-nama/

Za ulazak u MSU i projekcije Kina Metropolis više nisu potrebne Covid potvrde