PREDSTAVA REDUKCIJA / u sklopu MSU projekta Vidljive

 

PREDSTAVA REDUKCIJA / u sklopu MSU projekta Vidljive

29.09.2023 - 29.09.2023 /

Novi autorski projekt Irme Omerzo bavi se različitim slojevima i implikacijama smanjivanja, dokidanja, smirivanja, minimiziranja, sužavanja i stišavanja. Polazeći od pitanja kada znamo da nam je nečega previše i kako znamo koliko nečega nam je dovoljno, „Redukcija“ razlaže različite, često kontradiktorne, aspekte života u 21. stoljeću – od imperativa potrošnje do nužnosti brige za okoliš, od zahtjeva za discipliniranjem tijela do perspektiva tjelesne meditacije. Odabirući intimni, osobni prostor publike za svoj prostor izvođenja, predstava samu sebe namjerno prostorno smanjuje, omogućujući tako publici puno neposredniji doživljaj plesa.

„Redukcija“ je duet koji se izvodi u privatnom prostoru publike koja tako može „naručiti” izvedbu predstave na svoju kućnu adresu, u svoj stan ili kuću. Na ovaj se način neke od tema predstave – značaj osobnog prostora, odnos javnog djelovanja i intimnog prostora, smisao kolektivnog djelovanja – zrcale i u načinu njene izvedbe. Publika tako, pozivajući predstavu u svoj privatni prostor, omogućava jedinstvenost svake izvedbe te, otvarajući svoj intimni prostor za izvedbu predstave, Redukciji” dodaje novi sloj značenja na temu zajedništva.

Ternim izvedbe: 29. 9. 2023. 20 sati na adresi prema rezervaciji publike „domaćina”.

Za kvalitetnu izvedbu predstave nužno je da osobe koje pozivaju predstavu u svoj dom osiguraju mjesta za minimalno šest gledatelja te da u prostoru bude nekoliko kvadratnih metara neophodnih za kretanje dvije plesačice.Iako se izvodi u privatnom prostoru, predstava nema interaktivnih elemenata i uviđavna je prema publici i prostoru izvođenja.

Ukoliko želite dogovoriti gostovanje predstave u svojem stanu možete se, kao i za sve dodatne informacije, obratiti na kontakt renic.danijela44@gmail.com

Umjesto ulaznice za pojedinu izvedbu, publika će moći uplatiti preporučenu donaciju koja će omogućiti daljnje igranje predstave.

Veselimo se vašim pozivima u goste!


Autorica projekta i koreografkinja: Irma Omerzo
Izvođačice i autorice pokreta dueta: Anika Cetina i Una Furač Štalcar, Iva Katarinčić i Valentina Miloš
Dramaturgija i tekstovi: Jasna Jasna Žmak
Glazba: Stanislav Kovačić
Kostimi: Zdravka Ivandija Kirigin
Video i fotografija: Jasenko Rasol
Organizacijska podrška: Danijela Renić
Grafičko oblikovanje: Boris Greiner
Informatička podrška: Denis Zubin
Produkcija: MARMOT

Predstava je nastala uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport Grada Zagreba.