Upisi u tijeku - draMSU

 

Upisi u tijeku - draMSU

14.09.2023 - 20.06.2024 / MSU

Otvoreni upisi za MSU-ov cjelogodišnji dramsko-muzejski program draMSU za djecu i mlade. 

MSU programom draMSU nastoji razvijati razumijevanje suvremene umjetnosti, ali i poticati zapažanje i promišljanje okruženja u kojem živimo, čemu su umjetnički radovi iz zbirke Muzeja poticaj. Kritičkim promišljanjem i interpretacijom muzejske zbirke, institucije i njenog okruženja, želimo ukinuti pasivnu konzumaciju umjetnosti, ali i drugih sadržaja. Programi poput draMSU našu će najmlađu publiku težiti učiniti angažiranim sudionicima muzejsko-društvenih procesa kroz dramsko-kreativan rad.

Potaknuti uspjehom programa Dramimo s Dabcem i MSU priča, MSU otvara cjelogodišnji dramsko-medijacijski program s voditeljicom Jelenom Kovačić. Što je to suvremena umjetnost, kako je gledati, kako je promišljati, kako joj pristupiti? Inovativnim pristupom, spajanjem vizualnog i dramskog, Jelena Kovačić u novom će cjelogodišnjem programu za djecu i mlade, oslanjajući se na izložbeni program i zbirku Muzeja suvremene umjetnosti, postaviti temelje za dugoročni dramski rad u muzeju.

Program će se bazirati na spajanju dramskog stvaralaštva i suvremene umjetnosti. Muzejska građa postat će temelj za razvijanje dramske fikcije, a muzej svojevrsna scena na kojoj će se uprizoriti sadržaji i interpretacije koji će nastati radioničkim procesom. Programom će se razvijati različiti pedagoški i umjetnički ciljevi: timski rad, razvijanje koncentracije, socijalnih i komunikacijskih vještina, izražavanje osjećaja, razvijanje stvaralačke mašte, savladavanje scenskih zakonitosti i osnovnih kazališnih pojmova, rad na verbalnom i neverbalnom izražavanju, razvijanje ritma i pokreta, razvijanje senzibiliteta za likovnu umjetnost i umjetnički doživljaj, učenje i razumijevanje povijesno-umjetničkih pojmova (slikarstvo, kiparstvo, fotografija, figuracija, apstrakcija i sl.), vlastito interpretiranje umjetničkih djela i razvijanje kritičkog mišljenja.

Prvi sat je besplatan. Ako sudionici nastave pohađati program, prvi sat bit će uračunat u mjesečnu članarinu.

Termini:
Četvrtkom 18:00 - 19:30, od 7 do 9 godina
Četvrtkom 19:30 - 21:00, od 9 do 13 godina

Mjesečna članarina po djetetu iznosi 35 eura. Za drugo dijete iznos je 28 eura. Uplata godišnje članarine iznosi 320 eura, odnosno, za drugo dijete 260 eura. Polaznike periodično očekuju javne izvedbe i potvrda o pohađanju programa DraMSU.

Sve zainteresirane molimo da ispune prijavni obrazac temeljem kojeg ćemo Vam se povratno javiti prije početka programa u rujnu. NOVO: Za upise novih članova u drugo polugodište prijave su putem novog linka.


O voditeljici programa:

Jelena Kovačić diplomirala je 2017. godine Hrvatski jezik i književnost te Povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a 2020. završava Poslijediplomski specijalistički studij dramske pedagogije na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu te stječe naziv sveučilišna specijalistica dramske pedagogije. Od 2018. do lipnja 2020. godine bila je stručna suradnica Kreativnog centra Košnica u kojemu je vodila dvije dramske skupine. U rujnu 2019. godine završava stručno osposobljavanje u Teatru Tirena gdje nastavlja raditi kao voditeljica dramskih skupina i suradnica na projektima (Bina mira, The Art of Teaching). Trenutno radi kao profesorica pripremne nastave hrvatskog jezika za inojezičare u OŠ Ivana Gundulića u Zagrebu. 
Od redovnog studija zanimala se za spajanjem likovne umjetnosti i dramskog odgoja u kojem pronalazi alate za odgojno – obrazovni rad ili materijale za izgradnju dramske priče. Na temelju toga osmišljava i vodi različite radionice i programe - radionica Likovna umjetnost i dramski odgoj održana je na 15. kazališnom kampu Teatra Tirena te na Danima europske baštine 2019. godine; radionica Likovnom umjetnošću do dramske priče održana je u sklopu ciklusa Dramim(o)! u FUNK-u 2021. godine; fotografsko-dramski program Dramimo s Dabcem nastao je u sklopu izložbe Toše Dabca u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu 2021. godine, a dramsko-medijacijski program MSU priča za odrasle nastao je u suradnji s MSU-om, a propitkivao je muzejski prostor, njegovu zbirku i okruženje. Vođena sve većom željom o razvijanju dramskog stvaralaštva i nezavisne kazališne scene u rodnom kraju pokreće ciklus dramskih aktivnosti pod nazivom Dramim(o)! te dramsko-glazbeno-likovni stvaralački program Ljetna pozornica.