Noche Latino for Jazz Orchestra

 

Noche Latino for Jazz Orchestra

06.11.2019 - 06.11.2019 / Dvorana Gorgona

Muzej suvremene umjetnosti i Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije  i u novoj koncertnoj sezoni  nastavljaju uspješnu suradnju  u  Jazz ciklusu. U dvorani  Gorgona očekuju vas sjajni glazbenici domaće i svjetske jazz scene. Spektakularno otvorenje sezone otpočet će koncertom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog uz jednog od najdinamičnijih izvođača današnjice Artura Sandovala; tu su Luis Bonilla, Klaus Gesing, Zvjezdan Ružić, kreativni tandem naše scene Mangroove, a očekuje vas i večer posvećena Buddyu Richu - jednom od najvećih bubnjara u povijesti jazza, glasovitom po brzini i spretnosti

 

Srijeda, 6. studenoga 2019.

Noche Latino for Jazz Orchestra

Luis Bonilla, trombon, dirigent

Luis Bonilla dobro je poznat hrvatskoj jazz-zajednici, gdje redovito gostuje kao izvođač i predavač te njeguje sjajne veze s našim glazbenicima. Sada je na redu i cjelovečernji koncert tog kalifornijsko-kostarikanskog trombonista, skladatelja, aranžera i pedagoga, sa Jazz orkestrom HRT-a.

Osim što je član njujorškog Vanguard Jazz Orchestra, kao jazz-glazbenik surađivao je s Tonyjem Bennettom, McCoyem Tynerom, Dizzyjem Gillespieom, Lesterom Bowiem, Tomom Harrellom i Astrud Gilberto, zatim s glazbenicima drugih žanrova te mnogim big bandovima i vlastitim sastavima. Veliko instrumentalno umijeće i sklonost istraživanju najsloženijih izričaja, Bonilla nesebično dijeli s ostalim glazbenicima, uz jedinstveni šarm kojim animira i kolege i publiku.

Urednik programa: Branko Kostelnik, producent  i voditelj Odjela za programsko-izložbenu djelatnost MSU

Prodaja ulaznica na ulaznice.hr i dva sata prije početka koncerta u MSU-u.