SPAINT CHORDS — IZVEDBA ZA PET ZVUČNIČKIH PANELA

 

SPAINT CHORDS — IZVEDBA ZA PET ZVUČNIČKIH PANELA

04.05.2022 - 04.05.2022 / MSU, 1. i 2. kat povremenih izložbi

Četiri frekvencijska pojasa, u stalnoj modulaciji, puštaju se kroz posebno izrađene zvučničke panele u uskim zvučnim snopovima. Panele u rukama drže izvođači, čija koreografija naglašava transformaciju frekvencija u prostoru. Zvukovi se dijelom proizvode elektronički, dijelom priručnim instrumentima. Kompozicija predstavlja istraživanje prostora zvukovima u pokretu.

Kompozicija Spaint Chords izrađena je za njemački paviljon ovogodišnjeg Venecijanskog bijenala, a potom izvedena u ljubljanskoj Cukrarni. Zagrebački nastup je njezina treća izvedba.

Zvukovi: Jan St. Werner i polaznici radionice Prostorna akademija

Zvučnički paneli: Michael Akstaller

Kompozicija: Jan St. Werner

 

Jan St. Werner poznat je kao član Mouse on Mars, utjecajnog njemačkog dua i perjanica eksperimentalne elektroničke glazbe, koji su posljednji put u Zagrebu gostovali na Muzičkom biennalu u rujnu 2021. Posljednjih godina surađuje s Michaelom Akstallerom, u projektima koji su svojevrsna temeljna istraživanja zvuka.

Spaint Chords se odvija u sklopu Prostorne akademije, koju suorganiziraju Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu i Multimedijalni institut, uz podršku Muzeja suvremene umjetnosti.

 

*Performans počinje u 19 sati.

*Ulaz je slobodan